حذف امتیاز اخذ پروانه مطب در شهرهای غیردانشگاهی
فرهنگی و اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام ویژه - ایسنا /رییس کل سازمان نظام پزشکی از حذف امتیاز اخذ پروانه مطب در شهرهای غیردانشگاهی خبر داد.
دکتر محمد رئیسزاده در برنامه کشیک سلامت شبکه سلامت، گفت: طی پیگیریهای چند سال اخیر، حذف امتیاز برای گرفتن پروانه مطب در شهرهای غیردانشگاهی با همکاری وزارت بهداشت محقق شده است.
وی افزود: کاهش امتیاز برای صدور پروانه مطب در شهرهای بزرگ نیز اجرایی شده است و در تلاشیم نیاز به امتیاز برای دریافت پروانه مطب بهطور کامل حذف شود.
وی در خصوص وضعیت دستیاران تخصصی اظهار کرد: وضعیت دستیاران از نظر آییننامهها و پرداختیها بهبود یافته است، اما این روند باید سریعتر پیش برود.
رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه در حوزه مسکن و تسهیلات، پیگیریهایی در حال انجام است که با تحقق آنها، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، گفت: با توجه به تعرفههای کنونی، نگهداشت نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان بسیار دشوار است.
رییس زاده اضافه کرد: باید قدردان مسئولینی باشیم که برای این مسائل از زندگی شخصی خود میگذرند.
وی درباره تعرفه خدمات بهداشتی و درمانی، ابراز کرد: بارها تأکید کردهایم که افزایش تعرفه خدمات بهداشتی به معنای افزایش درآمد پزشکان نیست. بیش از 80 درصد تعرفه به مواردی غیر از دستمزد پزشکان اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: طی 9 سال گذشته، رشد تجمعی تورم بر اساس آمار بانک مرکزی 1083 درصد بوده، در حالی که رشد تجمعی تعرفه پزشکی فقط 277 درصد بوده است.
رئیسزاده در ادامه صحبتهای خود در برنامه کشیک سلامت، به جزئیات بیشتری درباره تعرفهها و مشکلات موجود اشاره کرد و گفت: در زمینه تفاوت رشد حقوق و تعرفه، در سال 1390، حداقل حقوق کارگری حدود 300 هزار تومان بود که اکنون به حدود 7 میلیون تومان رسیده است ( یعنی رشد 23 برابری)، در همان بازه، دستمزد جراحیها فقط سه برابر شده است. این آمار نشاندهنده ظلم به کادر درمان است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: ماده 8 قانون بیمه خدمات همگانی و ماده 9 احکام دائمی توسعه کشور تأکید دارند که تعرفه خدمات سلامت باید بر اساس قیمت واقعی و قبل از لایحه بودجه تعیین شود.
وی یادآور شد: متأسفانه این قانون در سالهای اخیر رعایت نشده است. تأخیر در اعلام تعرفهها و عدم توجه به قیمت واقعی باعث مهاجرت نیروی انسانی و آسیب به سلامت مردم شده است.
رییس زاده تاکید کرد: بیشترین مشکل ما با بیمه تأمین اجتماعی و بیمههای تکمیلی است که در پرداخت معوقات کوتاهی میکنند.
به گزارش وبدا، وی با بیان اینکه خواست ما این است که اجزای تورمی و غیرتورمی تعرفهها جداگانه اعلام شوند تا شفافیت بیشتری حاصل شود، گفت: 80 درصد پزشکان بهصورت قانونی فعالیت میکنند، اما تصمیمات نادرست به اکثریت پزشکان به دلیل تخلفات اقلیت آسیب میرساند.
وی افزود: علت تخلفات اقلیت نیز ناشی از تصمیمات اشتباه در سیستم تعرفهگذاری است.
رییس کل سازمان نظام پزشکی در خصوص مدل پزشک خانواده، ابراز داشت: مردم با تعرفههای کنونی، تمایلی به اجرای مدل پزشک خانواده ندارند. برای موفقیت این مدل، باید قیمت واقعی در بخش خصوصی لحاظ شود.
وی در پایان تأکید کرد که اداره حوزه سلامت بهصورت دستوری و غیرکارشناسی، چه در بخش دولتی و چه خصوصی، امکانپذیر نیست و اصلاحات فوری نیازمند اقدام جدی است.
-
پنجشنبه ۲۷ دي ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸:۵۱
-
۴ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1554006/