پیام ویژه

آخرين مطالب

طرح لاپید؛ مصر کارگزار اسرائیل و آمریکا در نوار غزه بين الملل

طرح لاپید؛ مصر کارگزار اسرائیل و آمریکا در نوار غزه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون در کنست رژیم صهیونیستی از طرح خود برای سپردن 15 ساله نوار غزه به مصر پرده برداشت و اعلام کرد، هزینه این اقدام از بدهی‌های مصر کسر می‌شود.
روزنامه معاریو در خبری در پایگاه اطلاع رسانی خود اعلام کرد، یائیر لاپید که واشنگتن سفر کرده، اعلام کرد ابتکار عملی فراگیر را تقدیم ترامپ خواهد کرد که در چارچوب آن مصری‌ها در مقابل تسویه 155 میلیارد دلار بدهی‌های خود، 15 سال کنترل نوار غزه را به عهده خواهند گرفت، چون کابینه نتانیاهو در خلق ساختاری کارآمد که بتواند غزه را در کنترل خود بگیرد شکست خورده است.
به نوشته این رسانه، یائیر لاپید رهبر مخالفان در واشنگتن این ابتکار عمل را که می‌تواند مکملی برای طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای فردای پایان جنگ در غزه محسوب شود را آماده کرده است و در چارچوب آن قرار است مصری‌ها در مقابل تسویه بدهی هایشان 15 سال مسئولیت اداره نوار غزه را به عهده بگیرند.
او می‌گوید این ابتکار عمل را طی چند ماه اخیر تدوین کرده است و برای تهیه آن مسئولین عالی‌رتبه سیاسی و امنیتی مشارکت داشتند.
به گفته لاپید این ابتکار را در سفر خود به ایالات متحده در اختیار مسئولین عالی‌رتبه دولت ترامپ در کاخ سفید و اعضای ارشد مجلس سنا هم قرار داده است و می‌تواند تکمیل کننده طرحی باشد که رئیس جمهور دونالد ترامپ در ماه‌های اخیر اعلام کرده است.
او برای اولین بار این ابتکار عمل را در کنفرانس مرکز پژوهش‌های دفاع از دموکراسی در واشنگتن رسانه‌ای کرد و سخنرانی افتتاحیه این کنفرانس گفت: بعد از حدود یک سال و نیم از جنگ، جهان دریافت که حماس همچنان غزه را در کنترل خود دارد، هیچکس در کابینه فعلی اسرائیل جایگیزینی واقعی برای این امر ارائه نکرده است و به دلایل سیاسی و دینی و گاها مسیحایی کابینه نتانیاهو در برداشت گام‌‌هایی جهت تشکیل ساختاری کارآمد در غزه که بتواند حماس را به خارج از آن هدایت کند، شکست خورده است.
لاپید در بخش دیگری از سخنرانی خود به دو مشکلی که اسرائیل را در مرزهای جنوبی‌اش تهدید می‌کند هم اشاره کرده و در این رابطه گفت:
اولین مشکل آن است که جهان نیازمند راه‌حل جدیدی برای نوار غزه است، اسرائیل نمی‌تواند با بقای حماس در قدرت موافقت کند، تشکیلات خودگردان هم قادر به اداره غزه نیست، اشغالگری اسرائیلی هم امری نامطلوب است، ادامه شرایط هرج و مرج هم تهدید امنیتی خطرناکی برای اسرائیل محسوب می‌شود.
دومین مسئله هم اقتصاد مصر است که در آستانه فروپاشی قرار گرفته و نه تنها ثبات مصر بلکه کل خاورمیانه را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، بدهی‌های خارجی مصر به 155 میلیارد دلار رسیده‌اند و به مصر اجازه توسعه اقتصاد و تقویت ارتش خود را نمی‌دهد.
برای تحقق این دو امر، مصر مسئولیت اداره نوار غزه را برای مدت 15 سال به عهده می‌گیرد در حالی که جامعه جهانی و متحدان منطقه‌ای پرداخت بدهی‌های خارجی این کشور را عهده دار می‌شوند.
