پیام ویژه

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور آلمان: قره‌باغ را خاک جمهوری آذربایجان می‌شناسیم بين الملل

رئیس‌جمهور آلمان: قره‌باغ را خاک جمهوری آذربایجان می‌شناسیم
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / رئیس‌جمهور آلمان در سفر به باکو و پس از تنش دیپلماتیک بر سر پستی در اینستاگرام، قره‌باغ را به عنوان خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخت و موضع پیشین خود را تغییر داد. همزمان، علی‌اف بر پیش‌شرط‌های خود برای امضای توافقنامه صلح با ارمنستان پافشاری کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در تاریخ 2 آوریل، «فرانک والتر اشتاین‌مایر» رئیس‌جمهور آلمان و «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، در بیانیه مشترک مطبوعاتی خود در باکو، به موضوع مذاکرات صلح با ارمنستان پرداختند.
رئیس‌جمهور آذربایجان بار دیگر بر پیش‌شرط‌های امضای توافقنامه صلح با ارمنستان تأکید کرد: ارجاع به اعلامیه استقلال باید از قانون اساسی ارمنستان حذف شود و همچنین گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا باید منحل گردد.
«الهام علی‌اف» در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رئیس‌جمهور آلمان که در سفر رسمی در جمهوری آذربایجان به سر می‌برد، ضمن بیان اینکه «توپ در زمین ارمنستان است»، بر لزوم اجرای این دو پیش‌شرط از سوی ایروان در صورت تمایل واقعی به امضای توافقنامه تأکید کرد.
بازار
علی‌اف اظهار داشت: «در حال حاضر متن توافقنامه صلح به طور کامل مورد توافق قرار گرفته است. این متن شامل 17 بند است. جمهوری آذربایجان هیچ پیش‌شرط اضافی دیگری مطرح نمی‌کند. پیش‌شرط‌های ما برای ارمنستان مشخص است، ما مدت‌هاست آن‌ها را مطرح کرده‌ایم، اما تا به امروز پاسخ جدی از ارمنستان دریافت نکرده‌ایم. این پیش‌شرط‌ها درباره چیست؟ اول از همه، گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا باید منحل شود. مسئله دوم مربوط به قانون اساسی ارمنستان است. در قانون اساسی ارمنستان ارجاعی به اعلامیه استقلال وجود دارد و این اعلامیه جزء لاینفک قانون اساسی است؛ و در آنجا ماده‌ای در مورد الحاق سرزمین قانونی و تاریخی آذربایجان به ارمنستان وجود دارد که به منزله ادعای ارضی علیه جمهوری آذربایجان است. به همین دلیل، حذف این ماده از قانون اساسی ارمنستان، خواسته مشروع ماست.»
رئیس‌جمهور آذربایجان اطمینان داد که پس از اجرای این دو پیش‌شرط، هیچ مانعی برای امضای توافقنامه صلح وجود نخواهد داشت. وی گفت: «همانطور که گفته می‌شود، توپ در زمین ارمنستان است. اگر ارمنستان واقعاً می‌خواهد توافقنامه صلح را امضا کند، باید این دو پیش‌شرط مشروع جمهوری آذربایجان را بپذیرد.»
همزمان با طرح پیش‌شرط‌های مجدد از سوی رئیس‌جمهور آذربایجان، رئیس‌جمهور آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک ابراز امیدواری کرد که توافقنامه صلح سرانجام امضا شود و تنها اراده سیاسی برای دستیابی به آن از طریق مصالحه لازم است.
«فرانک والتر اشتاین‌مایر» اظهار داشت: «توافقنامه صلح بین ارمنستان و آذربایجان اهمیت زیادی دارد. در سال گذشته گام‌های بزرگی برداشته شده است. در 13 مارس توافق بر سر متن توافقنامه صلح اعلام شد. لحظه بسیار خوبی برای امضا فرا رسیده است. من معتقدم که توافقنامه صلح امضا خواهد شد. ما نباید این لحظه را از دست بدهیم. برای مصالحه به اراده سیاسی نیاز داریم تا آخر پیش برویم.»
