پیام ویژه

آخرين مطالب

دستاوردهای «طوفان‌الاقصی» يادداشت

دستاوردهای «طوفان‌الاقصی»
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - با عبور از یک سالگی عملیات «طوفان الاقصی» و اوج‌گیری روزافزون جنایات رژیم صهیونیستی سوالات متعددی درخصوص اهمیت انجام این عملیات و دستاوردهای آن مطرح می‌شود. شهادت هزاران نفر در فلسطین، لبنان و سوریه، آوارگی 90 درصد جمعیت ساکن در غزه و تخریب بیش از 60 درصدی بناها در باریکه غزه به تقویت ابهامات پیرامون چرایی آن می افزاید. همچنین هدف قرار گرفتن بسیاری از رهبران مقاومت که سرآمد آن‌ها «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، «یحیی السنوار» و ... بوده‌اند و نیز شهادت بسیاری از فرماندهان ارشد گروه‌های مقاومت باعث شده تا کارآمدی و توان عملیاتی آن‌ها در میدان جنگ و موجودیت این گروه‌ها در آینده مورد توجه قرار گیرد. از همین رو، برشمردن دلایل و اهمیت طراحی و اجرای عملیات «طوفان الاقصی» و دستاوردهای آن از منظر سیاسی، اقتصادی و امنیتی ضروری به نظر می‌رسد.
پیمان ابراهیم
1-بیانیه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی در 13 اوت 2020 برای عادی‌سازی و توسعه روابط در حالی منتشر شد که از آخرین پیمان صلح یک کشور عربی(اردن) با رژیم صهیونیستی 16 سال گذشته بود. پس از امارات نیز، بحرین و سودان با دریافت امتیازهایی از آمریکا، به پیمان صلح و همکاری با رژیم صهیونیستی پیوستند و در ادامه نیز زمزمه‌هایی مبنی بر عادی شدن روابط این رژیم با عمان، عربستان و... به گوش رسید. اگرچه که برخی کشورهای عربی از سال‌ها قبل‌تر، ارتباطات پنهانی با رژیم صهیونیستی داشتند اما عملیات هفت اکتبر، طراحی آمریکا برای به حاشیه بردن مسئله فلسطین، فراموشی سال‌ها جنایت رژیم صهیونیستی و قدم نهادن رسمی آن به جغرافیای کشورهای عربی و اسلامی را خنثی نمود و پیمان ابراهیم و آینده آن را به فراموشی سپرد.
کریدور آی‌مِک(IMEC)
2- دالان اقتصادی که سپتامبر 2023 با یادداشت تفاهمی در هند کلید زده شد و هدفِ آن از یک سو، اتصال و یکپارچه‌سازی اقتصادی میان آسیا و اروپا و از سوی دیگر، به چالش کشیدن کریدور «راه ابریشم» بود که چین را از آسیای میانه و ایران به اروپا متصل می‌نمود. مسیر در نظر گرفته شده برای این کریدور، هند، امارات، عربستان، اردن، اسرائیل و یونان است. در واقع کریدور «آی‌مِک» را می‌توان مکمل و قطعه‌ای از پازلی دانست که اساس آن را آمریکا در «پیمان ابراهیم» بنا نهاد و رژیم صهیونیستی بخشی از آن بود. عملیات هفت اکتبر توانست اجرای این پروژه که اسرائیل را به هاب اقتصادی ممنطقه بدل می‌نمود، با چالش جدی روبرو کند به‌طوری که یک ماه پس از آغاز جنگ، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، توقف