در این مدت نوار غزه بازسازی شده و شرایط برای یک خودگردانی آماده می‌شود، مصر بازیگر اصلی این فرایند بوده و بر بازسازی نوار غزه نظارت خواهد کرد، مسئله‌ای که می‌تواند به توسعه اقتصاد این کشور هم به شکل قابل توجهی کمک کند.
لاپید در این رابطه تاکید کرد، این ابتکار وی سابقه تاریخی هم دارد، مصر در گذشته هم بر غزه حکومت کرده است این کار با حمایت اتحادیه عرب صورت گرفته و این مسئله را هم باید مد نظر داشت که شرایط حاکمیتی هم موقت خواهد بود، در آن زمان هم مصری‌ها نوار غزه را به نیابت از فلسطینیان تحت الحمایه خود قرار داده بودند و این دقیقا همان کاری است که اکنون باید انجام شود. چون:
اسرائیل به دنبال انتقال حاکمیت بر نوار غزه به طرفی غیر از حماس است که ظرفت حفظ امنیت را داشته باشد.
امکان بازسازی نوار غزه بدون یک ساختار کارآمد که بتواند امنیت این منطقه را با همکاری با اسرائیل به انجام برساند، و جود ندارد.
اسرائیل و مصر روابط راهبردی عمیق و طولانی داشته و این روابط از حمایت آمریکا هم بهره‌مند است.
منافع مصر در ثبات غزه و کل منطقه است.
مصر خواهان جلوگیری از کوچ اجباری ساکنان غزه به مصر است.
مصر انگیزه‌های اقتصادی هم برای ان کار داشته و می‌تواند به تامین معیشت شهروندانش هم کمک کند.
براساس طرح لاپید:
آتش بس فعلی تا زمان آزادی تمامی گروگان‌ها و در شرایطی که اسرائیل همچنان در همان محیط حضور دارد، تکمیل می‌شود.
مصر کنترل نوار غزه را از طریق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به عهده گرفته و امنیت داخلی و اداره غیر نظامی آن را عهده دار می‌شود.
کنترل به عنوان قیمومیت تعریف شده و با هدف انتقال نوار غزه به تشکیلات خود گردان بعد از انجام اصلاحات در این کشور و زدودن افراطی گری با توجه به معیارها و استانداردهای موجود اعلام می‌گردد.
روند بازسازی تحت نظارت مصر انجام و عربستان سعودی به همراه کشورهای امضا کننده توافقنامه‌های ابراهیم در آن مشارکت خواهند کرد.
ایالات متحده در چارچوب طرح ترامپ به همکاری خود با مصر در غزه ادامه خواهد داد.
مصر به هر مقیم غزه که خواهان ترک این منطقه باشد و محل دیگری برای اقامت داشته باشد اجازه خروج خواهد داد.
مصر مانع از انتقال سلاح به غزه شده و کار تخریب تونل‌ها و از بین بردن زیر ساخت‌های (مقاومت) را انجام می‌دهد.
ایجاد ساز و کار امنیتی مصری اسرائیلی آمریکایی برای تعامل با تهدیدها و خطرات فوری هم در دستور کار قرار می‌گیرد.
به نوشته معاریو این پیشنهاد با مخالفت و انتقاد شدید وزرای صهیونیستی مواجه شده و شلومو کاری وزیر کابینه اسرائیل با انتقاد شدید از لاپید به صراحت اعلام کرد، وقتی ترامپ طرحی را برای از بین بردن کامل مشکل غزه (با اخراج و کوچاندن فلسطینیان) ارائه می‌دهد و خواهان اخارج ساکنان غزه چه داوطلبانه و چه به زور از آن می‌شود، چرا باید یائیر لاپید چنین کاری بکند؟ او در مسیر مخالف حرکت می‌کند به جای حمایت از تلاش‌های بین المللی برای خلاصی از این مشکل اسرائیل به دنبال ادامه آن است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1567358/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعداد بسیار کم تجمع کنندگان مدافع قانون حجاب به روایت یک نماینده/ مثل کارتن خواب ها آمده بودند/ مگر رهبری نفرمودند مسائل اقتصادی اولویت باشد؟

کیهان به «هم‌میهن»: دلقک آمریکا شدن چه عیب و عبرتی داره؟!

