پیام ویژه

آخرين مطالب

انتقاد زیدآبادی از سخنان اخیر معاون وزیر اطلاعات درباره ضرورت مذاکره/ آیا پیامی جز «هیچکاره» بودن پزشکیان ندارد؟ سياسي

انتقاد زیدآبادی از سخنان اخیر معاون وزیر اطلاعات درباره ضرورت مذاکره/ آیا پیامی جز «هیچکاره» بودن پزشکیان ندارد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «اینکه شخص رئیس‌جمهور و برخی از اعضای کابینه سخن از ضرورت مذاکره به میان آورند و بعد مسئولان یک وزارتخانه، خلاف آن را اعلام کنند، پیامی جز "هیچکاره" بودن رئیس‌جمهور حتی در داخل کابینه، به‌دنبال ندارد.»

احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، با انتشار متنی در کانال تلگرامی خود با عنوان «چندصدایی از درون کابینه؟» به نقد سخنان اخیر حسین صفدری، معاون وزیر اطلاعات، در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا پرداخته است.
او در این زمینه نوشت: حسین صفدری معاون وزیر اطلاعات گفته است: " اکنون وقت مذاکره نیست و در چارچوب راهبرد‌های مصوب کشور فعلاً کسی بنای مذاکره ندارد. "
آقای صفدری دلیل نامناسب بودن شرایط برای مذاکره را چنین شرح داده است: "آمریکایی‌ها می‌خواهند بگویند، یا باید عقب‌نشینی کنید، یا سرنگون شوید و یا اینکه نسخه‌ای که برای اسد پیچیده شد، برای شما نیز پیچیده خواهد شد. "
پیش از این اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات نیز در مخالفت با مذاکره با آمریکا، استدلال مشابهی مطرح کرده بود.
وزارت اطلاعات زیرمجموعۀ دولت پزشکیان است. حالا اگر قرار نیست صدای واحدی از تمام نهاد‌های حاکم در مورد مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا شنیده شود، انتظار این است که لااقل از مجموعۀ کابینه صدای واحدی صادر شود. اینکه شخص رئیس‌جمهور و برخی از اعضای کابینه سخن از ضرورت مذاکره به میان آورند و بعد مسئولان یک وزارتخانه، خلاف آن را اعلام کنند، پیامی جز "هیچکاره" بودن رئیس‌جمهور حتی در داخل کابینه، به دنبال ندارد.
از این گذشته، به فرض آمریکا در هر مذاکره‌ای بخواهد همان را بگوید که آقای صفدری حدس زده است. مگر بدون مذاکره نمی‌تواند همان پیام را به مسئولان جمهوری اسلامی برساند؟ آیا مذاکره نکردن مانع از انتقال آن پیام و اقدام در جهت اجرای آن می‌شود؟
مذاکره و گفت‌و‌گو به خودی خود نه کورکننده و نه شفادهنده است. بستگی به نتیجه‌اش دارد. با این حال، خرد و تجربۀ بشری نشان می‌دهد که همواره مذاکره بهتر از عدم‌مذاکره است؛ چون در حداقل صورت آن، شفافیت ایجاد می‌کند و راه حدس و گمان‌های باطل را می‌بندد.
آقای صفدری تأکید کرده است: "هر چیزی وقت خودش را لازم دارد. " و مردم سؤال می‌کنند که وقت مذاکره با آمریکا به قصد رفع تحریم اقتصادی کشور، پس کی فرا می‌رسد؟ از سال 1371 که این بحث در دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی مطرح شد تا این لحظه که 32 سال از آن تاریخ می‌گذرد، هر گاه هر دولتی به لزوم مذاکره با آمریکا اشاره کرده است، عده‌ای زمان آن را "نامناسب" دانسته‌اند؟ پرسش این است که زمان مناسب دقیقاً چه زمانی است که فرا نمی‌رسد؟
در واقع هر چه زمان گذشته، مواضع آمریکا هم سخت‌تر شده است و چه بسا در مذاکرات احتمالی، دولت ترامپ مشابه همان چیز‌هایی را مطرح کند که آقای صفدری گفته است! خب این به چه معناست؟ جز اینکه زمان به سود ایران نبوده و شرایط اقتصادی کشور روز به روز بدتر شده است؟ آیا کسی نباید در مورد روندی که به این نقطه رسیده، پاسخگو باشد؟

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1559969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منع مشارکت ایرانیان در پروژه‌های متن‌باز

