پیام ویژه

آخرين مطالب

گام‌های بلند ایران در تسلیحات‌ هایپرسونیک یادداشت

گام‌های بلند ایران در تسلیحات‌ هایپرسونیک
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وبگاه آمریکایی تاکید کرد: ایران در تسلیحات ‌هایپرسونیک گام‌های بلندی برداشته است. 
وبگاه آمریکایی «نشنال اینترست»، با اشاره به سخنان وزیر دفاع این کشور درباره تسلیحات ‌هایپرسونیک، گزارش داد که ایران «گام‌های بزرگی» در این زمینه برداشته است.
این رسانه خبری-تحلیلی در گزارش خود گفته که ارتش آمریکا درباره توانمندی‌های ‌هایپرسونیک ایران، چین، روسیه و کره شمالی، «نگرانی جدی» دارد.
نوزدهم آبان 1401 بود که فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجی‌زاده از دستیابی ایران به موشک‌های ‌هایپرسونیک پیشرفته خبر داد. سردار حاجی‌زاده گفت که این موشک ‌هم‌ در ‌فضا و هم در خارج از آن می‌تواند مانور دهد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: این موشک جدید از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.
نشنال اینترست در تازه‌ترین گزارش درباره قابلیت کشورهای جهان در زمینه موشک‌های‌ هایپرسونیک، به توانایی ایران اشاره کرد.
این رسانه آمریکایی نوشت: «هشدارهای پیت هگزث، وزیر دفاع ایالات متحده در مورد پیشرفت‌های چین، روسیه، کره شمالی و حتی ایران در زمینه تسلیحات ‌هایپرسونیک، چیزی بیش از ایجاد ترس درباره توانایی‌های قدرت‌های خارجی است و نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی و مستدل ارتش ایالات متحده است.»
نشنال اینترست افزود: «چین، همراه با روسیه، کره شمالی و حتی ایران، گام‌های بزرگی در توسعه سلاح‌های ‌هایپرسونیک برداشته‌اند، تسلیحاتی که سرعت آن‌ها پنج برابر سرعت صوت بوده و می‌تواند حین پرواز مانور دهند که این موضوع مقابله با آن‌ها را بسیار پیچیده‌تر از موشک‌های معمولی کروز می‌کند.»
بازار
نشنال اینترست پیش از این نیز ماه گذشته در تحلیلی به شهر موشکی جدید ایران پرداخته و تأکید کرده که این رونمایی، در میانه افزایش تنش‌ها در دریای سرخ و غرب آسیا، پیامی برای ایالات متحده و دشمنان ایران بوده است.
به گزارش مشرق، نشنال اینترست در این گزارش اذعان کرده است که ذخایر موشکی ایران در دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی در پنجم فروردین‌ماه سال جاری از یکی از جدیدترین شهرهای موشکی خود رونمایی و فیلم آن را به‌صورت گسترده منتشر کرد.
این رونمایی در فضای مجازی نیز مورد توجه کاربران غربی قرار گرفت. برخی از این کاربران تأکید کرده بودند که «ایران آماده است».
پیش‌تر، فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجی‌زاده در مصاحبه‌ای تصریح کرده بود که اگر ایران به‌صورت هفتگی از یکی از شهرهای موشکی خود رونمایی کند؛ باز هم حتی پس از دو سال نیز این رونمایی‌ها به پایان نخواهد رسید.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست با اشاره به حملات سال گذشته ایران به اسرائیل تأکید کرده است که ناوگان موشک‌های شهاب با سرعت بالا، تهدیدی ویژه برای دشمنان ایران محسوب می‌شود، زیرا این سلاح‌ها برد طولانی‌تری 
دارند.
این نشریه همچنین افزوده است که ایران دارای یک ناوگان کُشنده از موشک‌های کروز است که می‌توانند در کمتر از پانزده دقیقه به خاک اسرائیل برسند.
نشنال اینترست به تنوع موشک‌های موجود در شهر موشکی جدید ایران نیز اشاره کرده و تأکید نموده است که بر اساس تحلیل‌های انجام‌شده از این ویدئو، موشک‌های عماد، حاج‌قاسم، قدر، خیبرشکن و پاوه در این تأسیسات نگهداری می‌شوند.
نشنال اینترست تصریح کرده که بر اساس گزارش مؤسسه «واشنگتن برای سیاست‌های خاور نزدیک»، ایران احتمالاً بیش از 3000 موشک بالستیک در زرادخانه خود دارد. این نشریه افزوده که علاوه‌بر این، تهران از یک نیروی قدرتمند موشک‌های کروز زمین‌پایه نیز برخوردار است.
