پیام ویژه

آخرين مطالب

رسانه آمریکایی هدف عربستان از میزبانی مذاکرات آمریکا-روسیه را اعلام کرد بين الملل

رسانه آمریکایی هدف عربستان از میزبانی مذاکرات آمریکا-روسیه را اعلام کرد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رسانه آمریکایی نوشت: ولیعهد عربستان سعودی که روابط خوب با «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهور آمریکا و روسیه را حفظ کرده، قصد دارد با میزبانی مذاکرات طرفین درباره صلح اوکراین و ایفای نقش به عنوان یک میانجی، برای تقویت اهرم فشار خود در پرداختن به مسائل منطقه‌ای، از جمله موضوع غزه و تشکیل کشوری فلسطینی استفاده کند.
میزبانی عربستان برای نشست مهمی در راستای نزدیکی روابط آمریکا-روسیه، نشان‌دهنده خواست این کشور برای تبدیل شدن به بازیگری جهانی با قابلیت میانجیگری موفقیت‌آمیز برای درگیری‌های بین‌المللی است که یکی از اهداف آن تقویت اهرم فشار ریاض در مذاکرات غزه پساجنگ است.
شبکه سی‌ان‌ان با این مقدمه در گزارشی نوشت: یک مقام سعودی به سی‌ان‌ان گفته عربستان سعودی انتظار دارد با نشست امروز آمریکا و روسیه نقشی فراتر از میزبانی برای ایفای نقش میانجی را داشته باشد. مشاور امنیت ملی عربستان سعودی ریاست تیم مذاکره‌کننده این کشور را بر عهده خواهد داشت.
محل این مذاکرات که به گفته «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، «به طور کلی مناسب» آمریکا و روسیه است، عمدتا، یک پیروزی برای «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی محسوب می‌شود. او به دنبال متحول کردن این کشور غنی از نفت و تبدیلش به کشوری است که بتواند از ثروت کلانی که دارد، قدرت نرم کسب کند.
«علی شهابی» تحلیلگر سعودی در این باره می‌گوید، «فکر نمی‌کنم جای دیگری باشد که بن سلمان بتواند هم با ترامپ و هم با پوتین ارتباط خوبی برقراری کند. این رویداد به اعتبار و آوازه عربستان سعودی کمک می‌کند و قدرت نرم آن در منطقه و جهان را افزایش می‌دهد.
عربستان سعودی در چند سال اخیر، با امید جذب سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی برای تحقق «چشم‌انداز 2023»، برنامه ولیعهد سعودی برای تنوع‌بخشی به اقتصادی عربستان در کنار صنعت نفت آن، سیاست‌های خود را به سمت بی‌طرفی در درگیری‌های جهانی سوق داده است.
در همین راستا، بن سلمان پس از سال‌ها جنگ با انصارالله یمن، از این کشور عقب‌نشینی کرده و در حال بهبود روابط با ایران، رقیب منطقه‌ای خود بوده و در عین حفظ روابط نزدیک با غرب، با چین و روسیه نیز روابط نزدیکی دارد.
دوستی با ترامپ و پوتین
سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: عربستان سعودی علاوه بر میزبانی مسابقات بوکس و جشنواره‌های موسیقی الکترونیک، با میزبانی رویدادهایی برای جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه و کنفرانس‌های صلح، به دنبال ارائه تصویری از خود به عنوان یک آشتی‌دهنده جهانی بوده است؛ ریاض در اوت 2023 میزبان یک کنفرانس دو روزه درباره صلح اوکراین با مشارکت نمایندگان بیش از 40 کشور (البته بدون روسیه) و در فوریه همان سال نیز 400 میلیون دلار به اوکراین کمک کرد.
برجسته‌تر شدن نقش بن سلمان به عنوان چهره‌ای صاحب‌نفوذ در مذاکرات ناشی از روابط نزدیک او با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا است که در میان هجمه‌ها علیه ولیعهد جوان پس از قتل «جمال خاشقجی» خبرنگار دو تابعیتی آمریکایی-سعودی روزنامه واشنگتن‌پست توسط عوامل سعودی، از او حمایت کرد.
ترامپ در سال 2017، سنت‌شکنی کرده و عربستان سعودی را به عنوان اولین مقصد سفر خارجی ریاست‌جمهوری آمریکا برگزید. با وجود این که ترامپ در انتخابات 2020 پیروز نشد، عربستان سعودی روابط نزدیک با او را حفظ کرده و 2 میلیارد دلار در شرکتی سرمایه‌گذاری‌ کرد که «جارد کوشنر» داماد ترامپ ریاست آن را بر عهده دارد و برنامه‌هایی را برای احداث برج‌های ترامپ در عربستان اعلام کرد.