رئیس‌جمهور آذربایجان در صحبت از قره‌باغ کوهستانی گفت که «عبارت جمهوری به اصطلاح قره‌باغ کوهستانی که ارمنستان تا ژانویه 2024 تلاش می‌کرد آن را در توافقنامه صلح بگنجاند، وجود ندارد.» علی‌اف در پایان گفت: «آن جمهوری فقط در رویاهای ارمنستان وجود داشت. منطقه قره‌باغ آذربایجان وجود دارد.»
اشتاین‌مایر در باکو موضع خود را درباره قره‌باغ بازنگری کرد و گفت: «ما قره‌باغ را به عنوان خاک آذربایجان می‌شناسیم و به رسمیت می‌شناسیم»
رئیس‌جمهور آلمان که دو روز پیش در صفحه رسمی اینستاگرام خود عکسی از پرچم آرتساخ (قره‌باغ) منتشر کرده و نوشته بود که اکثراً ارامنه در آنجا زندگی می‌کنند، امروز در باکو هیچ اشاره‌ای به ارامنه آرتساخ نکرد.
سفیر آلمان به وزارت خارجه آذربایجان احضار شد
در 31 مارس، «رالف هورلمان»، سفیر فوق‌العاده و تام‌الاختیار جمهوری فدرال آلمان در باکو، به وزارت امور خارجه آذربایجان احضار شد.
به گزارش وزارت امور خارجه آذربایجان، در این دیدار، اعتراض شدید نسبت به انتشار پرچم رژیم جدایی‌طلب ایجاد شده در سرزمین‌های قبلاً اشغال‌شده جمهوری آذربایجان در صفحه رسمی اینستاگرام فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، در چارچوب سفر وی به ارمنستان، ابراز شد.
در این بیانیه، «این اقدام به عنوان پستی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان ارزیابی شده است. غیرقابل‌قبول بودن این تحریک آشکار سیاسی در طول سفر به منطقه و ضرورت عذرخواهی عمومی طرف آلمانی برای این پست مورد توجه قرار گرفت.»
اکنون این پست در صفحات رسانه‌های اجتماعی رئیس‌جمهور آلمان دیده نمی‌شود.
در این خصوص، «دورته دینگر» رئیس دفتر رئیس‌جمهور آلمان و وزیر مشاور، طی نامه‌ای به «حکمت حاجی‌اف»، دستیار رئیس‌جمهور آذربایجان، عذرخواهی کرده است. وی خاطرنشان کرد: «این پست به دلیل یک خطای فنی منتشر شده و هیچ معنایی در رابطه با موضع شناخته شده آلمان در مورد تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان ندارد.»
گفتنی است که از اوایل دهه 1990، درگیری‌های قفقاز جنوبی به تنش‌هایی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان منجر شده است. در این راستا، منطقه قره‌باغ و هفت منطقه اطراف آن به اشغال نیروهای ارمنی درآمد.
اما در سال 2020، پس از 44 روز جنگ، باکو توانست کنترل این هفت منطقه و بخشی از قره‌باغ را دوباره به دست آورد. در پی این تحولات، نیروهای حافظ صلح روسیه به منطقه اعزام شدند.
در تاریخ 19 و 20 سپتامبر 2023، باکو از «اقدامات ضدتروریستی محلی» در قره‌باغ خبر داد و اعلام کرد که تمامیت ارضی خود را تأمین کرده است. ایروان این اقدام را به عنوان «پاکسازی قومی» و «تجاوز» ارزیابی کرد. در پی این رویداد، نیروهای حافظ صلح روسیه از جمهوری آذربایجان خارج شدند.
در 28 سپتامبر 2023، سامول شاهرامانیان، رئیس‌جمهور جدایی‌طلب قره‌باغ، فرمانی را در مورد انحلال این جمهوری خودخوانده امضا کرد.
در 15 اکتبر 2023، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، به شهر خانکندی مرکز قره‌باغ سفر کرد. رئیس‌جمهور آذربایجان در خانکندی پرچم آذربایجان را به اهتزاز درآورد و سخنرانی کرد. وی در سخنرانی خود گفت که آذربایجان حاکمیت خود را به طور کامل بازگردانده، مسئله قره‌باغ پایان یافته و مناقشه به اتمام رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1577203/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متفکر آمریکایی: ترامپ چگونه می‌تواند ایالات متحده را نابود کند؟

دیدار مدیر کل بنیاد بوشهر با مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

برگزاری جلسه مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

پیشنهاد شماره 119 به عنوان شماره امدادی واحد

شکایت از برادری که 18 سال قبل اعدام شد!