یا جلوگیری از اجرای کریدور «آی‌مِک» را یکی از دلایل احتمالی عملیات حماس علیه اسرائیل عنوان کرد. اهمیت این کریدور برای رژیم صهیونیستی آن‌چنان است که در سپتامبر 2024 «بنیامین نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل نقشه‌ای از کریدور «آی‌مِک» را به عنوان برکت در خاورمیانه! نشان داد. این مسئله، مقابله با توطئه آمریکایی-صهیونیستی در منطقه و ارزش مقاومت و عملیات «طوفان‌الاقصی» را بیش از پیش روشن می‌نماید.
3- فارغ از اثرات امنیتی سنگین عملیات حماس برای رژیم صهیونیستی، این فرصت و مسیر برای دیگران نیز مهیا شد که ضرباتی را بر آن وارد کنند. حزب‌الله لبنان از آغازین روزهای جنگ توانست شمال سرزمین‌های اشغالی را ناامن کند و با گسترش دامنه جنگ، تل‌آویو را نیز هدف قرار دهد. حملات موشکی و پهپادی مقاومت عراق و انصارالله یمن نیز توانسته امنیت رژیم را زیر سوال برده و تاسیسات حیاتی آن را با تهدید جدی مواجه کند. همچنین تعرض صهیونیست‌ها به اماکن و مواضع ایران، عملیات‌های موشکی «وعده صادق» یک و دو را رقم زد و علاوه بر خسارت‌های سنگین، عملا بازدارندگی رژیم را با چالش مواجه نمود.
4- با شروع عملیات «طوفان الاقصی»، رژیم صهیونیستی متحمل بی‌سابقه‌ترین هزینه‌های مالی در بخش‌های مختلف اقتصاد خود شد. پیش‌بینی رشد اقتصادی آن از 3 درصد به 2.4 درصد کاهش یافته و واحد پول رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ، یک‌چهارم ارزش خود را از دست داده است. بحران کارگر و نیروی کار، کاهش سود بانک‌ها، افزایش هزینه‌های دولتی، آسیب‌های جدی در حوزه کسب و کارو ... از دیگر ضربات اساسی بوده که رژیم صهیونیستی متحمل شده است. برآورد موسسات مالی بین‌المللی نشان می‌دهد، این جنگ روزانه 269 میلیون دلار به این رژیم خسارت وارد می‌کند. همچنین روند سرمایه‌گذاری در سرزمین‌های اشغالی به فرار سرمایه تبدیل شده و تبلیغات سران صهیونیست‌ برای اسکان در مناطق شهرک‌‌نشین نیز بی‌اثراست.
5- جنایات رژیم صهیونیستی علاوه بر نمایان شدن چهره حقیقی آن برای مردم در سراسر جهان، برخی دولت‌ها را نیز برای انجام اقدامات عملی علیه این رژیم ترغیب نمود. آفریقای جنوبی در دسامبر 2023 شکایتی را علیه اسرائیل در دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل «نسل‌کشی مردم غزه» مطرح نمود. اگر چه که این شکایت و نتیجه آن، جنایات اسرائیل را متوقف نکرد اما حمایت بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌الملی را به دنبال داشت. همچنان که آمریکا و هم‌پیمانان آن از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان با آن مخالفت کردند.
* سید محمدرضا موسوی‌فرد، کارشناس ارشد مسائل سیاسی

