پیام ویژه

آخرين مطالب

فرزند آیت‌الله جوادی آملی:

چرا متن مذاکرات مرحوم رئیسی با مراجع تقلید به‌ صورت گزینشی منتشر می‌شد؟/ از سال دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، تقریباً همه مراجع اجماع کرده بودند که وی را به بیوت راه ندهند سياسي

چرا متن مذاکرات مرحوم رئیسی با مراجع تقلید به‌ صورت گزینشی منتشر می‌شد؟/  از سال دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، تقریباً همه مراجع اجماع کرده بودند که وی را به بیوت راه ندهند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مرتضی جوادی آملی گفت: «خدا رحمت کند مرحوم آقای رئیسی را. در دیداری که با آیت‌الله جوادی‌آملی داشتند، مطالبی مطرح شد که ـ صادقانه عرض کنم ـ دست ما برای انتشار کامل یا حتی جزئیات این مطالب باز نبود. اجازه ندادند مطالبی که آیت‌الله جوادی‌آملی به مرحوم آقای رئیسی گفتند به صورت علنی منتشر شود.»

مرتضی جوادی آملی، رئیس بنیاد علوم وحیانی اسراء و فرزند آیت الله جوادی آملی، پشت پرده دیدار‌های آیت الله با مرحوم شهید رئیسی و محمود احمدی نژاد را بیان کرد.
در ادامه گزیده این گفتگو را میخوانید:
*خدا رحمت کند مرحوم آقای رئیسی را. در دیداری که با آیت‌الله جوادی‌آملی داشتند، مطالبی مطرح شد که -صادقانه عرض کنم- دست ما برای انتشار کامل یا حتی جزئیات این مطالب باز نبود. اجازه ندادند مطالبی که آیت‌الله جوادی‌آملی به مرحوم آقای رئیسی گفتند به صورت علنی منتشر شود. البته سخنان آیت‌الله جوادی‌آملی خطاب به شخص مرحوم رئیسی نبود، بلکه ناظر بر موقعیت حکومت و حکمرانی بود. ما در دفتر، بشدت در معرض این بودیم که این سخنان را منتشر نکنیم. با رسانه ما هم برخورد شد که مناسب نیست آن را منتشر کنید و ما هم برای حفظ برخی جوانب و احتیاط، مطالب را منتشر نکردیم.
*البته بحث‌ها به گونه‌ای نبود که مثلاً آن‌طور که عامه می‌گویند، بگوییم زد و خوردی بوده است. بالاخره حرف‌ها به گونه‌ای بود که نمی‌شد علنی کرد. این اتفاق فقط هم به آیت‌الله جوادی‌آملی اختصاص نداشت. حالا که اصرار دارید بدانید، واقعیت این است که رسانه رسمی، عکس و فیلم خبر رسمی این ملاقات‌ها را نشان می‌دهد که مثلاً آیت‌الله جوادی‌آملی با رؤسای قوا دیدار داشته‌اند، اما آنچه به عنوان سخنان رد و بدل شده در این دیدار‌ها در رسانه رسمی منتشر می‌شود، لزوماً همان حرف‌هایی نیست که در دیدار‌ها مطرح شد. گاهی هم مطالب منتشر شده در رسانه رسمی، مطالبی است که خود رسانه درج و منتشر می‌کند، درحالی که واقعیت متفاوت است. مردم هم با شنیدن و خواندن این اخبار رسمی، فکر می‌کنند آقایان مراجع واقعیت‌ها را به مسئولان نمی‌گویند.‌ای کاش همان‌طور که الان فرمایشات رهبر معظم انقلاب را بدون پرده‌پوشی یا ملاحظه‌ای منتشر می‌کنند، اخبار و گزارش دیدار مسئولان با مراجع هم به صورت مکشوف منتشر می‌شد تا جامعه می‌فهمید مواضع آقایان که با مسئولان سخن می‌گویند چگونه است.
*اطلاعات دیدار‌ها در اسناد بیوت مراجع عظام موجود است. اگر قرار باشد روزی گفته‌ها و محتوای ملاقات‌های مراجع منتشر شود و همه مطالب آن طوری بیان شود که در جلسات بیان شد، مشخص می‌شود که طرح چنین سخنانی خطاب به مرحوم رئیسی فقط اختصاص به آیت‌الله جوادی‌آملی ندارد. دیگر مراجع و بزرگان حوزه هم این‌گونه هستند. برای همین است که گاهی بیوت مراجع ناچار می‌شوند این‌طور بگویند که آنچه منتشر شد، دقیقاً صحبت‌های جلسات نبوده است؛ کما اینکه دیدیم این‌بار در مورد بیت آیت‌الله مکارم‌شیرازی این‌گونه بود.
*حتی در ارتباط با مرحوم آیت‌الله صافی (رضوان‌الله علیه)، دیدیم که بخشی از اظهارات منتشر شده ایشان از نگاه بعضی‌ها مطلوب نبود. واکنش به سخنان مرحوم آیت‌الله صافی، هم از سوی عده‌ای شناخته شده بود و هم از سوی کسانی که مسئولیت رسانه‌ای رسمی دارند؛ بنابراین شرایط به گونه‌ای نیست که بتوان همه مطالب آقایان مراجع در این نوع ملاقات‌ها را منتشر کرد.