واردات طلا رکورد زد

5 گوشی محبوب سامسونگ به آخر خط رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

سرمقاله سازندگی/ خواب بود یا پیش‌بینی؟

امشب آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور 1404؛ فرصت تمدید نمی‌شود

لغو گسترده کنسرت‌های پلی استیشن در اروپا؛ فروش بلیت‌ها ناامیدکننده بود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ رفع تحریم‌ها و FATF؛ کلید احیای اقتصاد ایران

عزم رئیس‌جمهور چین بر مقابله با آمریکا

سلاح‌های فوق‌سری؛ برگ برنده ترامپ در جنگ تجاری با چین؟

معاون سازمان محیط زیست: هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد

مقام وزارت کار: معدن مهماندویه تعطیل بوده است؛ ابهام در علت ورود کارگران

سرمقاله خراسان/ از اقتصاد دولتی تا دولتِ اقتصادی

ایلان ماسک مستقیماً از ترامپ خواسته تعرفه‌های جدید را لغو کند

صدای بلندگوی مدارس داد همسایه‌ها را درآورد

نگذاریم دنیا بگوید ایران مذاکره گریز است

«لیبی‌سازی»؛ تکرار کلیدواژه نخست وزیر اسرائیل توسط مخالفان مذاکره در ایران

ویتکاف در مذاکره، از روبیو بهتر است

چرا انتخاب استیو ویتکاف برای مذاکره مهم است؟

نیویورک تایمز: مذاکرات مسقط چقدر شانس موفقیت دارد؟

چرا بلایند دیت‌ها دیده شدند؟

معامله گر کاخ سفید، چقدر قدرت و نفوذ دارد؟

وضعیت تأسف‌بار کودکان غزه

حماس: فلسطینیان کرانه باختری به پا خیزند

نظر شهروندان آلمانی از تعرفه‌های گمرکی ترامپ

سایبرپانک 2077 یک شاهکار ادبی است

بریتانیا ابزار پیش‌بینی قتل می‌سازد: شناسایی افرادی که احتمال ارتکاب جرم آنها بالاست

سردرگمی تازه ایرانیان در «چت جی‌پی‌تی»

مختصری درباره مخالفان مذاکرات

واکنش متفاوت کره‌جنوبی به جنگ تعرفه‌ای ترامپ

پایان تلخ زندگی یک پزشک متخصص اطفال

حراج خودروهای وارداتی آغاز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 21 فروردین 1404

بحران ادامه دارد؛ های‌وب خواستار تعلیق فعالیت‌‌های پروانه UNSP شد

دست خالی نتانیاهو در بازگشت از آمریکا

گره دیپلماسی باز شد؟

خشم شهروندان پاکستانی از جنایات اسرائیل و حمایتهای آمریکا از آن

ترکیه: در سوریه قصد درگیری با اسرائیل را نداریم

درخواست دیه برای بازمانده جنایت خانوادگی؛ دختر نوجوان با 40 ضربه چاقوی عمویش فلج شد

83درصد فوتی‌های تصادفات، زیر 50 سال هستند

محیط زیست: 24 درصد تالاب‌های کشور منشا گرد و غبار هستند

تصویر منتسب به کیس آیفون 17 پرو تغییر ماژول دوربین را نشان می‌دهد

طرح جنجالی ترامپ برای اغوای مهاجران ثروتمند

رسانه‌های اسرائیلی: حال نتانیاهو در دیدار با ترامپ گرفته شد

ماکرون: احتمالاً کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم

تهدید به اخراج 970 خلبان ارتش اسرائیل به دلیل مخالفت با جنگ غزه

ربودن مردان اوکراینی در حین‌خرید