پیام ویژه

آخرين مطالب

پراجکت سیندیکیت: ریاست جمهوری آمریکا، شاهنشاهی باقی می ماند؟ یادداشت

پراجکت سیندیکیت: ریاست جمهوری آمریکا، شاهنشاهی باقی می ماند؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - انتخاب / اریک پوزنر -پراپکت سیندیکیت نوشت- یکی از تضادهای قابل توجه دولت ترامپ و بایدن، بحث در مورد این است که آیا رئیس‌جمهور به قدرتی بیش از آنچه مصلحت عمومی است، دست یافته یا نه؟ در دوره دونالد ترامپ ، بسیاری معتقد بودند کرسی ریاست جمهوری بسیاری قدرتمند شده و این مساله یک دیوانه یا یک مستبد را قادر می‌سازد تا آزادی آمریکایی‌ها را نقض کند. منتقدان از کنگره و دادگاه‌ها خواستند که قبل از آنکه کشور به سمت استبداد برود، شرایط را دوباره عادی کنند.
از زمان روی کار آمدن جو بایدن، دموکرات‌ها هیچ اقدامی برای معکوس کردن روند پیشین انجام نداده‌اند، حتی با این وجود که آنها می‌دانند شخصی مانند ترامپ ممکن است بعدا جایگزین بایدن شود. در عوض ، آنها تمرکز نهادی خود را به سمت حق رأی سوق داده اند.
چرا دموکرات ها فرصت اصلاح قدرت ریاست جمهوری را هدر می‌دهند؟ یک توضیح این است که دموکرات ها نمی خواهند رئیس جمهور خود را با مشکل روبرو کنند ، به ویژه به این دلیل که ممکن است کنترل کنگره در انتخابات میان دوره ای 2022 از دست آنها خارج شود. اگر دموکرات‌ها کنترل کنگره یا سنا را از دست بدهند، برای دستیابی به اهدافشان نیاز به داشتن اختیارات بیشتری از سوی رئیس‌جمهور دارند.
احتمال دیگر هم البته این است که حملات چپ‌ها به ترامپ مبنی بر اینکه وی از قدرت خودش سواستفاده می‌کرده هرگز صادقانه نبوده است. منتقدان وی احتمالاً معتقد بودند که فریاد "دیکتاتوری" هنگام شکوفایی مخالفت ها ، موثرتر از شکایت در مورد کاهش مالیات است یا شاید اختیارات فعلی ریاست جمهوری چنان در قانون و عرف عمیق است که هر تلاشی برای اصلاح آن بی نتیجه می ماند.
اما فراتر از همه اینها، یک دلیل مهم‌تر وجود دارد که چرا روسای جمهور همچنان به دنبال تجمیع قدرت در دست خود هستند، این در حالی است که چنین کاری باعث این هشدار از سوی عموم مردم و ناظران شده که آنها یک رئیس جمهور قدرتمند آن هم نه به لحاظ تئوری یا ایدئولوژی بلکه به لحاظ عملی می‌خواهند. به نظر می رسد تنها یک ریاست جمهوری قدرتمند قادر به حل بسیاری از چالش‌های کشور است.
این مهمترین درس دو دهه گذشته بوده است، هنگامی که کشور با سه بحران بزرگ یعنی حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001، بحران مالی 2009 و اکنون رکود اقتصادی ناشی از شیوع کووید-19 در سال 2020 -21 رو به رو شد بسیاری به این نتیجه رسیدند که رئیس جمهور برای حل این چنین چالش‌هایی نیاز به قدرتی بیشتر دارد.
بحران‌ها عموما نیاز به قاطعیت دارند. مردم به دنبال رهبری هستند که از خودش اطمینان و عزمی راسخ ارائه دهد چرا که در بسیاری مواقع ریزه‌کاری‌ها کنگره عملا باعث تاخیر در تصمیم‌گیری می‌شود.
بحران‌هایی مانند رکود بزرگ و جنگ جهانی دوم باعث به وجود آمدن دوره ریاست جمهوری شاهنشاهی شد. کنگره از طریق مجموعه‌ای از اساسنامه‌ها قدرت قوه مجریه را برای پاسخگویی و جلوگیری از هرگونه بحران جدید افزایش داد.
