پیام ویژه

آخرين مطالب

طرح نوآورانه اروپا برای خروج از زیر چتر دفاعی آمریکا بين الملل

طرح نوآورانه اروپا برای خروج از زیر چتر دفاعی آمریکا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس / یک اندیشکده اروپایی در گزارشی طرحی را برای تقویت ساختار نظامی اروپا و خروج از زیر چتر دفاعی آمریکا مطرح کرده است.
اندیشکده معتبر بلژیکی بروگل در گزارشی تفصیلی که منتشر کرده، از طرحی نوآورانه برای تقویت بنیه دفاعی اروپا پرده برداشته است. این طرح که "مکانیسم دفاعی اروپا" (European Defence Mechanism - EDM) نام دارد، یک نهاد بین‌دولتی جدید را پیشنهاد می‌کند که پذیرای تمامی دموکراسی‌های اروپایی، اعم از اعضای اتحادیه اروپا و کشورهای غیر عضو، خواهد بود. این ابتکار در حالی مطرح می‌شود که نگرانی‌ها در مورد تعهدات امنیتی ایالات متحده و لزوم افزایش توانمندی‌های دفاعی مستقل اروپا رو به افزایش است.
بازار


مکانیسم دفاعی اروپا موازی با ناتو عمل می‌کند
بر اساس این گزارش مکانیسم دفاعی اروپا به عنوان یک ساختار موازی با ناتو عمل خواهد کرد، هرچند که هدف آن جایگزینی این پیمان نظامی نیست. کشورهای عضو مکانیسم دفاعی اروپا با پرداخت سرمایه اولیه و خرید سهام متناسب، در این نهاد سهیم خواهند شد. تعهدات کلیدی اعضا شامل عدم تبعیض علیه پیمانکاران دفاعی دیگر کشورهای عضو، انجام تدارکات مشترک در زمینه‌های مشخص و مشارکت در برنامه‌ریزی، تأمین مالی و بهره‌برداری از دارایی‌های دفاعی مشترک اروپایی نظیر سامانه‌های پدافند هوایی قاره‌ای و ماهواره‌های اطلاعات نظامی است.
یکی از ویژگی‌های برجسته مکانیسم دفاعی اروپا، توانایی آن در انتشار اوراق قرضه برای تأمین مالی پروژه‌های دفاعی مشترک و دارایی‌های مشترک خواهد بود. این نهاد همچنین می‌تواند با حاشیه سود اندکی به اعضای خود وام دهد. اعضا موظف خواهند بود هزینه سهم خود از تجهیزات دفاعی خریداری شده به صورت مشترک را هنگام تحویل بپردازند، وام‌های دریافتی را بازپرداخت کنند و هزینه استفاده از دارایی‌های دفاعی مشترک را بر اساس سهمشان در سرمایه مکانیسم دفاعی اروپا پرداخت نمایند.به گفته نویسندگان این گزارش، هدف اصلی مکانیسم دفاعی اروپا کاهش هزینه‌های دفاعی از طریق ایجاد یک بازار واحد دفاعی در میان کشورهای عضو و افزایش رقابت در این بخش است. تدارکات مشترک نیز با ایجاد صرفه‌جویی در مقیاس و قدرت بازار، به کاهش هزینه‌های مالی تسلیح مجدد و تدارکات جاری کمک خواهد کرد.
تقویت توانایی نظامی با مکانیسم دفاعی اروپا
در پاسخ به سوالات مطرح شده درباره رابطه مکانیسم دفاعی اروپا با ناتو، گزارش بروگل تاکید می‌کند که این دو نهاد در تضاد نیستند. مکانیسم دفاعی اروپا با برنامه‌ریزی و تأمین مالی تسلیح مجدد کشورهای عضو (که اغلب آن‌ها عضو ناتو نیز هستند) به تقویت دفاع اروپا کمک خواهد کرد. همچنین، بهره‌برداری از دارایی‌های دفاعی متعلق به مکانیسم دفاعی اروپا با ساختار فرماندهی و کنترل ناتو هماهنگ خواهد شد. این ابتکار در واقع پاسخی به درخواست‌های مکرر دولت‌های ایالات متحده برای افزایش سهم اعضای اروپایی ناتو در دفاع از قاره سبز است.