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1526672/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلسه‌ تسهیل‌گری برای واگذاری زمین به مشمولان ماده 7 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران برگزار شد

زمان دقیق بارش برف و باران در 16 استان اعلام شد

ثبت پراکنش جدیدی از یک سوسمار در جزیره ایرانی تنب بزرگ

سرپرست معاونت مسکن وزارت راه: امکان ساخت سالانه 900 هزار مسکن توسط انبوه‌سازان وجود دارد

حمله موشکی حزب‌الله به صنایع نظامی اسرائیل در حیفا

هشت مصدوم در حادثه تصادف اتوبوس شرکت واحد تهران

بلوبانک، جزییات آخرین کمپین خود را منتشر کرد/   6.2 درصد از برنده‌ها تنها یک امتیاز داشتند

آی او اس 18.2 یکی از ویژگی‌های جذاب هوش مصنوعی سامسونگ را می‌دزدد!

تمدید طرح مزایده سوراخ موش در تل‌آویو

خانواده‌های اسرای صهیونیست خطاب به نتانیاهو: از خودت خجالت بکش!

هلاکت تعدادی از تروریست‌های حادثه‌ تفتان

آخرین وضعیت قیمت طلا و ارز؛ رنگ بازار همچنان سبز ماند

تمام شمش های حراج امروز فروش رفت

ردمی برنامه‌هایش برای معرفی گوشی پرچم‌دار کامپکت را لغو کرد؛ ادعای افشاگر معروف

ایران باید تصمیم بگیرد تنش کنونی به چه سمتی خواهد رفت

حمله بومرنگی اسراییل

دست رد ژنرال السیسی به سینه نتانیاهو

مفتح: کلیات لایحه بودجه 1404 در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات تصویب شد

دلیل سکوت احمدی‌نژاد چیست؟

شکست دیپلماسی دولت بایدن در منطقه

شب روشن؛ روایتی از تجربه ساکنان تهران از صدای انفجار سحرگاه دیروز

پدافنــــــــــــــــــد ملـــــی

واکنش پلیس به فیلم وایرال شده از سارقان خشن در ملارد

بازار طلای ایران چقدر از طلای جهانی تاثیر می‌گیرد؟

قتل هولناک یک مادر زیر مشت و لگد پسرش

شاخص ها سبز شد؛ ترس بورس ریخت؟

حمله تند یک اصلاح طلب به پزشکیان/ وفاق به معنی باج دادن به رقبا نیست/ اصرار عجیبی وجود دارد که نیروهای رقیب در دولت پست بگیرند

آخرین وضعیت مفقودی‌های جنگل ابرشاهرود

دلیل فوت ماماهای رامهرمزی اعلام شد

دستاوردهای «طوفان‌الاقصی»

قیمت طلا دست دوم امروز یکشنبه 6 آبان 1403

رئیس شورای هماهنگی شهرک‌های صنعتی: فشار مالی، مالیاتی و تامین اجتماعی نوک حمله به صنعتگران است

آپدیت جدید The Last Of Us عملکرد بهتری روی پلی‌استیشن 5 پرو دارد

نفوذ دشمن در سال های اخیر به عالی ترین مقامات کشور رسیده است/ هدف از بی حجابی جلوگیری از ظهور امام زمان است/ دختری که حجاب​ ندارد برای خواهر خودش هم خطرناک است/ ارتباط اسرائیل با اجنه قابل انکار نیست، اما ماورایی نگاه نکنیم

حزب‌الله: عملیات در تل‌آویو پاسخ طبیعی به تجاوزات رژیم اشغالگر است

تصادف اتوبوس شرکت واحد تهران با خودرو و عابران پیاده با یک کشته

ثبت نام 80 هزار نفر در سامانه یکپارچه خودرو‌های وارداتی­

ربات به جای مخترع ژاپنی سخنرانی می‌کند

رزمایش دریایی و زمینی نیروهای مسلح یمن

سوءقصد به جان اوو مورالس

تصادف اتوبوس شرکت واحد با خودرو و عابران پیاده در تهران

وزیر آموزش و پرورش: نظام تعلیم و تربیت نیازمند معماری جدید است

نفت‌نگار هفته

سرقت میلیاردی طلا توسط زن مستخدم برای جراحی پیکر تراشی

اکوایران: زور تورم مهر به فقرا رسید

انتصاب سرپرست معاونت عملیات اداره کل نظارت بر صادرات و مبادلات مواد نفتی

بومی‌سازی 986 قطعه و تجهیز راهبردی در پالایشگاه چهارم پارس جنوبی

پژوهشگر ایثارگر در ردیف محققان دو درصد دنیا قرار گرفت

فرونشست دشت مرودشت به 30 سانت رسید، خطر در کمین کعبه زرتشت

آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکترا اعلام شد