(از راست)«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در نشست جی‌20 در آرژانتین، 2018
ولیعهد سعودی همچنین روابط نزدیکی با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دارد که او نیز پس از قتل خاشقجی از به انزوا کشاندن او خودداری کرد. بن سلمان در برابر فشار غرب برای طرد کردن مسکو پس از حمله روسیه به اوکراین خودداری کرده و به همکاری نزدیک با پوتین برای کنترل جهانی تامین نفت ایستادگی کرده و حتی با مخالفت با درخواست دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا برای افزایش تولیدات نفت از روسیه جانبداری کرد. پوتین در سال 2023 به عربستان سفر کرده و از ریاض برای پیوستن به گروه بریکس حمایت کرده است که قصد دارد با نفوذ اقتصادی آمریکا مقابله کند.
تحلیلگران می‌گویند حفظ تعادل در روابط عربستان سعودی در جهانی که به طور فزاینده‌ای قطبی شده، سودمند بوده است. «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا گفته است بن سلمان در آزادی «مارک فوگل» شهروند آمریکایی از بازداشت‌شده در روسیه در هفته گذشته، «نقشی کلیدی» داشت. عربستان سعودی در کنار امارات متحده عربی، همسایه خود در میانجیگری تبادل اسرای جنگی و زندانیان میان اوکراین و روسیه نیز عملکرد موفقیت‌آمیزی داشته است.
روز گذشته، ویتکاف به همراه «مایک والتز» مشاور امنیت ملی آمریکا و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه این کشور در ریاض با بن سلمان دیدار کردند. دیدار آن‌ها یک روز پیش از آغاز مذاکرات آن‌ها با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و «یوری اوشاکوف» دستیار پوتین و «کریل دمیتریف» رئیس صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه انجام شد.
اوکراین در این مذاکرات حضور ندارد اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که به ابوظبی، پایتخت امارات سفر کرده است، گفته بعدا، در طی هفته جاری برای مذاکره با مقامات سعودی به این کشور می‌رود.
در این میان، مقامات اروپایی که نگران کنار گذاشته شدن از مذاکرات صلح اوکراین با میانجیگری دولت آمریکا هستند، برای پاسخی هماهنگ به مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض، روز گذشته، نشستی اضطراری در پاریس برگزار کردند.
مسئله غزه، هدف بلندمدت ریاض از میانجیگری در مذاکرات صلح اوکراین
در ادامه این مطلب آمده است: عربستان سعودی ممکن است هدفش این باشد که از نقش خود به عنوان میانجی مذاکرات آمریکا و روسیه برای تمرکز بر یک مسئله مهم منطقه‌ای سرمایه‌گذاری کند که طرح بحث‌برانگیز رئیس‌جمهور آمریکا برای مالکیت غزه و کوچاندن اجباری مردم آن به منظور تبدیل آن به یک منطقه ساحلی توریستی است. ترامپ پیشنهاد کرده اردن و مصر میزبان مردم غزه شوند، اگرچه این دو کشور با ملاحظات امنیتی و اقتصادی خود آن را رد کرده‌اند.
دیگر کشورهای عربی نیز مخالف این پیشنهاد بوده‌اند. قرار است در پایان هفته جاری، نشستی در عربستان سعودی برگزار شود تا در آن پیشنهاد متقابلی پیش از ارائه به ترامپ مورد بحث قرار بگیرد.

