پیام ویژه

آخرين مطالب

مطالبه بخش خصوصی درباره قانون‌ گذاری در حوزه رمزارزها اقتصادي

مطالبه بخش خصوصی درباره قانون‌ گذاری در حوزه رمزارزها
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاک‌چین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور درباره اهمیت و مزایای قانونی‌شدن دارایی‌هایی مانند رمزارز و رمزدارایی گفت: حوزه رمزدارایی‌ها به عنوان یک کلاس دارایی جدید سال‌هاست که در جهان پا به عرصه اقتصاد گذاشته و در کشور ما نیز از بروز و ظهور آن تقریبا در هشت سال گذشته است.
وی با بیان اینکه به دلیل فعالیت برخی شرکت‌های دانش‌بنیان مردم تا حدودی با این پدیده آشنا شده اند، افزود: یکی از بزرگ‌ترین ضعف‌هایی که در این حوزه وجود دارد و در این سالها مورد مطالبه بخش خصوصی و تشکل‌های فعال صنفی بوده و هست، تسریع در تنظیم‌گری و قانون‌گذاری این حوزه است.
آشتیانی خاطرنشان کرد: این مطالبه به چند دلیل اهمیت و ضرورت دارد؛ نخست به این دلیل که در خلاء قانون و فضای خاکستری، حوزه آموزش قربانی می‌شود و اطلاع‌رسانی صحیح از مبادی سالم به مردم امکان‌پذیر نیست.
این فعال حوزه بلاک‌چین ادامه داد: برای رفع این چالش می‌توان از ظرفیت‌های وزارت علوم، سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت آموزش و پرورش که تا کنون در این زمینه فعال نشده‌اند، استفاده کرد.
رئیس کمیسیون بلاک‌چین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور درباره دیگر ضرورت ساماندهی رمزدارایی‌ها گفت: به دلیل خلاءهای قانونی و آموزشی، تشخیص کسب‌وکارهای این حوزه با نیت سالم و غیر سالم برای مردم بسیار سخت است، همین مسئله باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود.
آشتیانی ادامه داد: سومین نکته این است که اگر رمز ارز در کشور ساماندهی نشود، ایران از روند تطبیق بین‌المللی که در جهان در این حوزه بوجود آمده، عق می ماند.
وی با تاکید بر اینکه فعالان حوزه رمزارز همواره خواهان تنظیم گری این حوزه هستند، تاکید کرد: کلاس جدید دارایی‌ها ماهیت‌های مختلفی از جمله رمز پول دارند و برخی نیز دارایی هایی هستند که از فناوری بلاک‌چین استفاده می‌کنند و هر کدام می‌توانند تاثیرات متعدد اقتصادی داشته باشند.
آشتیانی افزود: بسیاری از کشورها این کلاس جدید دارایی که با رشد ارزشی در سطح دنیا همراه شده را با مشابه طلای دیجیتال می‌دانند. نقش داشتن در طلای اقتصاد دیجیتال و ثروت آینده آن برای هر کشوری مهم است و نقش‌آفرینی مردم به شکل سالم و صحیح می‌تواند در آینده دیجیتال اقتصاد، تعیین‌کننده باشد.
وی درباره تصویب سند رمزارزها گفت: سند رمز ارزها هنوز تصویب نشده است؛ آن چیزی که تصویب شده چارچوب تنظیم‌گری حوزه رمزپول‌ها توسط بانک مرکزی است. در تعاریف مقدماتی آن نیز شاهد حضور پدیده‌ای به نام «توکن‌های معاملاتی» هستیم که در آینده می‌تواند حوزه تنظیم‌گری را دچار مشکل و چالش کند.