علاوه بر این، مکانیسم دفاعی اروپا نقش یک بیمه‌نامه امنیتی را ایفا خواهد کرد. در صورت کاهش قابل توجه نقش ایالات متحده در دفاع از اروپا، این نهاد به اروپا این امکان را می‌دهد که همچنان قادر به دفاع از خود باشد. این امر از طریق تسریع و کاهش هزینه تسلیح مجدد ملی برای اعضا و همچنین مالکیت اروپایی بر برخی از دارایی‌های دفاعی مشترک که در حال حاضر تنها توسط ایالات متحده تامین می‌شوند، محقق خواهد شد. در حالی که دفاع ملی جزء لاینفک حاکمیت ملی است، گزارش بروگل استدلال می‌کند که ادغام عملیات دفاعی تحت مکانیسم دفاعی اروپا فراتر از سطح فعلی همکاری در ناتو نخواهد رفت. اعضای ناتو در حال حاضر به دارایی‌های دفاعی متعلق به ایالات متحده وابسته هستند. مکانیسم دفاعی اروپا با ایجاد دارایی‌های دفاعی مشترک بیشتر تحت مالکیت اروپا، صرفاً یک گام تکمیلی در این راستا خواهد بود. زمینه‌های تدارکات مشترک در پیمان مکانیسم دفاعی اروپا به دقت مشخص شده و خارج از این زمینه‌ها، اعضا در انجام تدارکات ملی آزاد خواهند بود. مشارکت در تدارکات مشترک نیز داوطلبانه خواهد بود، اما اعضا در زمینه‌های مشخص شده قادر به انجام تدارکات ملی نخواهند بود.
نویسندگان گزارش بروگل به این سوال پاسخ می‌دهند که چرا ایجاد یک نهاد جدید ضروری است و چرا نمی‌توان از ساختارهای موجود مانند آژانس دفاعی اروپا (EDA) یا همکاری‌های دفاعی در ناتو استفاده کرد. آن‌ها استدلال می‌کنند که ایجاد یک بازار واحد واقعی برای کالاهای دفاعی، مشابه بازار واحد اتحادیه اروپا برای کالاها و خدمات غیردفاعی، بر اساس این بسترها غیرممکن است. معافیت‌های قانونی موجود در معاهدات اتحادیه اروپا، امکان ایجاد تعهدات قانونی قوی در زمینه عدم تبعیض و تدارکات مشترک را از بین می‌برد. به همین دلیل، ایجاد یک تعهد قانونی قوی نیازمند یک پیمان بین‌دولتی جدید – پیمان EDM – است که می‌تواند الزام به اتفاق آرا در اتحادیه اروپا را دور بزند. در پایان، گزارش بروگل به عضویت احتمالی اوکراین در مکانیسم دفاعی اروپا اشاره می‌کند. با توجه به دموکراتیک بودن اوکراین و منافع دفاعی مشترک آن با اروپا، این کشور باید واجد شرایط عضویت باشد. گنجاندن پایگاه صنعتی دفاعی قوی اوکراین در بازار واحد دفاعی اروپا مبتنی بر مکانیسم دفاعی اروپا می‌تواند به کاهش قیمت‌ها و تسریع تدارکات در مقیاس بزرگ کمک کند. با این حال، ممکن است برای مشارکت اوکراین در تأمین سرمایه اولیه، نیاز به یک سازوکار انتقالی یا حمایت مالی از سوی اتحادیه اروپا و سایر اعضای EDM باشد.
به طور خلاصه، گزارش اندیشکده بروگل از " alt="پیام ویژه" width="100%" />

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1582717/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازه زمانی تاریخ معرفی ناتینگ فون 3 فاش شد

