پیام ویژه

آخرين مطالب

گفتند «جورج حبش»، امام موسی صدر را کشته! یادداشت

گفتند «جورج حبش»، امام موسی صدر را کشته!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آگاهی نو / متن پیش رو در «آگاهی نو» منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
محمدعلی ابطحی در مصاحبه‌ای با آگاهی نو، روایت‌هایی از مذاکراتش با لیبی و قذافی برای پیگیری پرونده امام موسی صدر انجام داده بود، که برخی از سران لیبی مدعی بودند جورج حبش از رهبران ملی‌گرای فلسطین، امام صدر را به قتل رسانده است.
بازار
کانال ارتباطی شما پس از شکست مذاکرات اول همچنان با قذاف الدم بود؟
مذاکره دوم با وساطت سیف الاسلام و در فرانسه بود سیف الاسلام پسر قذافی، فردی لیبرال مسلک، تحصیل کرده غرب و بسیار فهمیده به نظر می‌رسید. سیاست کلی او این بود که باید احترام مبارزان قدیمی انقلاب لیبی را نگه داشت اما قدرت را از دستشان گرفت به ما هم این سیاست را توصیه می‌کرد مثلا در آن زمان چند عضو لیبیایی القاعده در ایران دستگیر شده بودند. او تأکید داشت که این افراد به لیبی منتقل نشوند چون پدرش قطعاً آنها را اعدام خواهد کرد در آن زمان حزب الله لبنان در بین مردم منطقه محبوبیت بالایی پیدا کرده بود. سیف الاسلام پرسید آیا می‌توان رابطه میان لیبی و لبنان به ویژه حزب الله را برقرار کرد؟ من پاسخ دادم که این موضوع منوط به حل مسأله امام موسی صدر است حتی گفتم اگر این مسأله حل شود با وجود ممنوعیت پرواز در لیبی آقای خاتمی با هواپیمای شخصی خود به این کشور سفر خواهد کرد بعد از صحبت‌های مقدماتی در فرانسه قرار سفر دوم به لیبی را گذاشتیم این بار با قذافی در چادرهای معروفش دیدار کردم در اول گفت و گو ایده ای به ذهنم رسید گفتم از کودکی چند چهره انقلابی برای من اهمیت زیادی داشتند که یکی از آنها معمر قذافی بود و اکنون باورم نمی‌شود که دارم با آقای قذافی صحبت می‌کنم و اکنون از شما می خواهم دستور دهید مساله امام موسی را بدون پیچ وخم با کمک یکدیگر حل کنیم. در مجلس با منشی‌اش تماس گرفت و از موسی کوسه، رئیس رسمی اطلاعات امنیت لیبی خواست بعد از ظهر به هتل من بیاید و صحبت کنیم لیبیایی ها به شدت اصرار داشتند امام موسی صدر در لیبی نیست و به ایتالیا رفته است. بعد از ظهر که موسی کوسه آمد به او گفتم بحث ایتالیا را کنار بگذارد گفت امروز دستوری که از رئیس دریافت کرده کاملاً متفاوت با روایت‌های سال‌های قبل است و آنها قصد کمک دارند. من دو ساعت بعد پرواز برگشت به ایران داشتم و قرار شد سیف الاسلام مسئول مذاکره با ما شود روز خوبی بود با نتیجه‌ای امیدبخش در داخل ایران دو نگاه متفاوت درباره پرونده امام موسی صدر وجود داشت. عده ای معتقد بودند پیگیری این پرونده ضرورتی ندارد و حتی ارزش چنین کاری را ندارد اغلب از انقلابیون این افراد حتی پیش رهبری رفتند تا جلوی این تلاش‌ها را بگیرند. گروه دیگری مخالف بودند که من مشخصاً این پرونده را پیگیری کنم؛ این دسته بیشتر شامل بعضی افراد خانواده و کسانی می‌شدند که با ما اختلافات سیاسی داشتند.
رباب خانم موافق بود؟
بله ایشان مشکلی نداشت بعد از آن صحبت‌ها جلسه دیگری با سیف الاسلام تنظیم کردیم. قرار ما این بار در ژنو بود این جلسه خیلی حیاتی بود.
چرا این جلسات در اروپا برگزار می‌شد؟ آیا به دلیل حفظ محرمانگی و جلوگیری از شنود بود؟
