فرزین: تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بینالمللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد را دنبال میکنیم
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام ویژه - رئیس کل بانک مرکزی، برنامهریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بینالمللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاههای تولیدی، استفاده بهینه از شرکتهای دانشبنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانک مرکزی دانست.
جلسه مشترک و تعاملی رئیسکل بانک مرکزی با روسا و اعضای هیأت رئیسه اتاقهای مشترک همکاریهای اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران با اسپانیا، آلمان، چین، هند، ارمنستان، استرالیا، کره جنوبی، امارات متحده عربی، آفریقا، یونان عراق و ترکمنستان برگزار شد.
در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی در مناسبات تجاری و اقتصادی بینالمللی، از مدیران معاونت بینالملل بانک مرکزی خواست با همکاری دبیرخانه اتاقهای مشترک بازرگانی بخش خصوصی، میزهای تخصصیای درقبال موضوعات مربوط به بریکس، شانگهای و اوراسیا را به منظور افزایش تعاملات بانکی و پولی و تقویت مناسبات تجاری بخش خصوصی با کشورهای مقصد، تشکیل دهند.
فرزین، برنامهریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بینالمللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاههای تولیدی، استفاده بهینه از شرکتهای دانشبنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانک مرکزی دانست و گفت: با تشکیل بازار ارز تجاری، حمایت از صادرات و مرجعسازی نرخ ارز را بر مبنای عرضه و تقاضا و به روش جورسازی (مچینگ) دنبال میکنیم.
وی با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور تاکید کرد : حجم تجارت غیر نفتی ایران در 10 ماهه امسال به بیش از 100 میلیارد دلار رسیده است و در صورتی که به این میزان، حجم تجارت نفت را نیز اضافه کنیم به بیش از 140 میلیارد دلار خواهد رسید.
دکتر فرزین در ادامه گفت: سهم این حجم تجارت در GDP کشور نشانگر آن است که اقتصاد ایران با وجود تحریم های گسترده، یک اقتصاد باز با حجم تعاملات گسترده بین المللی است.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین تاکید کرد: با توجه به شرایط خوبی که در حجم تجارت خارجی پیش آمده است هماکنون شاهد افزایش 18 درصدی ارزش صادرات در 10 ماهه امسال هستم و در این شرایط نیز تامین ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی توسط بانک مرکزی به 57.8 میلیارد دلار رسیده است.
فرزین با اشاره به افزایش معاملات بازار ارز تجاری در دو ماه گذشته افزود: ارزش معادل دلاری معاملات بازار ارز تجاری، تنها در روز گذشته 15 بهمن ماه 111 میلیون دلار و امروز 16 بهمن ماه 98 میلیون دلار بود که با احتساب آن، حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز به بیش از 2 میلیارد و 486 میلیون دلار رسیده است.
گچپز زاده سرپرست معاونت ارزی بانک مرکزی نیز با اشاره به پیشبینی پذیر کردن فرآیند و رویههای اقتصادی برای بخش خصوصی در قالب بازار ارز تجاری، به بسترسازی های انجام شده در کشورهای مختلف از جمله در چین و روسیه برای تسهیل مناسبات پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: هماکنون لایههای اعتباری خوبی در روسیه ایجاد شده که تجار بخش خصوصی میتوانند از آن استفاده کنند
در این جلسه آرام رئیسهیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلا نیز آخرین اقدامات در بازار ارز تجاری و تسریع معاملات ارزی برای بخش خصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان را تشریح کرد.
بر اساس این گزارش، روسا و اعضای هیأت رئیسه اتاقهای مشترک همکاریهای اقتصادی و بازرگانی بخش خصوصی ایران نیز در این جلسه به ارائه دیدگاهها و دغدغه های خود پرداختند که رئیس کل بانک مرکزی نیز در جهت تسهیل کار تجار و بازرگانان در حوزه های پولی و بانکی دستوراتی صادر کرد.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۲:۰۸
-
۱۱ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1560597/