اندازه دولت از زمان جنگ جهانی دوم به این سو تقریبا بدون وقفه افزایش یافته است، تقریباً تمام دستاوردها از جمله افزایش تعداد کارکنان و افزایش ساخت زیرساخت‌ها مختص به قوه مجریه بوده است. دموکرات‌ها می‌خواهند یک رئیس جمهور قدرتمند برای بهبود شرایط اقتصادی داشته باشند، در حالی که جمهوری خواهان به دنبال یک رئیس جمهور قدرتمند برای محافظت از کشور در برابر تهدیدات خارجی، مهاجرت غیرقانونی و به طور فزاینده ناامنی اقتصادی هستند. انگیزه‌های سیاسی ضد دولتی دهه‌های 1980 و 1990 همه در 11 سپتامبر از بین رفت. رئیس جمهور بعد از این حمله به دنبال افزایش اختیارات خود بود و کنگره و سنا نیز با تصویب مصوبه‌ای آن را به وی اعطا کردند.
بحران مالی هفت سال بعد منجر به بزرگترین مداخله دولت در اقتصاد آمریکا شد و مسئولان قوه مجریه مجدداً پاسخ این تصمیم را دادند. در این زمان کنگره با تکمیل منابع بی حد و حصر قوه مجریه با چند صد میلیارد دلار اضافی و سپس با تمدید قدرت عظیم رئیس جمهور برای تنظیم سیستم مالی پس از پایان بحران، وارد میدان شد. ناامنی گسترده که ناشی از یک بحران اقتصادی بود، به مداخله گسترده دولت در حوزه مراقبت‌های بهداشتی در طی سالهای رئیس‌جمهوری اوباما کمک کرد.
این الگو در سال گذشته تکرار شد. بحران همه گیرى و اقتصادى منجر به مداخله دولتى بیشتر، همراه با اعمال گسترده ترین محدودیت‌ها در مورد آزادی های شخصى در تاریخ آمریکا گردید، البته عمده این محدودیت‌ها نه توسط شخص ترامپ که توسط فرمانداران ایالت‌ها اعمال می‌شد.
تنها معما در این داستان یعنی ماجرای افزایش رو به گسترش قدرت اجرایی، امتناع ترامپ از استفاده از آن در میان این سه بحران بود. سیاستمداران لیبرال که مدت‌ها بود ادعا می‌کردند ترامپ به دنبال بهانه‌ای برای اعمال این بار به نوعی در اثبات ادعا خود ناکام ماندند. جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در اوج بحران کرونا خواستار تعطیلی و استفاده از منابع اقتصادی خصوصی برای کنترل آن شدند. در مقابل اما ترامپ بیشتر در برابر این فشارها مقاومت می‌کرد.
ترامپ به جای تصمیمی قاطعانه ضعیف عمل کرد چرا که می‌ترسید با واکنش شدید فدرال به اقتصاد آسیب بیشتری برساند، او در واقع نگران بود چشم انداز انتخاب مجددش تضعیف شود. به عبارت دیگر ترامپ خود را به عنوان یک رهبر قدرتمند به جناح راست نشان می‌داد و این چپی‌ها یعنی دموکرات‌ها بودند که از این اقتدار می ترسیدند.
واضح است که بایدن تصمیم گرفته است که مرتکب همان اشتباه نشود. بایدن با محاسبه اینکه افزایش اختیارات و قدرت ریاست جمهوری به او بهترین خدمت را خواهد کرد، بلندپروازانه ترین برنامه سیاسی طی چند دهه اخیر را آغاز کرده است. او نه تنها تعداد زیادی از اقدامات اجرایی و پیشنهادهای گسترده قانونگذاری، بلکه حتی نمایشی از اصلاح دیوان عالی را به اجرا درآورده است. عدم بحث درمورد قدرت ریاست جمهوری آن هم تنها چند ماه پس از حمله گروهی از حامیان ترامپ به کنگره حاکی از ان است که اعمال قدرت نامحدود رئیس‌جمهور یا به عبارتی ریاست جمهوری پادشاهی قصد ماندن دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/668271/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تغییرات شدید جوی و لغزندگی جاده‌ها؛ پلیس هشدار داد

ارائه خدمات امدادی به بیش از 900 مصدوم در هفته گذشته

سکه بهار آزادی و امامی به رکوردهای تازه دست یافتند؛ نرخ مسکوکات صعودی ماند!

