پیام ویژه

آخرين مطالب

وزارت اقتصاد: امسال از تنخواه گردان خزانه استفاده نشد اقتصادي

وزارت اقتصاد: امسال از تنخواه گردان خزانه استفاده نشد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - باشگاه خبرنگاران / ارتقاء شفافیت، سلامت اداری و انضباط مالی دولت با مدیریت نقدینگی، اجرای حساب واحد خزانه و عدم استفاده از تنخواه‌گردان بانک مرکزی از سوی خزانه‌داری کل در دولت چهاردهم دنبال شده است.
خزانه‌داری کل کشور در راستای ارتقاء شفافیت، سلامت اداری و انضباط مالی دولت برای مدیریت نقدینگی سیاست پرداخت اعتباری (حساب با مانده صفر) را با هدف افزایش قدرت نقدینگی دولت در تأمین بودجه عمومی را اجرا کرده است.
در راستای پرداخت به ذی‌نفع نهایی از سال 1398 با توجه ناکارایی در مدیریت نقدینگی دولت به دلیل عدم تطابق زمانی تأمین و پرداخت منابع به حساب‌های دستگاه‌های اجرایی با زمان مصرف وجوه نقد توسط آنها چالش تأمین منابع و استفاده از تنخواه‌گردان بانک مرکزی و انتشار اوراق و به دنبال آن استقراض، خلق پول و تشدید تورم، رسوب منابع در حساب‌های بانکی دستگاه‌های اجرایی، پرداخت حقوق کارکنان دولت باز پرداخت اوراق مالی با پرداخت قسمتی از وجوه پیمانکاران و پاداش پایان خدمت بازنشستگان در راستای پرداخت به ذی‌نفع نهایی به‌صورت مستقیم توسط خزانه‌داری کل پرداخت می‌شود.
با اجرای کامل حساب واحد و پرداخت به ذی‌نفع نهایی مطالعه و امکان‌سنجی در حال حاضر بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان از رسوب وجه نقد در حساب‌های بانکی دستگاه‌های اجرایی جلوگیری به‌عمل‌آمده است.
161 حساب متفرقه دستگاه‌های اجرایی مسدود شد
خزانه‌داری کل کشور از سال 1396 شروع قانون برنامه ششم توسعه نسبت به مسدودکردن 250 هزار حساب‌های بانکی دستگاه‌های اجرایی نزد بانک‌های عامل اقدام و با تجمیع حساب‌ها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در قالب 14 هزار و 500 فقره حساب پرداخت برای دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌های دولتی و دستگاه‌های نظامی انتظامی و 7 هزار و 150 حساب تمرکزی خزانه برای وصول منابع دولت پروژه حساب واحد خزانه به نتیجه رسید.
در همین راستا سال 1403 تعداد 161 مورد حساب بانکی مسدود شده است.

وصول بلادرنگ درآمد‌های دولت
خزانه‌داری کل کشور در راستای وصول بلادرنگ درآمد‌های دولت و جلوگیری از رسوب منابع در حساب‌های بانکی نسبت به طراحی و راه‌اندازی شناسه واریز از طریق بانک مرکزی اقدام کرده است و در سال 1403 بالغ بر 658 حساب‌های مشمول شناسه‌دار شده است.
باتوجه‌به پیاده‌سازی حساب واحد خزانه و استفاده از ظرفیت منابع نقدینگی دولت برای اولین‌بار در سال 1402 از ظرفیت ماده «24» قانون محاسبات عمومی کشور (تنخواه‌گردان خزانه) استفاده نشد و در سال جاری نیز استفاده نشده است.
عدم اتکای دولت به تنخواه‌گردان خزانه موجب کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی و آثار مثبت در روند کاهش تورم شده است.
به‌طوری‌که به‌موجب قوانین ذی‌ربط در سال 1403 رقم تنخواه‌گردان خزانه (3 درصد بودجه عمومی دولت) بالغ بر 85 هزار میلیارد تومان می‌شود.
مطابق با نظر برخی از اقتصاددانان این اقدام باعث کاهش رشد نقدینگی و پایه پولی و اثربخشی مثبت در روند کاهش تورم خواهد شد.
وصول 130 درصدی سود سهام شرکت‌های دولتی در سال 1403
طی سال 1400 تا 1403 با برنامه‌ریزی‌های مناسب و بهره‌مندی بیشتر از سامانه‌های برخط خزانه‌داری کل کشور، وصول سود سهام دولت در سنوات اخیر بیش از بودجه مصوب بوده است.
به‌طوری‌که در سال 1403، بیش از 130 درصد مصوب بودجه، سود سهام شرکت‌های دولتی وصول شده است
تنخواه کارت ویژه کارپردازان
خزانه‌داری کل کشور در راستای ارتقاء شفافیت، سلامت اداری و انضباط مالی دولت در حوزه مدیریت مالی (تنخواه‌گردان کارپردازان) دستگاه‌های اجرایی و ارتقاء نظارت مالی در راستای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی از وجوه عمومی که در قالب تنخواه‌گردان در اختیار کارپردازان قرار می‌گیرد.
طراحی و پیاده‌سازی تنخواه کارت ویژه کارپردازان بخش عمومی را از سال 1400 باهدف صیانت از منابع عمومی و ایجاد شفافیت در هزینه‌کرد دستگاه‌های اجرایی عملیاتی کرده است.
به‌طوری‌که امکان رصد، کنترل و مدیریت وجوه نقد در اختیار کارپردازان بخش عمومی فراهم آمده و مسائل و چالش‌های ناشی از گردش منابع مالی دولت در حساب شخصی کارپردازان رفع شده است.
تا دی‌ماه امسال بیش از 20 هزار فقره تنخواه کارت نزد بانک‌های ملی ایران، سپه و کشاورزی به نام دستگاه اجرایی با حق برداشت کارپرداز با امکان رصد و کنترل لحظه‌ای و برخط تراکنش‌های مالی کارپرداز توسط دستگاه اجرایی به وجود آمده افتتاح شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1559757/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نشست خبری مدیرکل بنیاد استان کرمان با اصحاب رسانه