تلگراف: حتی پایگاه آمریکا در اقیانوس هند هم در تیررس ایران است
روزنامه انگلیسی تلگراف نیز پیش‌تر اظهار داشته بود: ایران تهدید کرده است در صورت حمله نظامی آمریکا به این کشور، به پایگاه دریایی مشترک بریتانیا و آمریکا در اقیانوس هند (دیگو گارسیا) حمله خواهد کرد. تهران با قاطعیت به هرگونه حمله به خاک خود پاسخ خواهد داد. یک مقام ایرانی گفته است ایران توانایی هدف قرار دادن این پایگاه را با استفاده از موشک‌های میان‌برد و پهپادهای انتحاری با برد تا 4000 کیلومتر دارد. اگر از پایگاه‌های نظامی در منطقه برای هرگونه حمله علیه ایران استفاده شود، تهران هیچ تفاوتی بین سربازان آمریکایی یا انگلیسی یا حتی نیروهای سایر کشورهای مستقر در این پایگاه (پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند) قائل نمی‌شود.
تلگراف به نقل از وب سایت رادیو مونت کارلو فرانسه نوشت: این تهدید نشانه آشکاری است که ایران ممکن است دامنه پاسخ‌های نظامی خود را گسترش دهد تا اهدافی فراتر از منطقه خلیج‌فارس را در بر گیرد. اتفاقی که نگرانی‌ها از رویارویی نظامی گسترده‌تر را افزایش می‌دهد؛ رویارویی که فراتر از چارچوب سنتی درگیری بین دو طرف باشد.
پایگاه دیگو گارسیا یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که برای پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیا استفاده می‌شود. همچنین در جنگ‌های آمریکا در منطقه از جمله جنگ‌ عراق و افغانستان نقش مهمی داشت. این پایگاه در جزیره انگلیسی در اقیانوس هند قرار دارد. آمریکا این جزیره را از انگلیس اجاره کرده است. حدود 1700 نیروی نظامی و 1500 نیروی غیرنظامی در جزیره ساکن هستند. 
تعداد زیادی هواپیمای B-1 Lancer در پایگاه نظامی آمریکا در جزیره مستقرند. از سوی دیگر این جزیره انبار مهمات آمریکا و واحد مرکزی اطلاعات فرازمینی است. این پایگاه سری آمریکا و انگلیس، معمولاً میزبان هواپیماهای نظامی و تسلیحات استراتژیک آمریکاست.
در همین حال وبسایت دفاع پرس در گزارشی نوشت: بر اساس قابلیت‌های نظامی اعلام شده، ایران قطعاً از تسلیحات کافی برای حمله به پایگاه نظامی دیگو گارسیا برخوردار است. این در حالی است که بخش مهمی از توانایی‌های نظامی ایران به کلی سرّی است.
مهم‌ترین تجهیزات ارتش آمریکا در حال حاضر جنگنده‌های B2 و B52 است. در حال حاضر برآورد می‌شود که بین 7 تا 10 فروند از این جنگنده در پایگاه «دیگو گارسیا» واقع در منطقه «چاگوس» اقیانوس هند مستقر شده‌ است. ایالات متحده سعی کرده این جنگنده‌ها را خارج از محدوده برد ایران نگهداری کند. اما ایران سناریوهای قاطعی برای مقابله با ارتش آمریکا و بریتانیا در اختیار دارد.
یکی از مهم‌ترین سناریوهایی که ایران می‌تواند از آن استفاده کند، حمله مستقیم پهپادی با استفاده از پهپادهای پیشرفته «شاهد 136» است که برد آن را حدود 4هزار کیلومتر و دقیقاً متناسب با پایگاه نظامی «دیگو گارسیا» است. آزمایش‌های قبلی نشان می‌دهد که این پهپاد از پس مأموریت‌های راهبردی و حساس برخواهد آمد.
استفاده از موشک‌های بالستیک و کروز در فواصل نزدیک به این پایگاه نظامی و استفاده از موشک‌هایی که می‌تواند دشمن را در شرایط خاص غافلگیر کند، از دیگر امکانات ایران است. موشک‌های بالستیک و بهینه‌شده «خرمشهر» می‌تواند اهداف مهم را در پایگاه دیگو گارسیا به آتش بکشد. 
همچنین شناورهای رزمی غول پیکر هم با حمل موشک‌های کروز در اقیانوس هند می‌تواند اهداف مدنظر را شکار کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1583412/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داروخانه‌هایی که در توزیع شیرخشک همکاری می‌کنند، تشویق می‌شوند