گوشی پرچم‌دار و خودرو برقی «اولترا» شیائومی اوایل اسفند رونمایی می‌شوند

«ترامپی»؛ توهین روزنامه اصولگرا به ظریف

ترامپ در دیدار نتانیاهو: شایسته دریافت جایزه صلح نوبل هستم

کشف 1.5 میلیارد لوازم آرایشی قاچاق از خودرو شوتی

عضو کمیسیون صنایع مجلس مدعی شد: شرکت کروز با تبانی سهام دار ایران خودرو شده است

بخش خصوصی بالاخره فرمان هدایت ایران خودرو را بر عهده گرفت

چرا ترامپ رویای مالکیت غزه را در سر دارد؟

ادعای عجیب اردوغان: من و جولانی درباره آینده منطقه توافق کردیم

نماینده ترامپ: «غزه دستکم برای 10 تا 15 سال آینده، غیر قابل سکونت است»

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران

ثبت 31 هزار تخلف رانندگی توسط پلیس نامحسوس

پلمب یک رستوران به‌دلیل طبخ گوشت خرگوش

یک تحلیلگر: همه چیز تغییر کرده از جمله ترامپ

کینه این قوم علیه ظریف عمیق است

دردسر جدید ترامپ با مخالفانش

عیسی مروان، مردِ در سایه تشکیلات حماس که بود؟

رسانه عربی: بن‌گویر می‌خواهد به غیر از غزه اهالی کرانه باختری را هم کوچ دهد

وزیر آموزش و پرورش: تاثیر معدل پایه‌های 11 و 12 در کنکور قطعی است

تجدید بیعت مدیران ستاد اجرایی با امام و شهدا

تبدیل کرانه باختری به غزه دوم

تبادل اسرا بین روسیه و اوکراین؛ سربازان به خانه برگشتند

سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینیان اکیداً ممنوع است

تاثیر عجیب آلودگی هوا در کاهش خطر ابتلا به سرطان!

فرمول جدید محاسبه مستمری بازنشستگان اعلام شد

چرا شرکت کروز قانونا نمی تواند سهام دار ایران خودرو شود؟

شرکت کروز چگونه با فساد و تبانی سهام دار ایران خودرو شد؟

تعجب نماینده سابق مجلس از پاسخ قوه قضائیه در مورد پرونده های تخلف شرکت کروز

44 روز سکوت مرکز ملی فضای مجازی؛ چرا مصوبه رفع فیلترینگ منتشر نمی‌شود؟

واگذاری غول بزرگ

جهاد اسلامی: طرح ترامپ در آواره‌سازی فلسطینی‌ها «اعلامیه بالفور» جدید است

آتش‌سوزی خوابگاه مدرسه 17 قربانی گرفت

مدیرعامل بیمه دی: کار تیمی نشانه بلوغ سازمانی است

یک کارشناس بازارهای مالی: سقف فعلی قیمت طلا 5.8 میلیون تومان است

هشدار اسکاتلند به طرح ترامپ درباره غزه؛ خطرناک است

در ادامه مخالفت‌های گسترده با طرح ترامپ؛ اسپانیا هم مخالفت کرد

نظارت پلیس بر پلتفرم‌های خرید و فروش طلا / جای هیچ نگرانی نیست

کشف 20 هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در دی‌ماه

اطلاعیه ایران خودرو در کدال: مجمع به حد نصاب نرسید

تاخوردگی نمایشگر تاشدنی گلکسی زد فولد 7 تقریبا نامرئی خواهد بود

اعدام 2 نفر در عربستان به اتهام خیانت

انگلیس: آینده فلسطینی‌ها در سرزمین آن‌ها رقم می‌خورد

آموزش بهداشت دهان و دندان به دانش‌آموزان در مدارس

پرش بلند بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات مسکوکات در روزی که گذشت

منابع آگاه: حماس در صورت کارشکنی اسرائیل در تبادل اسرا، تماشاگر نمی‌ماند

آموزش و پرورش: دریافت پول برای ارائه کارنامه ممنوع است

روایت یک زیارت

گرافن کلید طلایی دستیابی به فناوری 6G