مذاکرات محرمانه بود اما دلیل اصلی این بود که سیف الاسلام در اروپا اقامت داشت و به همین دلیل جلسات آنجا تشکیل می‌شد. ذکر این خاطره هم بد نیست همزمان با سفر من رباب خانم صدر مصاحبه ای با الجزیره انجام داده بود که البته نیت بدی پشت آن نبود؛ اما استدلال این بود که شما از آن طرف در حال گفت وگو هستید ما از این طرف باید به قذافی فشار بیاوریم در آن مصاحبه تأکید کرد که ما دلایل قطعی داریم که امام موسی صدر زنده است. همین موضوع باعث شد طرف مقابل بخواهد دلایلی ارائه دهیم تا آنها هم پیگیری خود را انجام دهند در این حین شایعاتی ایجاد شده بود مبنی بر اینکه شیخ شمس الدین قصد دارد خود را به عنوان امام معرفی کند به خاطر خنثی کردن این برنامه به آن یک نفر گفته بودند بگوید من امام را دیده ام او هم به خاطر مسائل عاطفی گفته بود که امام را دیده است ما هم آن فرد را از سوریه دعوت کردیم تا بیشتر در این باره صحبت کنیم وقتی آمد مشخص بود خیلی نگران است و ترسیده بود وقتی با او گفت وگو کردیم توضیح داد که از روی پلی عبور می کرده که در نزدیکی آن یک پادگان نظامی قرار داشته و مرد قدبلندی را که شباهت به امام موسی صدر ،داشته از پشت سر دیده است به او گفتیم تو فکر نکردی که شخصیت شناخته شده ای مثل امام موسی صدر را نمیتوانند در ملأعام نگه دارند؟ او پاسخ داد که به من گفته بودند این را بگویم برگردیم به نقطه محوری در مذاکرات ژنو، سیف الاسلام مطرح کرد که جورج حبش از رهبران ملی گرای فلسطینی که در لیبی زندگی می‌کرد اخیراً فوت کرده است. تا قبل از مرگ جورج حبش دسترسی به خانه اش وجود نداشت، اما بعد از مرگ او وقتی وارد خانه اش شدند دیدند در حیاط خانه دو یا سه جنازه دفن شده است. سیف الاسلام گفت ما حدس می‌زنیم که یکی از اجساد متعلق به امام موسی صدر باشد. البته ممکن است همه این‌ها سناریویی طراحی شده از طرف آنها باشد با این حال، او پیشنهاد داد که اگر ما واقعاً دنبال حقیقت هستیم گروه پزشکی ایرانی و اگر خواستید لبنانی‌ها هم باشند برای انجام آزمایش دی ان ای تشکیل دهیم و جنازه ها را بررسی کنیم. سیف الاسلام گفت ما احتمال می‌دهیم یکی از اجساد متعلق به امام موسی باشد. طبیعی بود دولتی که سر کار بود نمی‌گفت من او را کشتم سناریو هم می‌توانست برای افکار عمومی قابل قبول باشد. و برای رسیدن به امام موسی راه حل مرضی الطرفین بود. با این حال، هدف اصلی آنها تحویل جنازه بود.
خانواده با پیشنهاد سیف الاسلام قذافی مخالفت کرد
در واقع ممکن است جورج حبش شخصاً امام موسی صدر را به قتل نرسانده و خود دولت این کار را کرده باشد اما آن را به گردن حبش انداخته اند.
بله، به هر حال وقتی یک حکومت بخواهد روایتی طرح کند که هم به نظر واقعی برسد و هم خودش متهم نشود چنین سناریویی می‌تواند مؤثر باشد برای ما هم که خود را به احتمال زیاد در یک قدمی جنازه امام می‌دیدیم خوب بود.
جورج حبش رهبر جبهه خلق برای آزادی فلسطین بود و شاید انگیزه ای داشته که به دلیل مخالفت امام موسی صدر با اقامت فلسطینی ها در لبنان او را حذف کند روایت آنها این بوده که قذافی بعد از گفت وگو با امام موسی صدر او را راهی فرودگاه می‌کند اما در میان راه توسط جورج حبش ربوده می‌شود دولت لیبی هم از این موضوع بی‌اطلاع بوده و نمی‌توانسته آن را ردیابی کند.
این سناریویی باورپذیر نیست سخت بتوان باور کرد که جورج حبش به قدری قدرت داشته باشد که بدون اطلاع قذافی چنین اقدامی کند من همچنان قذافی را عامل و متهم اصلی این ماجرا می‌دانم با این حال ما برای دستیابی به حقیقت تصمیم گرفتیم این مسیر را دنبال کنیم براساس درخواست آقای خاتمی به لبنان سفر کردم تا با خانواده امام موسی دیدار کنم. همه اعضای خانواده در لبنان جمع شده بودند. مساله را برای آنان مطرح کنیم که تا این قدر به کشف حقیقت نزدیک شده ایم. نظر آنها چیست روز قبل از دیدار با خانواده وقتی سید حسن نصرالله متوجه شد من برای چنین هدفی به لبنان آمده ام فردی را فرستاد تا نزد ایشان بروم من هم رفتم و ماجرا را برای ایشان شرح دادم به ایشان گفتم که تا اینجا پیش رفته ایم و فکر می‌کنم بتوانیم جنازه را پیدا کنیم. چشمانش پر از اشک شد گفتم نظر شما چیست؟ گفت هر چه خانواده بگویند به ایشان گفتم که فردا با خانواده ملاقات دارم.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1577445/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید استان قم از مسئولان منابع انسانی به مناسبت روز منابع انسانی