آشتیانی خاطرنشان کرد: در مقدمه سند بانک مرکزی نوشته شده عطف به قانون بانک مرکزی در حالی که در قانون بانک مرکزی «رمز پول‌ها» به عنوان نوعی پول شناخته شده‌اند در حالی‌که رمز این حوزه به شکل دارایی است و نمی‌توان آن را «پول» حساب کرد زیرا چطور می‌شود بیت کوین را پول حساب کرد؟
وی افزود: با تمام چالش‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد، اما هر نوع سند و تنظیم‌گری که در این حوزه اتفاق بیفتد می‌تواند عوارض مثبتی داشته باشد و بعد از آن می‌توان کلاس دارایی را به سمت کاربردپذیری‌های مختلف سوق داد.
رئیس کمیسیون بلاک‌چین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با بیان اینکه رمزدارایی‌ها به عنوان یک ماهیت با ارزش در دنیا شناخته می‌شود، درباره اهمیت استفاده از آن‌ها در سرمایه‌گذاری افزود: از آنجایی که در رمزارزها از فناوری بلاک‌چین به عنوان شکل خاصی از ارسال و دریافت استفاده می‌شود، در تسهیل تبادلات خارجی خرد و کوچک مقیاس مانند ارز دانشجویی، پزشکی و توریستی برای کشورها راهگشا و کارساز است.
همچنین برای تامین مالی پروژه‌های داخلی از کشورهای جهان و آن بخش از محدودیت‌های جابه‌جایی مالی که صرفا به استفاده از سیستم‌های سنتی برای جا به جایی مالی برمی‌گردد طبیعتا رمزارزها می‌توانند برای اقتصاد مردم و کشور راهگشا باشند.
آشتیانی درباره اینکه آیا با این مسئله مواجه شده‌اند که مردم از قانونی شدن رمزدارایی‌ها احساس خطر کنند یا نه، تاکید کرد: معتقدم مردم در صورت مواجه صحیح دولت با این پدیده احساس خطر نخواهند کرد و برعکس اگر مواجهی که حاکمیت قصد دارد انجام دهد در راستای کاهش ریسک‌های این حوزه برای کاربران باشد، مردم از آن استقبال می‌کنند.
وی گفت: تا امروز شاهد حصول اعتماد کاربران، مردم و پلتفرم‌های بومی رمزارزها هستیم و در مقابل پلتفرم‌های خارجی و زیرزمینی را می‌بینیم که در کمین هستند تا بینند نحوه تنظیم‌گری پلتفرم‌های داخلی ما چطور پیش می‌رود تا بتوانند سهم بازار بیشتری در این بازار داشته باشند. در این صورت است بازار رمزارزها و معاملات پر از ریسک و خطر خواهد بود و پرونده‌های قضایی متعدد تشکیل می‌شود و ممکن است اتفاقات ناگوار می‌تواند در رخ دهد.
رئیس کمیسیون بلاک‌چین و رمزارز سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور تاکید کرد: نحوه مواجهه دولت‌ها است که فرصت‌های این حوزه را به تهدید و تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کند چرا که این حوزه ماهیت سیال، دستور ناپذیر و خاص دارد. اکنون در کشور همسایه مانند امارات، حتی پرداخت با رمزدارایی را به رسمیت می‌نشناسند و مالیات بر تراکنش‌ها را صفر محاسبه می‌کنند.
این فعال حوزه بلاک چین با بیان اینکه دولت‌ها دنبال ذخیره و ایجاد پشتوانه از این دارایی برای کشور خود هستند، اظهار داشت: کشورهایی که با دیدگاه محدودسازی به سراغ این پدیده رفته‌اند، فقط صورت مسئله علاقه و بازار آینده‌ساز را از روی میز پاک و به زیر میز منتقل کرده‌اند. این اتفاق جالب نیست و امیدواریم در کشور ما نیز رخ ندهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1544836/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