*سال 1388 یعنی سال اول دوره دوم ریاست‌جمهوری آقای احمدی‌نژاد، فضایی بود که مراجع اجازه دیدار دادند، اما از سال دوم ریاست‌جمهوری ایشان، تقریباً همه مراجع اجماع کرده بودند که ایشان را به بیوت راه ندهند. البته فشار بر مراجع بسیار زیاد بود که این مانع برداشته و ملاقات انجام شود. خاطرم هست روزی استاد (آیت‌الله جوادی‌آملی) با سردرد آمدند. علت را از ایشان جویا شدیم، گفتند فشار‌ها برای اینکه دیدار حتماً انجام شود خیلی زیاد بوده است، اما آقا (آیت‌الله جوادی‌آملی) در پاسخ به آن فشار‌ها فرمودند انجام این دیدار ضرورتی ندارد، چون ما مطالب خودمان را بیان کردیم، اما وقتی اصرار زیاد شد، آقا فرمودند اگر اجماع مراجع مبنی بر انجام دیدار باشد، ما هم دیدار می‌کنیم و وقتی چنین اجماعی ایجاد نشد، دیدار آقای احمدی‌نژاد و استاد (آیت‌الله جوادی‌آملی) هم برگزار نشد.
*سیاستی که ایشان (احمدی‌نژاد) رسماً دنبال می‌کرد، سیاستی نبود که دین و دیانت و فرهنگ دینی بویژه فرهنگ حوزوی بتواند آن را تحمل کند. نوع تعامل و بیاناتی که ایشان در اظهاراتشان داشتند و به اصطلاح تندروی‌هایی که بود. در مورد اصل انتخابات هم مسأله جای بحث و گفت‌و‌گو داشت، یا شخصیت‌هایی که در این رابطه رنجیده شدند. نه تنها از این شخصیت‌ها دلجویی نشد بلکه بر مبنای خس و خاشاک با آنان برخورد شد و این امر بخش زیادی از جامعه را بسیار نگران کرد.
*در سال اول دور دوم ریاست‌جمهوری ایشان، شرایط به گونه‌ای بود که استاد ایشان را پذیرفتند، اما تا آخر دوره، آقای احمدی‌نژاد دیگر هیچ‌وقت به طور رسمی به قم نمی‌آمد. در قانون اساسی برای ریاست‌جمهوری جایگاه بزرگ و مهمی دیده شده است. حضرت استاد (آیت‌الله جوادی‌آملی) بعد از انتخابات سال 1388 نکات مهمی را در نماز جمعه فرمودند؛ یکی این بود که شورای نگهبان باید دقت بیشتری داشته باشد تا فردی که می‌خواهد در این جایگاه قرار بگیرد، به گونه‌ای نباشد که چندی بعد در مجلس استیضاح شود. منظور حضرت استاد در نماز جمعه این بود که رسالت و مسئولیت شورای نگهبان، ایجاب می‌کند شرایط به گونه‌ای فراهم نشود که فقط این چهار نفر دیده شوند، بلکه شورای محترم نگهبان باید اقتضائات کشور را لحاظ کند، سوابق افراد را ببیند و آینده و مسیر کشور را در نظر بگیرد، نه اینکه چند نفر بیایند و آمار بدهند که این افراد خوب هستند و دیگران بد.
*نکته دیگری که استاد در نماز جمعه مطرح کرد این بود که آن فردی که می‌خواهد در کرسی ریاست‌جمهوری بنشیند، شخصیت دوم کشور خواهد بود، اما شما می‌خواهید فردی را بیاورید که نه قانون را می‌شناسد و نه قضا، نه مجلس و نه قوه قضائیه و قرار گرفتن چنین فردی در این جایگاه بسیار مخاطره‌آمیز است.
آیت‌الله جوادی‌آملی هنگام انتخاب آقای احمدی‌نژاد به شورای نگهبان فرموده بودند شما فردی را انتخاب کنید که بتواند نماینده مراجع هم باشد؛ یعنی آقایان مراجع باید به فردی رأی دهند که در عرصه ملی و فراملی بتواند دیدگاه‌های حوزه را هم نمایندگی کند. آیا ایشان کسی است که بتواند اندیشه‌های بلند شخصیت‌های علمی، دانشگاهی، فقهی و حوزوی را در حوزه بین‌الملل نمایندگی کند و آیا آنقدر توانایی فکری دارد؟ صحبت استاد این بود. چندین‌بار از آیت‌الله جوادی‌آملی شنیدم که گفتند به شورای نگهبان گفته‌اند شما چند نفر را انتخاب کنید که اقلاً وقتی مراجع دارند رأی می‌دهند، بدانند به چه کسی رأی می‌دهند. ایشان می‌گفتند شما فکر می‌کنید فقط تعدادی که همراه شما هستند باید رأی دهند؟ از آن طرف می‌گویید شرکت در انتخابات فرض لازم نظام جمهوری اسلامی است، آقایان مراجع هم برای رأی دادن تشریف می‌آورند، اما آیا از میان این نامزد‌ها کسی می‌تواند از اندیشه‌های بلند شخصیت‌های علمی و دانشگاهی دفاع و نمایندگی کند؟

