پیام ویژه

آخرين مطالب

روزنامه اصولگرا: روحانی خود دلیل مشارکت پایین در انتخابات است یادداشت

روزنامه اصولگرا: روحانی خود دلیل مشارکت پایین در انتخابات است
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان /متن پیش رو در جوان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روحانی گویا فراموش کرده که چند دهه در ایران مسئولیت داشته و حداقل هشت سال نفر اول اجرایی و رئیس‌جمهور کشور بوده است. این فراموشی باعث شده وی مشکلاتی را بیان کند که خود او یکی از دلایل وجود آن مشکلات است. گرچه او نه الان که سه‌چهار سالی است مسئولیتی ندارد، بلکه حتی در زمانی هم که رئیس‌جمهور بود، آنقدر بر فهرست کردن مشکلات در سخنرانی‌هایش با چاشنی فرافکنی و «تقصیر من نیست» روی آورده بود که در نهایت کنایه طنزآمیز رهبر انقلاب را پس از یک سخنرانی روحانی در بیت رهبری به همراه داشت که با خنده گفتند مخاطب این باید‌ها خود آقای روحانی و دولت‌شان هستند. 
حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق که هر از چندگاهی برای رسانه‌ای کردن حرف‌هایش و برای آنکه محملی برای بیان داشته باشد، دیدار‌ها با وزرای دولتش را رسانه‌ای می‌کند، در جلسه مشابهی که هفته گذشته داشت، به انتقاد از میزان مشارکت مردم در انتخابات پرداخته است. 
او با اشاره به اینکه «مهم‌ترین مسئله در امنیت ملی، همراه داشتن ملت است»، شرح داده است: «انتخابات‌هایی که اخیراً برگزار شده را ببینید. در انتخابات آلمان و ترکیه مشارکت مردم بالای 80درصد است. دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری ما مشارکت 40درصد بود، دور دوم 10درصد اضافه شد که آن هم برای این بود که گرفتار یکی دیگر نشوند. مردمی که قبلاً 75درصد پای صندوق می‌آمدند، چرا به این میزان مشارکت رسیده است؟ در حفظ امنیت ملی، قبل از قدرت نظامی و اطلاعاتی که هر دو بسیار مهم است، باید مردم را همراه داشت. سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به دولت را در نظر داشت. هر نوع فاصله مردم با حاکمیت به معنای ضربه به امنیت ملی است.»
یکی از مهم‌ترین دلایل ناامیدی بخشی از مردم از صندوق رأی و انتخابات نحوه عملکرد حسن روحانی و دولتمردانش بود. آنها با وعده‌های متعدد گشایش اقتصادی از مسیر برجام توانستند رأی جمع کنند و پیروز انتخابات شوند، اما وقتی دولت را در دست گرفتند، نتوانستند به وعده‌های خود عمل کنند، در نتیجه باعث سرخوردگی پایگاه رأی خود شدند، البته عملکرد نامناسب یک رئیس‌جمهور و یک دولت نباید باعث چشم‌پوشی مردم از حق مشارکت در تعیین سرنوشت خود شود و اتفاقاً باید بهانه‌ای بشود تا در انتخابات‌های بعدی دقت بیشتری برای رأی دادن لحاظ کنند، اما معمولاً برخی مردم پس از ناامیدی از یک گزینه که انتخاب کرده‌اند، ممکن است نسبت به اصل مشارکت در انتخابات بی‌انگیزه شوند. 
حسن روحانی اگر نگاهی به عملکرد خود و دولتش در دوران ریاست جمهوری بیندازد، حکایت این حرف زدنش از مردم و فاصله ادعایی میان مردم و حاکمیت را شبیه داستان آن دزدی خواهد دید که مالی را دزدیده بود و در حالی که فرار می‌کرد، فریاد می‌زد آی دزد، دزد را بگیرید!
از سویی گفتن از فاصله مردم و حاکمیت، روحانی را در سمت مردم قرار نمی‌دهد. او هیچ گاه یک شهروند عادی نبوده است و اگر نگاهی به مسئولیت‌های چهار دهه اخیر خود کند، خواهد دید که همواره جزئی از حاکمیت بوده است. 
او در دوران ریاست جمهوری هم از این فرافکنی‌ها زیاد انجام می‌داد. خرداد 1396 یکی از این دفعات بود و روحانی که در دیدار رهبری با مسئولان در حسینیه امام خمینی و قبل از سخنان آیت‌الله خامنه‌ای سخن می‌گفت، چنان فلان کار‌ها باید بشود، راه انداخت که رهبری در سخنان خود گفتند: «آقای رئیس‌جمهور هم در صحبت‌شان مفصل پرداختند به مسئله اقتصاد و کار‌هایی که باید انجام بگیرد. البته ایشان مواردی را ذکر کردند که «باید این کار بشود، باید این کار [دیگر]بشود». مخاطب این باید‌ها کیست؟ خود ایشان. یعنی [مخاطب]این باید‌ها غیر از خود آقای دکتر روحانی و تیم کاری‌شان در دولت دوازدهم، هیچ‌کس دیگر [نیست]، یعنی غالب این کارها، حالا بخشی از آنها ممکن است به مجلس یا به قوه قضائیه یا به بعضی جا‌های دیگر ارتباط پیدا کند، اما عمده‌اش کار‌های خود مسئولان دولتی است، این باید‌ها را خود اینها بایستی انجام بدهند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1568504/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنایه عطاالله مهاجرانی به روحانیون: چطور جواب خدا را می‌دهید؟