امید آمریکا به سازش سوریه با اسرائیل

مخالفت مجلس با کلیات طرح تدریس زبان‌های قومی در مدارس/ اظهارات موافقان و مخالفان

مخالفت مجلس با کلیات طرح تدریس زبان‌های قومی در مدارس

اعتراف قداره بند شیشه ای به سرقت از 10 خودرو!

ایتالیا شبکه اجتماعی ایلان ماسک را زیر ذره‌بین مالیاتی قرار می‌دهد

نقشه خطرناک آمریکا و رژیم صهیونیستی با همدستی «الجولانی»

تجلیل از مدیرعامل ایثارگر بانک ملت

دومین روز از پیش فروش بلیت قطار‌های نوروزی آغاز شد

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی؛ چه افرادی در 35 سالگی بازنشسته می شوند؟

فرستاده ترامپ: اسرائیل مرحله دوم آتش‌بس را بررسی می‌کند

پیش‌بینی وضعیت جوی نوروز 1404

ساخت بازی Wonder Woman لغو شد

سرمقاله خراسان/ پیام های تاسف بار پیامک تامین اجتماعی!

مطالبه نمایندگان ملت، تغییر ریل اقتصادی دولت

بازگشایی جاده‌های شمال

مرد مسلح از قتل عمد تبرئه شد

جزییات تازه از هزاران کانتینرخالی بلاتکلیف در گمرک شهید رجایی

جزئیاتی از برنامه خاموشی فلرها در دولت چهاردهم

دو کلمه حرف حساب درباره استیضاح!

مخابره پیام برجامی در باغ ملی

زلنسکی تسلیم شد؛ معادن مواد کمیاب اوکراین برای آمریکا

حملات هوایی اسرائیل به جنوب دمشق همزمان با تهاجم زمینی به حومه قنیطره

جلسه تامین و رفع موانع زمین ایثارگران استان تهران برگزار شد

تسنیم: جزئیات اولیه تخلف صادرات مفتول مس و بداظهاری در گمرکات شمالی

قیمت پیکسل 9a لو رفت؛ رقیب آیفون 16e

مسکو: اتحادیه اروپای نظامی‌گرا جایی در مذاکرات صلح اوکراین ندارد

ترامپ به شهروندی آمریکا چوب حراج زد

فلسطین: هدف اسرائیل از ویرانی غزه غیر قابل سکونت کردن آن است

پاکستان: رژیم اسرائیل ریشه نا امنی‌ها در خاورمیانه است

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور؛ انسداد سه محور شمالی

طرح تدریس زبان‌های قومی و محلی در مدارس در دستور کار مجلس قرار گرفت

مایکروسافت از دسترسی نامحدود به قابلیت‌های پیشرفته هوش مصنوعی Copilot خبر داد

روایت سعید جلیلی از یک جلسه پرسروصدای انتخابات 1403 در مشهد با سردار قاآنی و قالیباف/ ویدئو

ترامپ: کمک نظامی به اوکراین نمی‌دهیم

رویترز از توافق آمریکا و اوکراین بر سر منابع معدنی خبر داد

صادرات 3 محصول کشاورزی ممنوع شد

سقوط هواپیمای ارتش سودان در غرب خارطوم

حکم اعدام یک سارق خشن اجرا شد

سرگیجه در تعیین مدل دستمزد

رئیس فراکسیون حزب الله درباره ایران و پروازهای ایرانی چه گفت

رئیس فراکسیون حزب الله درباره پروازهای ایران چه گفت

دومین آپدیت Hades 2 خدای جنگ را به بازی اضافه می‌کند

خروج‌ پرواز از باند فرودگاه‌ مشهد صحت داشت؟

لاوروف به قصد میانجی‌گری به تهران آمد؟

کیم جونگ اون برای پخش مسابقات فوتبال لیگ برتر انگلیس شرط گذاشت

اظهارنظر نماینده مجلس درباره قیمت بنزین برای سال آینده

«فشارحداکثری» اسم رمز عملیات جنگی است

قانونی برای حذف؟