اتحادیه اروپا دست به جیب شد؛ راهبرد دفاعی 500 میلیارد یورویی

نگاهی به سیاست‌های پولی و اعتباری برای رشد اقتصادی و کنترل تورم و نقدینگی

نگاهی به تجربه کشورهای مختلف در مهار بزهکاری

اسامی و قیمت سیگار و تنباکوی قاچاق اعلام شد

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد از جانبازان شاغل در این معاونت تجلیل کرد

پایان دورکاری در Dell؛ نیروها باید 5 روز در هفته سر کار حاضر شوند

مرکز اسناد انقلاب اسلامی: سندی از ارتباط ظریف با ساواک در این مرکز وجود ندارد

113 برنامه ملی و سراسری در ایام دهه فجر برگزار می‌شود

جشن میلاد علمدار کربلا

سرمقاله سازندگی/ رابطه بحران و تکنولوژی

پیش‌بینی سرویس اطلاعات روسیه از پایان قریب الوقوع زلنسکی

روایتی از یک جوان که به خاطر اعتیادش، سارق شد

قاتل راننده پراید باجناقش بود

هوش مصنوعی Qwen رقیب جدی برای ChatGPT و DeepSeek خواهد بود

تجاوز راننده مسافرکش به زن جوان؛ در دادگاه چه گذشت؟

300 بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!

لحظه حمله فیل وحشی به هندی‌ها

حجم انتقال گاز به 880 میلیون مترمکعب گاز در روز رسید

هراس نتانیاهو از بازداشت و تغییر مسیر پرواز به سمت واشنگتن

نماینده اسرائیل: چرا مصر در حال تقویت ارتش خود است؟

دست برتر در نبرد روایت‌ها؛ مقاومت فلسطین چگونه از تبادل اسرا یک پیروزی ساخت؟

خروج دومین گروه از بیماران و مجروحان از غزه به مصر

5 کشته و زخمی در انفجار شمال غرب مسکو

رویترز: عربستان و امارات گزینه‌های احتمالی برای نشست ترامپ و پوتین هستند

لحظه واژگونی خودروی کوییک از دید دوربین مداربسته

تعداد فوتی‌های درگیری خانوادگی به 5 نفر رسید

نماینده مجلس: نیروهای شرکتی‌ از ابتدایی‌ترین حقوق استخدامی محروم هستند

سرمقاله صبح نو/ پشت‌پرده خطرناک دوقطبی‌سازان

دستگیری اعضای یک شبکه تکفیری - سلفی در کرمانشاه

عرضه بیش از 15 تن شمش طلا در مرکز مبادله ایران

ابهامات افزایش قیمت حامل‌های انرژی و قاچاق سوخت از زبان رئیس کمیسیون انرژی مجلس

«وفاق ملی»؛ راه‌حل مشکلات از نظر روسای قوا

علی مطهری: بی‌نیازی به مذاکره شعاری بیش نیست/ با شعار نمی‌توان کشور را اداره کرد/ رهبری با اصل مذاکره مخالفتی ندارند/ دسته‌ای برای حفظ منافع خود با مذاکره مخالف هستند

مانور شگفت انگیز هزار پهپاد در چین

واکنش به مخالفت وزیر کشور با اعمال محدودیت تردد برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران

جزئیات تازه از قتل دختر 7 ساله توسط مادر و دایی اش

توضیحات گمرک در مورد روغن‌های آلوده موجود در بنادر هرمزگان

قابلیت Deep Research برای ChatGPT معرفی شد

سرمقاله وطن امروز/ برخورد اتمی با هوش مصنوعی

انتقاد یک اقتصاددان از صادرات و واردات بی ضابطه سیب‌زمینی

افشاگری نماینده مجلس در مورد مکاتبات برخی نمایندگان با خودروسازان

مردم ایران پیشرفت و عقب نیفتادن علمی را می‌خواهند و تحجر و واپس زدگی را نمی‌خواهند

انتقاد زیدآبادی از سخنان اخیر معاون وزیر اطلاعات درباره ضرورت مذاکره/ آیا پیامی جز «هیچکاره» بودن پزشکیان ندارد؟

واژگونی پراید سه فوتی برجا گذاشت

وزیر جهاد کشاورزی: جلوی ضرر کشاورزان را می‌گیریم

هزینه 1/6 میلیارد دلاری و 50 هزار تراشه انویدیا برای توسعه دیپ‌سیک

سرمقاله فرهیختگان/ مردم رادیکال نیستند

تجلیل از پاسداران فرزند شهید و جانباز در حرم مطهر بانوی کرامت به مناسبت روز پاسدار

انفجار یک آپارتمان مسکونی در مسکو