قتل هولناک همسر با ضربات گوشت کوب

تکلیف نوروزی در مدارس ممنوع شد

زیبایی صورت به قیمت جان زن تهرانی تمام شد

چه زمانی دهک های 1 تا 3 مشمول طرح کالابرگ خواهند شد؟

خط و نشان وزیر راه برای ایرلاین‌های متخلف؛ مجوزهای شرکت‌های متخلف باطل می‌شود

وزیر نیرو به مردم برای مصرف آب هشدار داد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 12 اسفند 1403

سهم مایکروسافت اج از بازار مرورگرها به رکوردی تاریخی رسید

توضیح معاون سیاسی وزیر کشور درباره برخورد با تجمع 25 بهمن

ترقی: دختر سید‌حسن‌نصرالله هم از جلیلی ناراحت است

مجادله کاخ سفید، اختلافات سیاسی در آمریکا را شعله‌ور کرد

استارمر خطاب به زلنسکی: تا آخر کنار شما هستیم

پیام دبیرکل سازمان ملل برای غزه همزمان با ماه رمضان

«ترامپ» و رویکرد تحقیر رهبران جهان؛ از «شی» و «کیم» تا «مرکل» و «زلنسکی»

سازمان ملل: ازسرگیری جنگ غزه فاجعه بار خواهد بود

واکنش دفتر نتانیاهو به ویدئوی القسام درباره اسرای اسرائیلی

مشاور امنیت ملی آمریکا: زلنسکی با دولتی تازه در کاخ سفید روبرو است

تعرض دو مرد به دختر جوان؛ رای برائت متهمان نقض شد

واکنش مردم وقتی به یک مهمانی دعوت می‌شوند

افزایش 40 درصدی قیمت زولبیا و بامیه

بنچمارک‌های جدید آیفون 16e قدرت این گوشی را در مقایسه با آیفون 16 نشان می‌دهد

کاخ سفید خطاب به زلنسکی: زمان به نفع شما نیست

نگرانی اوکراینی‌ها از بحران در روابط با آمریکا پس از مشاجره «ترامپ» و «زلنسکی»

فرمانده سابق ارتش اسرائیل: نتایج تحقیقات 7 اکتبر باید دور ریخته شود

نیویورک تایمز: دیدگاه ترامپ درباره اروپا نگران‌کننده‌است

اتحادیه اروپا: قوانین مهاجرتی باید سخت‌تر از گذشته اجرا شوند

رسانه آمریکایی: استقلال نظامی اروپا از آمریکا حداقل پنج‌سال زمان‌ می‌برد

جدال تند جورج گالووی و پیرس مورگان بر سر دیدار پرحاشیه زلنسکی و ترامپ در کاخ سفید

تلاش لهستان برای بازگرداندن آمریکا و اوکراین بر سر میز مذاکره

بشارت شعبان، برکات رمضان

عامل بمب‌گذاری خونین پس از 40 سال شناسایی شد

امتیاز دوربین گلکسی S25 Ultra در DxOMark مشخص شد

غوغای فیلترشکن‌ها

معاون ترامپ: رئیس جمهور رسما ارسال هرگونه سلاح به اوکراین را متوقف کرده است

بازگشت ترامپ؛ پایان ماه‌عسل اروپا با آمریکا؟

هشدار دبیرکل ناتو به زلنسکی پس از مشاجره با ترامپ

8 نظامی پاکستان در انفجار انتحاری زخمی شدند

وزیر آموزش و پرورش: ماه رمضان زمان برگزاری امتحانات نیست

مهلت واریز وجه پیش‌فروش سکه با نرخ دولتی تمدید شد

ماجرای محور فیلادلفیا در غزه چیست؟

درگیری پدر و پسر به قتل مرد همسایه منجر شد

سانحه هوایی جدید در آمریکا

افزایش شیوع سرخک در آمریکا

وزیر راه‌ و شهرسازی: منابع مالی ما تحت فشار قرار گرفته است

رئیس بنیاد مستضعفان: شرکت‌های بنیاد مستضعفان از سال آینده از طریق بورس واگذار می‌شود

با e-Taste طعم‌ها را به صورت مجازی بچشید

ترامپ و هنر ایجاد اختلال در خاورمیانه

فرید زکریا: چاپلوسی زلنسکی پیش ترامپ، می‌توانست اوکراین را نجات دهد

جزئیات اولیه طرح مصر برای غزه منتشر شد