11 کشته در حادثه زیرگیری با خودرو در آلمان

این شتاب دهنده هوش مصنوعی را می‌توانید به جای درایو SSD نصب کنید!

ورود تانک‌های آمریکایی به تایوان، چین را شاکی کرد

تکاپوی اسرائیل برای یافتن جاسوس مشهورش در سوریه

سونی تاکنون 20 میلیارد سنسور دوربین فروخته است

30 هزار قربانی بدافزار BADBOX؛ آیا گوشی اندرویدی شما در امان است؟

هکرهای کره شمالی رکورد جدیدی در سرقت ارزهای دیجیتال ثبت کردند!

آمریکا جایزه 10 میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد

دردسر برای نخست وزیر کانادا

جزئیات دیدار هیات آمریکایی با الجولانی

این فرصت طلاست: 5 سوت طلای رایگان، هدیه تکنوگلد برای اولین خرید

پلیس اسپانیا با تصویری از گوگل استریت ویو پرونده قتل یک مرد را حل کرد

واژگونی 206، یک کشته برجای گذاشت

وزیر راه خبر داد: حل مشکلات معیشتی راهدار‌ها تا پایان سال

افزایش 37 درصدی ترانزیت کالا از بنادر کشور

یوتیوبر معروف فناوری بهترین گوشی سال 2024 را انتخاب کرد

تحلیل عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی از مسئله اصلی بین روسیه و آمریکا

چرا در برخی از شهرهای ایتالیا سیگار کشیدن ممنوع شد؟

مطالبه بخش خصوصی درباره قانون‌ گذاری در حوزه رمزارزها

گوگل یکی از بازی‌های مرگبار سریال Squid Game را به موتور جستجوی خود اضافه کرد

مادر و همسر شهیدان «عزیزمحمدی» آسمانی شد

علت توقف مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی چیست؟

فراوانی مرغ در بازار یلدایی کشور

بی رونقی بازار طلا در شب یلدا و آستانه روز مادر

تولید انبوه سوسک‌های سایبورگ با فناوری جدید

گوترش به دنیا هشدار داد؛ تلفیق مرگبار هوش مصنوعی و سلاح هسته‌ای

تحلیل اکوایران از نقش ترکیه در تحولات سوریه

جنایت در شمال غزه

بدون تعارف با مادرانی که به خاطر مشکلات مالی، گرفتار و دربند شدند

11 سال از عرضه «سطل زباله» اپل گذشت؛ محصولی بسیار جنجالی

اپل با شرکت خالق تیک‌تاک وارد مذاکره شده است؟

پارادایم ایلان ماسک-تیلور سوئیفت!

3 جنایت در 24 ساعت؛ 77 فلسطینی دیگر شهید شدند

حذف 71 میلیون شغل تا سال آینده؛ ایجاد 78 میلیون شغل جدید

کاهش قیمت گوشت نسبت به سال گذشته/ گوشت ارزان می‌شود

قیمت یک کامپیوتر مجهزبه RTX 5090 لو رفت؛ بسیار گران‌تر از انتظارات

عملیات شهادت طلبانه در غزه و هلاکت چند نظامی صهیونیست

حذف رانت و تشویق صادرات با سامانه ارز توافقی

اپل نسبت‌به خطرات قوانین جدید اروپا برای حریم خصوصی هشدار داد

خسروپناه: برخورد‌های فیزیکی آثار بدتری خواهد داشت؛ مردم لج می‌کنند

آمریکا: با نمایندگان هیئت تحریر الشام درخصوص انتقال قدرت در سوریه صحبت کردیم

تصادف پراید، ساینا و پژو پارس با 11 مصدوم

اعلام رسمی جزئیات تغییر دهک‌ بندی یارانه‌ ها

بازار یلدایی اردبیل

تریلر زمان عرضه بازی Alien: Rogue Incursion منتشر شد

سند معماری هوش مصنوعی به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد

واکنش علی مطهری به عکس جنجالی پزشکیان و اردوغان؛ تیم تشریفات حواسش باشد

قیمت آجیل، میوه و شیرینی شب یلدا چند؟

فارن پالیسی: سوریه پسااسد می‌تواند یک نظم تازه منطقه‌ای ایجاد کند؟

ایلی کوهن؛ اسرائیل به دنبال یافتن جاسوس مشهورش در سوریه است