«29 فروردین» روز ارتش مکتبی

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدا و جانبازان استان مرکزی

آتش‌سوزی موتور یک هواپیما در آمریکا و فرود اضطراری آن

بارش برف بهاری در سوادکوه

طراحی و رنگ‌بندی ریلمی GT 7 رسماً منتشر شد

آشفتگی کاخ سفید در قبال ایران

حماس برای مذاکره درباره توافق جامع با اسرائیل اعلام آمادگی کرد

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

رهبرانصارالله: تلاش اسرائیل برای راحت شدن از شر اسرای صهیونیست

ادعای عجیب مشاور نوآوری ترامپ

واردات مرغ‌های مادر که خروس از آب درآمدند!

دستورکار بن‌سلمان کوچک در تهران

دیوان عالی روسیه منع فعالیت طالبان را تعلیق کرد

فوت سالانه 50 هزار نفر در کشور به دلیل پیامدهای آلودگی هوا

آمار تکان دهنده از قاچاق سوخت

بنت: دکترین نتانیاهو فقط تهدید کردن است

رنگ‌بندی استان‌ها براساس آمار تصادفات؛ 4 استان در وضعیت قرمز

کاهش 30 درصدی سفرهای داخلی طی 7 سال گذشته

انتشار اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ

چنگال اسرائیل در گلوی منابع آبی و جنگل‌های سوریه

روسیه: اروپایی‌های حاضر در اوکراین در تابوت به کشورهای خود باز خواهند گشت

سازمان ملل: یک بمب از هر 10 بمب اسرائیلی در غزه منفجر نشده است

اولین لپ‌تاپ تاریخ موتورولا با نمایشگر OLED و تراشه Core 200H اینتل معرفی شد

سرپرست فرمانداری بجستان: علت مرگ پزشک جوان گم‌شدن در کویر است

علت کمبود روغن خوراکی در بازار

تبلت موتورولا Moto Pad 60 Pro با نمایشگر 3K و باتری غول‌پیکر 10200 میلی‌آمپرساعتی معرفی شد

احتمال میزبانی قطر برای مذاکرات روسیه و آمریکا

اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری سال 1404 تا آخر فروردین‌ماه

آمریکا و کره جنوبی برای مقابله با جنگنده‌های نسل جدید رزمایش برگزار کردند

شناسایی14000 بیمار هموفیلی در ایران؛ وضع نامطلوب تامین داروها

سیر تا پیاز وام جدید مستاجران

تراشه 2 نانومتری احتمالاً قیمت نهایی آیفون 18 را افزایش خواهد داد

خانواده‌های شهدا و ایثارگران ذخایر ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران هستند/ باید از ظرفیت نخبگان ایثارگری استفاده شود

جزئیات سقف اجاره مسکن اعلام شد

سرمقاله وطن امروز/ باتلاق تحریم‌ها؛ پای اروپا در گل فرو رفت

ویژگی اشتراک‌گذاری صفحه و دوربین با جمینای برای همه کاربران اندروید رایگان شد

خبرنگار اسرائیلی: در تیم ترامپ بر سر مذاکره با ایران چه می‌گذرد

راهبرد جامع دولت برای رفع ناترازی‌ها با محوریت کاهش شدت مصرف انرژی

در رأس امور/ گفتگوی صریح با نایب رئیس کمیسیون انرژی؛ از مافیای قاچاق سوخت و بابک زنجانی تا فساد در قراردادها

روایت تسنیم از پشت‌پرده ناهماهنگی در تعیین عوارض واردات خودرو

کشف مواد مخدر در بار سبزی توسط ماموران گمرک

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: مصائب وجودِ یک احمق در قدرت!

هشدار برای ورود تریاک ایرانی به بازار با یک نام عجیب!

گلکسی M56 معرفی شد؛ 6 سال آپدیت نرم‌افزاری و تراشه اگزینوس

سران اتحادیه اروپا به دنبال ارتباط مستقیم با ترامپ هستند

جزئیات تازه از باند بین‌المللی قاچاق اعضای بدن در تهران؛ فروش هر عضو 10 میلیارد تا 70 میلیارد!

سازمان هواپیمایی: ایرلاین‌ها نیاز قطعاتی خود را اعلام کنند

دلیل لغو افتتاح 100مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعلام شد

سرمقاله جوان/ ضرورت نگاه واقع بینانه به مذاکرات غیرمستقیم