اتوبوس شهری ترمز برید و حادثه آفرید

امضا در کرملین، انتظار در تهران

تاکید پادشاه اردن بر رد هرگونه تلاشی برای کوچاندن فلسطینی‌ها

تبعات شکست پاشینیان در انتخابات محلی ارمنستان

قتل جوان 30 ساله با سلاح گرم؛ قاتل فراری بازداشت شد

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

تبعات جدی استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

دمای تهران به 33 درجه می‌رسد

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

هشدار به 3 میلیارد کاربر Gmail: ارسال لینک‌های کلاه‌بردای با حساب رسمی گوگل

جنگ تعرفه‌ای ترامپ، پکن و توکیو را به‌هم نزدیک‌ می‌کند

هشدار جدی آموزش و پرورش در مورد شهریه مدارس غیرانتفاعی

وزیر دفاع آمریکا: من بی‌گناهم؛ می‌خواهند دولت را تخریب کنند

جیب‌برهای ایستگاه‌های بی‌آرتی دستگیر شدند

باند سارقان 50 میلیاردی منازل منهدم شد

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

مدیر عامل سابق شرکت توسعه گاز ایران: بدترین قرارداد گازی ایران کرسنت است

دستگیری فرد شیطان‌صفتی که به کودکان تجاوز کرده و از آنها فیلم می‌گرفت

واکنش حزب الله به ترور یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان

افت شدید محبوبیت دونالد ترامپ

دستگیری نماینده فیلیپین که دوترته را تحویل دادگاه لاهه داد

تتلو به انفرادی منتقل شد

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

طرفداران Assassin’s Creed خواهان تمرکز بیشتر سری روی داستان‌های خطی هستند

سرگذشت عجیب مکارترین دزد ایران!

برخورد پژو 405 با کامیون یک کشته بر جا گذاشت

ماهیچه گوسفندی میلیونی شد

نگرانی فزاینده اسرائیل از استقرار بیشتر نیروهای مرزی مصر

وزارت تحت امر ایلان ماسک به داده‌های حساس مهاجران دسترسی یافت

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به اروپا از ترس ترامپ

حالا بلواسکای هم تیک آبی دارد

فردا؛ بررسی دو فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور

معاون ترامپ پیشنهاد برد-برد به هند داد

چین اولین شبکه پهن‌باند 10 گیگابیتی دنیا را معرفی کرد؛ سرعت دانلود خیره‌کننده 9834 مگابیت‌برثانیه

سلطان عمان و پوتین دیدار کردند

درخواست اصلاح بندهای اولویت‌دار قانون موادمخدر

سقوط هواپیمای آموزشی در «گجرات» هند و کشته شدن خلبان

رکورد ارزش معاملات بورس دومین بار متوالی در 1404 شکست

درخواست جهاد اسلامی فلسطین از سوریه برای آزادی 2 فرمانده بازداشت‌شده

ربات‌های آینده انعطاف‌پذیرتر خواهند شد

خروج نیروهای امنیتی از منزل کروبی و پایان رسمی حصر بعد از 5180 روز

راز سفر قریب‌الوقوع «زلنسکی» به آفریقای جنوبی

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

کوچک زاده به رئیس قوه قضاییه تذکر داد/ عده‌ای در فضای بی‌در و پیکر مجازی، شما را در افکار عمومی زیبا جلوه می‌دهند

آزادی مرد محکوم به قصاص پس از 21 سال حبس

شیطنت دانش آموزان 4 معلم ایلامی را مسموم کرد

گفتگو با سارقی که گوشی زن جوان را وحشیانه دزدید