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1559137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خالی فروشی با عیار بالا!

پروژه عینک هوشمند اپل نیامده لغو شد

سرمقاله وطن امروز/ چرا نظام سلطنتی در ایران منقرض شد و هرگز برنمی‌گردد؟

بازدید رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از خبرگزاری تسنیم

رابطه غیراخلاقی مرد متاهل با کارمند شرکت

نظر وزیر گردشگری درباره تلاقی ماه رمضان و نوروز

نجات آب در مرز بحران

وزیر گردشگری: صنعت هتلداری به 37 همت منابع نیاز دارد

تظاهرات مردم اردن و مصر در اعتراض به طرح ضدفلسطینی ترامپ

اذعان اسرائیل به ناکامی در ترور یک فرمانده ارشد حماس

فردا FATF در جلسه غیرعلنی مجلس بررسی خواهد شد

قتل زن تنها به خاطر پول!

کاهش سن دریافت گواهینامۀ موتور به 16 سال

جزئیات جدید از قتل دختر 17 ساله توسط پدرش

سخنگوی دولت: نوسانات بازار صیفی جات در حال کنترل است

سرمقاله فرهیختگان/ تا آخر فیلم را نگاه کنید

«فشار حداکثری» از دستورکار خارج می‌شود؟

شور و شعف وصف‌ناشدنی زن فلسطینی حین آزادی اسرا در رام الله

ترامپ: افغانستان جرقه مشکلات روسیه و اوکراین بود

لحظۀ خارج شدن اسرای فلسطینی از اتوبوس صلیب سرخ پس از ورود به رام‌الله

آمار تکان‌دهنده از فسخ فرزندخواندگی

آتش‌سوزی گسترده در موزه تاریخی کره جنوبی

بلاتکلیفی سپرده‌های 30درصدی بانک‌ها

صدها شرکت با «دیپ سیک» چپ افتادند

تداوم تحرکات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان

ورود کاروان حامل اسیران فلسطینی به رام الله

خروج اتوبوس‌ حامل اسرای فلسطینی از زندان عوفر

آمریکای لاتین نخستین مقصد وزیر خارجه جدید آمریکا

جدیدترین آمار طلاق در کشور

مهار کامل آتش‌سوزی مرگبار کالیفرنیا بعد از 24 روز

نسخه جدید نرم‌افزار «بلک‌مجیک کمرا» اندروید با پشتیبانی از تبلت منتشر شد

سرمقاله جوان/ ایران و تصویر ایران

ورد کاروان حامل اسیران فلسطینی به رام الله

نجات جان یک لاکپشت در خطر انقراض توسط گردشگران کیش

زنگ هشدار در بازار کار 6 استان کشور

سامسونگ ظاهراً در نقشه خود برای غلبه بر سیلیکون اپل با مشکلاتی روبرو است

فاصله معنادار روزنامه کیهان با موضع مقام معظم رهبری درباره معامله با آمریکا

تصاویری از آزادی 183 اسیر فلسطینی

حمل تصویر شهید محمد ضیف از سوی رزمندگان قسام

سومین اسیر اسرائیلی تحویل نمایندگان صلیب‌سرخ شد

نگاه بنیاد به ورزش بانوان ایثارگر ایجاد انگیزه و شادابی است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بیرانوند»

مدیریت زباله‌ها با زباله‌سوز

سرشبکه قاچاق سوخت در هرمزگان دستگیر شد

هزینه وحشتناک داروهای جدید سرطان؛ بین 10 تا 100 میلیون در هر نوبت!

چطور در بیت کوین ثبت نام کنیم؟

گلایه یک فعال اقتصادی از قطعی برق و فاسد شدن شیرخام

مرحله جدید عرضه خودروهای وارداتی

مدیرعامل زیرساخت: سیاست‌های فیلترینگ در دولت چهاردهم تعدیل می‌شود

سرمقاله جمهوری اسلامی/ امام خمینی و اصالت دادن به مردم