گرامیداشت روز شهید، وظیفه‌ای همگانی است

سخنرانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد: همگان در برابر خون شهدا مسئولیت دارند

بارندگی در برخی نقاط کشور تا فردا

کنجکاوی بازیکن‌ها داستان بازی Blades of Fire را گسترش می‌دهد

سرمقاله اعتماد/ چگونه بنزین سیاستمدار شد؟

زی‌تازی با هویت جدید؛ تجربه خرید محصولات کودک و نوجوان را متحول کرده‌ایم

سال سخت آبی!

محافظت سربازان روسی از هزاران مسیحی در مقابل حملات رژیم حاکم بر سوریه

انتصاب مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران

عقاب، پرواز شیراز-تهران را متوقف کرد

ردپای 30 پرستار خارجی در یکی از بیمارستان‌های تهران

فاکتور هزینه‌های شب عید؛ قیمت شیرینی و آجیل در بازار چقدر است؟

کلاه آمریکایی بر سر اوکراین

سرمقاله آرمان ملی/ سناریوی جدید علیه ایران

صف‌های طولانی نان در خان یونس به دلیل تعطیلی نانوایی‌ها

آغاز نظارت هوشمند بر فاصله طولی خودروها با پهپاد

سقف صدور کارت هدیه پنج میلیون تومان شد

نمایندۀ زرتشتیان و حجت شرعی درباره حجاب؟!

دورخیز برای استیضاح دوم؟

نفوذ نظامیان صهیونیست به مناطق دیگری از جنوب سوریه

مرد کتابفروش زندانی آزاد کرد

سه سناریوی دلار در سال آینده

گاردین: دولت آمریکا دیگر متحد ما نیست، مافیاست

هجوم نظامیان اشغالگر به شهرک «قباطیه» در جنین

منفجر کردن منزل شهید فلسطینی در قلقیلیه

مرگ رمزآلود دختر نوجوان در ویلای اجاره ای

برندگان ناترازی بانک‌ها در ایران

دنده عقب طلا در بازار جهانی

استودیو سازنده Disco Elysium از بازی جدید خود رونمایی کرد

آمریکا باید امتیازی بالاتر از برجام بدهد تا ایران پای توافق بیاید

سرمقاله هم میهن/ چه کسانی ترور کردند؟

نشست روسای سابق و فعلی مجلس در بهارستان/ غیبت مهدی کروبی، رئیس 2 دوره مجلس/ تصاویر

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها؛ انسداد دو محور و ترافیک در دو آزادراه

دفاع مشروع جوانی که هنگام درگیری، مردِ مزاحم نامزدش را کشته بود

توصیه رئیس مجلس به رئیس جمهور در خصوص بازار شب عید

سرمقاله اطلاعات/ برای نیک فرجامی...

ورود دادستانی به مقابله با مداخله‌گران غیرمجاز پزشکی

توصیه رئیس مجلس به رئیس جمهور در خصوص مدیریت بازار شب عید

تفاوت‌های بنیادی نرخ بهره در ایران با دیگر کشورها

سرمقاله سازندگی/ اصل بازدارندگی

توهم «سوریه آزاد» فروریخت

آمریکا کمک‌های نظامی و اطلاعاتی به اوکراین را از سر گرفت

تشکیل پرونده برای ناظم متخلف آذربایجانی

تداوم عرضه بنزین و نفت‌گاز از طریق سامانه هوشمند سوخت

پشت پرده پیامک‌ های ارسال شده درباره حجاب در اصفهان/ استانداری با دولت هماهنگ است یا نمایندگان تندرو استان؟

ترامپ قرارداد جدید «پنجاه و یکمین ایالت» آمریکا را به کانادا پیشنهاد داد

دستورات امیر کویت خطاب به نیروهای مسلح این کشور

آزادی 155 مسافر قطار از چنگ تروریست‌ها در پاکستان؛ 27 گروگانگیر کشته شد

قالیباف قانون انتخابات شوراها را ابلاغ کرد؛ بهار 1405 زمان برگزاری انتخابات

ویکی پدیاجستجو