پیام ویژه

آخرين مطالب

روزنامه آمریکایی: محال است ترامپ در جنگ تجاری پیروز شود یادداشت

روزنامه آمریکایی: محال است ترامپ در جنگ تجاری پیروز شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه آمریکایی ضمن هشدار درباره پیامدهای خطرناک سیاست‌های ترامپ نوشت: شروع جنگ تجاری، آسان است اما متوقف کردن و پایان دادن به آن دشوار، و پیروزی در آن تقریباً محال است.
بازار
روزنامه کریستین ساینس مانیتور با اشاره به تعرفه 10 تا 50درصدی ترامپ علیه کشورهای مختلف نوشت: در اثر این دستور، بازارهای سهام سقوط کردند و شاخص S&P500 آمریکا نزدیک به 5درصد کاهش یافت و نسبت به اوج 6144 واحدی خود در 19 فوریه، 12درصد سقوط کرد. البته مرحله بعدی یعنی پاسخ کشورها، به ویژه شرکای تجاری بزرگ مانند چین و اتحادیه اروپا خطرناک‌تر است. چراکه برخی از جنگ‌های تجاری گذشته با اقدامات متقابل تشدید شده‌اند. این همان چیزی است که در دهه 1930 رخ داد و ممکن است دوباره اتفاق بیفتد.
گزینه‌های کشورهای دیگر چیست؟ آنها می‌توانند تعرفه‌ها و سیاست‌هایی را که تقاضا برای کالاهای آمریکایی را محدود می‌کند، حذف کنند. گزینه دیگر، مذاکره است، اما فرصت زیادی برای این کار ندارند. همچنین، ممکن است هیچ اقدامی انجام ندهند و اجازه دهند اقتصادشان به تدریج خود را تطبیق دهد. یا اینکه با وضع تعرفه‌های متقابل بر کالاهای آمریکایی که وارد کشورشان می‌شود، واکنش نشان دهند. چین، ژاپن و اتحادیه اروپا نیز تهدید به اعمال چنین تعرفه‌هایی کرده‌اند.
ترامپ جنگ تجاری را با این ادعا شروع کرده که بقیه جهان با اعمال موانع ناعادلانه بر کالاهای آمریکایی، از ایالات‌متحده سوءاستفاده می‌کنند. ادعای او تا حدی درست است. پس از جنگ جهانی دوم، واشنگتن مشتاق بازسازی دموکراسی‌ها بود و برای تسریع این روند، توافق‌های تجاری سخاوتمندانه‌ای را به کشورهای مختلف ارائه داد. این موانع در طول دهه‌های بعد، با مذاکرات کشورهای مختلف برای کاهش موانع تجاری در دورهای مختلف مذاکرات تجاری، به طور چشمگیری کاهش یافته است.
با این حال، الگویی از عدم تعادل‌های تجاری مزمن و عظیم ایجاد شده است، به طوری که ایالات‌متحده به طور مداوم بسیار بیشتر از صادرات خود واردات دارد و سهم ایالات‌متحده از تولید جهانی در حال کاهش است. ترامپ، به جای مذاکره در مورد روابط تجاری، همان‌طور که رؤسای‌جمهور پس از جنگ در گذشته انجام می‌دادند، برای اجبار به تغییر، رویکردی تهاجمی را در پیش گرفته است. بسیاری از کشورها، صادرات را به عنوان بخش کلیدی استراتژی‌های اقتصادی خود می‌بینند. و این مسئله پیچیده است، زیرا موانع تجاری اشکال مختلفی دارند. تعرفه‌ها نسبتاً ساده هستند، اما موانع تجاری غیرتعرفه‌ای این‌طور نیستند.
دولت آمریکا اعلام کرده که در محاسبه تعرفه‌های اعمال‌شده، موانع غیرتعرفه‌ای را نیز لحاظ می‌کند. به جای ارائه برآوردهای دقیق از این موانع، از فرمولی مبتنی بر کسری تجاری دوجانبه با هر کشور استفاده کرده است. طبق ادعای کاخ سفید، موانع تجاری ویتنام معادل تعرفه‌ای 90درصدی بر کالاهای آمریکایی است، نه نرخ اسمی کمتر از 15درصد. از همین‌رو، ایالات‌متحده تعرفه‌ای متقابل برابر با حدود 46درصد اعمال کرده است. برخی از کارشناسان آمریکایی صحت این محاسبات را زیر سؤال برده‌اند و قطعاً خود کشورها نیز در مذاکرات با واشنگتن با این برآوردها مخالفت خواهند کرد. این چالش‌ها نشان می‌دهند که پایان دادن به جنگ‌های تجاری، فرآیندی پیچیده و دشوار است.
برنده شدن در جنگ‌های تجاری تقریباً غیرممکن است چرا که چنین سیاست‌هایی باعث کاهش رقابت‌پذیری اقتصاد می‌شوند. تصور کنید که میان خرید یک خودروی برقی چینی به قیمت 20,000 دلار یا یک خودروی برقی آمریکایی با قیمت 35,000 دلار حق انتخاب دارید. کدام گزینه تأثیر بیشتری بر اقتصاد ایالات‌متحده خواهد داشت؟ بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که انتخاب خودروی برقی چینی منطقی‌تر است. دلیل این امر آن است که با کاهش هزینه‌ها، مصرف‌کنندگان آمریکایی می‌توانند پول بیشتری پس‌انداز کنند و آن را صرف خرید کالاهای داخلی کنند که رقابتی‌تر هستند. اقتصاددانان بر این باورند که افزایش هزینه‌ها تأثیر منفی بیشتری نسبت به حمایت از تولیدکنندگان داخلی دارد و از رونق اقتصادی جلوگیری می‌کند. وضع تعرفه‌های متقابل، بر کالاهای آمریکایی اثر می‌گذارد. این اقدامات منجر به کاهش فروش شرکت‌های بین‌المللی ایالات‌متحده می‌شود که در بازارهای جهانی رقابت‌پذیر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1578125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوگل ظاهراً روی نسخه جدید متریال دیزاین اندروید کار می‌کند

سامسونگ احتمالاً هوش مصنوعی Perplexity را به دستگاه‌های خود می‌آورد

واکنش مرعشی به صحبت‌های رسایی: کسی که این حرف را می‌زند مشخص است از سیاست چیزی نمی‌فهمد!

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

تصاویر رسمی گوشی بالارده آنر GT Pro منتشر شد

مشخصات موتورولا ریزر 60 اولترا فاش شد

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

استیو ویتکاف کیست؟

مشخصات فنی، قیمت و طراحی گوشی میان‌رده ریلمی 14T مشخص شد

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

تهران در محاصره 55 بحران

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

جدول زمان‌بندی جدید عرضه One UI 7 برای محصولات سامسونگ منتشر شد

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

مشخصات گوشی وان‌پلاس 13s پیش از رونمایی لو رفت

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

رئیس سازمان نظام پزشکی: بسیاری از نخبگان میخواهند به کشور بازگردند

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

چالوس هم برف‌ بهاری را دید

آمریکا به دنبال ممنوعیت شرکت هوش مصنوعی دیپ سیک!

داده‌های ویکی‌پدیا در اختیار توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی

از پالتوی رجایی خراسانی تا خودنویس کاظم غریب آبادی

ترسیدن با صدای بلند!

زلنسکی: اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد چین به روسیه تسلیحات می‌فرستد

کشف تجهیزات جدید جاسوسی ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

تیراندازی در دانشگاه فلوریدا آمریکا

آمریکا بانک بین‌المللی یمن را تحریم کرد

دو پست با یک نفر!

زلنسکی: اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد چین به روسیه تسلیحات می‌فرستند

خنده‌های دیپلماتیک و شوخی‌های جدی

لبنان می‌گوید اسرائیل بیش‌از 2500 بار آتش‌بس را نقض کرده است

زمان برگزاری حراج جدید شمش طلا

دولت ترامپ احتمالاً دسترسی به دیپ‌سیک را در آمریکا مسدود می‌کند

ادعای نیویورک تایمز درباره مخالفت ترامپ با اقدام نظامی علیه ایران