پیام ویژه

آخرين مطالب

خوش‌‌خدمتی وزیر خارجه لبنان برای آمریکا به امید کمک‌های مالی بين الملل

خوش‌‌خدمتی وزیر خارجه لبنان برای آمریکا به امید کمک‌های مالی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس / وزیر امور خارجه لبنان در شرایطی که بخش‌هایی از اراضی جنوبی این کشور تحت اشغال است، در سخنانی همسو با خواست آمریکا و رژیم صهیونیستی بر لزوم انحصار سلاح در دست دولت به عنوان پیش‌شرط دولت آمریکا برای ارائه کمک‌های بین‌المللی و بازسازی مناطق آسیب دیده تاکید کرد.
«یوسف رجی»، وزیر امور خارجه لبنان اظهار داشت که به دولت این کشور به وضوح گفته شده بدون انحصار سلاح در جنوب و شمال رود لیتانی، بازسازی و کمک‌های بین‌المللی در کار نیست.
بازار
رجی در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الاوسط» تصریح کرد آخرین کسی که این موضع‌گیری را به دولت لبنان اطلاع داده، «مورگان اورتگاس»، معاون فرستاده آمریکاست که اواخر هفته گذشته به بیروت سفر و با اغلب مسئولان لبنانی دیدار کرد.این وزیر که وابسته به حزب نیروهای لبنانی (القوات اللبنانیه که مخالف حزب‌الله است) است، گفت: «دولت آمریکا خواهان کمک به لبنان برای آزادسازی اراضی، بازسازی و بهبود وضعیت اقتصادی است اما در مقابل ما نیز باید دست به اقداماتی در زمینه اصلاحات اقتصادی که خواسته بین‌المللی، عربی و حتی لبنانی بزنیم همچنین انحصار سلاح در دست دولت امری ضروری است زیرا جامعه جهانی خواهان بسط سیطره دولت بر تمامی اراضی لبنان و نه فقط در جنوب رود لیتانی است، فرستاده آمریکا و نیز مسئولان بین‌المللی دیگر آشکارا این موضوع را به ما گفتند، این امر اساسا در قانون اساسی کشور تصریح شده است.»وی در ادامه در سخنانی همسو با خواست رژیم صهیونیستی و آمریکا اظهار داشت: «همانطور که در هیچ کشوری در جهان نمی‌پذیرند سلاحی خارج از نهادهای رسمی وجود داشته باشد، ما نیز به وضوح در بیانیه تشکیل دولت و خطابیه سوگند قانون اساسی به آن اشاره کردیم.»اظهارات وزیر خارجه لبنان در انحصار سلاح در دست دولت در حالی مطرح می‌شود که حزب‌الله بارها تأکید کرده است تا زمانی که اشغالگری اسرائیل ادامه یابد، سلاح خود را بر زمین نخواهد گذاشت.
آمریکا همچنین برخلاف اظهارنظرها در کمک به لبنان و آزادسازی اراضی این کشور، آشکارا هرنوع تسلیحات مورد درخواست اسرائیل را در اختیار ارتش این رژیم قرار می‌دهد و در مقابل برای ضعیف نگه داشتن ارتش لبنان از تجهیز آن به تسلیحات سنگین و یا پدافند هوایی خودداری می‌کند.رجی افزود: اورتگاس برنامه زمانی برای تکمیل انحصار سلاح تعیین نکرده اما گفته این امر باید در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود، وی اظهار داشته آنچه در این خصوص صورت رفته، خوب است اما کافی نیست و باید گام‌های بزرگتری برداشته شود.کمیته مذاکراتاین وزیر لبنانی درباره کمیته‌های مذاکرات با اسرائیل گفت: اسرائیل و آمریکا خواهان تشکیل سه کمیته برای مذاکرات درباره موضوع پنج نقطه اشغالی، اسرا و مناطق مورد مناقشه بودند که ما به آنها گفتیم درخصوص دو موضوع نخست نیازی به مذاکره نیست زیرا ما اراضی را تحت اشغال نداشته و اسیر اسرائیلی نداریم لذا اسرائیل باید فورا و بدون هرگونه قید و شرط از اراضی اشغالی لبنان عقب‌نشینی کرده و اسرای لبنانی را آزاد کند اما درخصوص ترسیم مرزها، مذاکرات را می‌پذیریم.فعالیت دیپلماتیکرجی ضمن اذعان به ناکارمدی فشارهای دیپلماتیک برای وادار کردن اسرائیل به ترک اراضی اشغالی لبنان گفت: «ما روزانه اقداماتی را انجام می‌دهیم و از همه کشورهای جهان می‌خواهیم به اسرائیل برای عقب‌نشینی از اراضی اشغالی لبنان فشار بیاورند، این تلاش‌ها هرگونه توجیه حزب‌الله برای نگه داشتن سلاح خود را ساقط می‌کند اما تا به این لحظه، اسرائیلی‌ها از پاسخ به این فشارها طفره می‌روند و از ملاحظات امنیتی خود سخن می‌گویند.»
وی گفت: «اگر ما دولتی با قدرت نظامی و اقتصادی داشتیم، احتمال موفقیت فعالیت دیپلماتیک سریع‌تر بود اما همه آن چیزی که ما در اختیار داریم، صداقت و دوستی کشورها برای کمک به ما در این زمینه است.»ارتش رژیم صهیونیستی با وجود اتمام مهلت مقرر در توافق آتش‌بس و پایبندی کامل لبنان و حزب‌الله بدان، تاکنون بیش از هزار بار این توافق را نقض کرده و پنج تپه راهبردی در جنوب لبنان و نوار مرزی مشترک را همچنان تحت اشغال دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1579401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

کرملین شرکت‌هایی را که با آغاز جنگ از روسیه خارج شدند شناسایی می‌کند

معاون وزیر آموزش و پرورش: افزایش "درصدی" شهریه مدارس غیردولتی ممنوع است

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

مخالفت السیسی و پادشاه اردن با کوچاندن فلسطینی‌ها

سردار رادان: آمار تصادفاتِ سیستان‌و‌بلوچستان تکان‌دهنده است

ریختن سقف هواپیمای آمریکایی در پرواز آتلانتا به شیکاگو!

تولید انبوه گلکسی زد فولد 7 و فلیپ 7 از ماه آینده آغاز می‌شود

سرمقاله اطلاعات/ چرا اسرائیل در پی خلع سلاح مقاومت است؟

پیشنهاد محرمانه کشورهای عربی خطاب به حماس

دیوان عالی آمریکا اخراج مهاجران ونزوئلایی را موقتا متوقف کرد

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید

مصوبه انتخاب رئیس جهاددانشگاهی ابلاغ شد

فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی اردیبهشت سال 1404

پایان دیرهنگام سردرگمی کنکوری‌ها؛ تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم حذف شد

نسل جدید کارت ملی هوشمند در راه است

مهاجرت معکوس اتباع غیرمجاز

فرود «فلامینگوها» در فرودگاه بجنورد

استرداد متهم خیانت در امانت 12 کیلوگرم طلا به کشور

کشف قاچاق 100 میلیارد ریالی لوازم خانگی

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال 1403

روبل روی دلار را کم کرد

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

چین سریع‌ترین حافظه جهان را معرفی کرد؛ انجام 25 میلیارد عملیات در ثانیه

شرکت‌های اینترنتی بیشترین مقصد حمله سایبری در ایران؛ مبدا حمله کجا بود

اپل در آستانه مسابقات هیجان‌انگیز NBA ویژگی جدیدی را به Apple Sports اضافه کرد

مدل‌های هوش مصنوعی استدلالگر جدید OpenAI بیشتر دچار توهم می‌شوند

مدیاتک دیمنسیتی 9500 در بنچمارک AnTuTu امتیازی بیش از 4 میلیون را ثبت کرد

آمازون امسال اندروید را از دستگاه‌های Fire TV کنار می‌گذارد

رقابت جدی‌تر با نورالینک؛ ایمپلنت Precision Neuroscience تأییدیه FDA دریافت کرد

ChatGPT کاربران را بدون اجازه با نام خطاب می‌کند

شورای نگهبان صرفا ایراداتی نسبت به CFT داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است

تندروها مشغول کارند؛ تصویر و شعری عجیب روی دیوار بسیج دانشکده حقوق تهران

ترخیص ولایتی از بیمارستان پس از بهبودی نسبی از کرونا

سرمقاله ایران/ سفر شاهزاده خالد بن سلمان زمینه‌ساز نظم نوین منطقه‌ای