گاردین: پوتین مانع فروپاشی مذاکرات ایران و آمریکا می‌شود؟

خسارت 800 میلیون دلاری ناوگان MQ-9 آمریکا در یمن

دور جدید حملات آمریکا به یمن

مذاکره کننده سابق ایران: توافق ممکن است

درخواست اوکراین از روسیه برای توقف 30 روزه جنگ

ماشین تولید اخبار جعلی درباره مذاکرات چطور کار می‌کند؟

اختلاف نتانیاهو با رئیس شاباک بالا گرفت

چرا گوشت گوسفند از دامداری تا بازار دو برابر می‌شود؟

شاید باور نکنید اما ربات‌ها در حال تسخیر اینترنت هستند

استاد دانشگاه شیراز: هسته سخت باید پوست‏‌اندازی کند

لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی چه می گوید؟

کمپین معلولان تعطیل شد

زور هیچکس به مافیای خودروسازی نمی‌رسد

متهم: همسر پسرخاله‌ام را کشتم چون من را ربود

پیش بینی قیمت طلا و سکه یک اردیبهشت

تبلیغات اغواکننده ارتش روسیه برای جلب جنگجویان چینی

آمار قابل تامل از وضعیت تاییدیه ایمنی بیمارستان‌های تهران

کاهش 50 درصدی مجروحین حریق در سال 1403

کارنامه مشترک کسری بودجه دو دولت

سیاست‌های ارزی و پولی، کلید رشد پایدار بازار سرمایه

قابلیت ترجمه پیام‌ها و پست کانال‌ها به نسخه بتای واتس‌اپ اضافه شد

کاربران آمریکایی جنبش 50501 را در فضای مجازی داغ کردند

المشاط خطاب به ترامپ: نه تو و نه پدر تو نمی‌تواند ما را از حمایت غزه منصرف کند

روبیو: گزارش تعطیلی برخی سفارت‌های آمریکا جعلی است

از سوژه ای که موضوع بیست و سی شد تا تلنگر به مجریان رسانه ملی در زبان معیار امشب

پردرآمدها 3 برابر کم‌درآمدها لبنیات مصرف می‌کنند

یمن، شکارچی پرنده های 30میلیون دلاری آمریکا

جوان 18 ساله در استخر کشاورزی غرق شد

تدوین برنامه تامین مسکن برای 6 دهک جامعه

یمن: در برابر تجاوز آمریکا و جنایات اسرائیل ساکت نمی‌مانیم

معاون رییس جمهور به دیدار خانواده شهید امیرعبداللهیان رفت

ضرب‌الاجل 24 ساعته تعزیرات برای پاسخ به گزارش‌های دریافتی

نماینده مجلس: 6 میلیون مستأجرند و 2 میلیون خانه خالی داریم که باید بین مردم تقسیم شوند

پیش بینی بورس دوشنبه یک اردیبهشت 1404

گوشی میان‌رده پیکسل 9a چقدر سریع شارژ می‌شود؟

سید معتدل

لاپید: اسرائیل به سوی یک فاجعه از داخل پیش می‌رود

مالک خودرو بنز قاچاق بیش از 35 میلیارد تومان جریمه شد

روایت تجارت نیوز از بی‌توجهی به سرمایه‌گذاری در بهینه‌سازی مصرف انرژی

وحشت اسرائیل از حضور 30 هزار نظامی حماس در غزه

اندونزی به دنبال خرید جنگنده‌های اف-15 آمریکایی

هشدار لاپید نسبت به وقوع فاجعه داخلی در اسرائیل

جنگ تعرفه‌ها میان آمریکا و چین با برگشت خوردن یک هواپیمای بوئینگ اوج گرفت

قارچ سمی 18 نفر را راهی بیمارستان کرد

کمین چند لایه قسام از ارتش اسرائیل تلفات گرفت

مرد همه‌‏کاره سیاست خارجی آمریکا کیست؟

تبریک متفاوت ترامپ برای «عید پاک»

مرد 53 ساله پس از اتمام مشاوره خانوادگی، همسرش را با کلت کُشت

گاز پیک نیک در چادر مسافرتی، جان زن و شوهر را گرفت