پیام ویژه

(از راست) دیدار «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی با «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا و «مایک والتز» مشاور امنیت ملی آمریکا در ریاض،فوریه 2025
«حسن الحسن» عضو ارشد بخش سیاست غرب آسیا در اندیشکده بین‌المللی مطالعات راهبردی بحرین در این باره گفت: عربستان سعودی با تسهیل‌گری در تحقق هدف دونالد ترامپ در پایان دادن به جنگ اوکراین، در موقعیت خوبی برای ایجاد حسن نیت نسبت به خود در واشنگتن قرار دارد. ریاض که همچنین قرار است میزبان نشستی عربی در روز جمعه باشد، می‌تواند از افزایش نفوذ خود در ارتباط با دولت ترامپ برای کمک به برطرف کردن اختلافات میان آمریکا و کشورهای عربی بر سر سرنوشت غزه استفاده کند.
ممکن است در چهار سال آینده شاهد این باشیم که بن سلمان روی دوستی نزدیک خود با ترامپ حساب باز کند اما با این حال، او ممکن است در ایجاد تعادل میان منافع منطقه‌ای خود و درخواست‌های خصومت‌آمیز از سوی رئیس‌جمهور معامله‌گر آمریکا خود را در موقعیت‌های دشواری بیابد.
ترامپ به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی-رژیم صهیونیستی تمایل دارد اما در میان افزایش خشم‌ غرب آسیا نسبت به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه، دفاع از مسیری به سوی تشکیل کشوری فلسطینی، از نظر سیاسی، غیرقابل مذاکره‌ خواهد بود.
عربستان سعودی در بیانیه‌ای در اوایل فوریه بر موضع خود در این باره تاکید کرده و گفت: همان طور که قبلا نیز به دولت‌های آمریکایی گفته‌ایم، دستیابی به صلحی پایدار بدون دست یافتن مردم فلسطین به حقوق مشروع خود طبق قطعنامه‌های بین‌المللی غیرممکن است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1565183/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

پیش‌بینی آب و هوای تهران، یخبندان در راه است

ژست حرکتی خاص و متفاوتی به گوشی‌های هواوی می‌آید

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

انفجار در یک اتوبوس در جنوب تل آویو

شنل نامرئی کننده هم اختراع شد

قیمت آیفون 16e در ایران؛ ارزان‌ترین گوشی اپل چند میلیون تومان خواهد بود؟

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

فرستاده ترامپ: «خط قرمز اسرائیل تداوم سیطره حماس بر نوار غزه است»

معاون ترامپ: اروپا شهروندان خود را سانسور می‌کند

اعلام رضایت زلنسکی از دیدار با نماینده آمریکا با وجود تنش با ترامپ

پزشکیان: ما روش آموزش رو در مدارس تغییر خواهیم داد

زمین‌لرزه فرضی پایتخت را لرزاند

داستان اپل و پورت لایتنینگ رسما به پایان رسید

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

ترافیک سنگین در تمامی محورهای شمالی

ضرب شست قانون به قاچاقچیان

پرداخت مطالبه‌های داروسازان آغاز شد

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: در 10 سال گذشته به دلیل اجرا نشدن دو طرح، حداقل 20 میلیارد دلار زیان داشتیم

علت تاخیر چندین ساعته پرواز تهران - بوشهر اعلام شد

اما و اگرهای واگذاری ایران‌خودرو

نقش پنهان AMD در جنگ بر سر خرید اینتل

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

ترامپ نیمی از معادن اوکراین را می‌خواهد

سیاست خارجی ترامپ معامله‌گرایانه است

مچ‌اندازی بن‌سلمان و السیسی با ترامپ و نتانیاهو برای آینده غزه

هشدار قرمز هواشناسی برای 3 استان شمالی کشور

لرزش‌گیر پیشرفته DJI RS4 Mini حالا می‌تواند سوژه‌ها را رهگیری کند

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

رسانه صهیونیستی: وعده السنوار برای آزادی اسیران فلسطینی عملی شد

گزارش خبرنگار صداوسیما از تمرین سراسری زلزله در شهر تهران

با دستور رئیس جمهور پروژه‌های مسکن مشارکتی شهر جدید اندیشه افتتاح شد

یخبندان در راه تهران؛ هوا 10 درجه سردتر می‌شود

واردات میلیون ٢١١ تن کالای اساسی از ابتدای سال

نازکترین تاشوی جهان فقط از نظر ظاهری ممتاز نیست

13 دروغ بزرگ ترامپ در اولین ماه بازگشت به قدرت

پاسخ ترامپ به تمکین محمود عباس چه بود؟

قاضی شهریاری: پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران به سرعت در حال رسیدگی است

عبده تبریزی: بازار ارز توافقی به تک‌نرخی شدن ارز کمک قابل توجهی می‌کند

لاک‌پشت‌های نینجا به بلک آپس 6 می‌آیند

10 فرمان دفاعی برای قاره سبز

مردی جوان بعد از دعوا همسرش را در خودرو آتش زد!

پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید برای تغییری کوچک ولی مهم آماده می‌شود

اعلام تعطیلی بغداد به دلیل تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله