پیام ویژه

آخرين مطالب

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: سرگیجه تحلیلی روزنامه شیدای مذاکره یادداشت

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: سرگیجه تحلیلی روزنامه شیدای مذاکره
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه زنجیره‌ای هم‌میهن است که چند روز پس از ابراز ذوق‌زدگی درباره انگاره «میانجی روسی»، مجدداً عقبگرد زده و تیتر زد: مراقب روس‌ها باشید(!)
هم‌میهن چند روز قبل، تیتر و عکس تمام‌صفحه خود را به سفر وزیر خارجه روسیه به تهران و عنوان «میانجی روسی» اختصاص داد تا چنین القا کند که سفر لاوروف به تهران برای انتقال پیام ترامپ و برای میانجیگری برای مذاکره ایران و آمریکاست.
این گمانه‌زنی موهوم در حالی است که اولاً آینده روابط و مذاکرات روسیه و آمریکا در محاق بلاتکلیفی است و روس‌ها بارها از طرف آمریکایی در روابط دوجانبه رکب خورده‌اند. و ثانیاً مشکل ایران با آمریکا عهدنشناسی و قلدری رژیم آمریکاست.
بازار
چند روز از تیتر توأم با هیجان‌زدگی «میانجی روسی» نگذشته بود که هم‌میهن، مجدداً به تنظیمات ضد روسی برگشت و در یادداشتی با عنوان «مراقب روس‏‌ها باشید» نوشت: روسیه درخصوص برنامه هسته‌ای ایران به دنبال راهی میانه است که در چارچوب آن نه بحران به‌طور کامل حل‌وفصل شود و نه چرخه بحران از گردونه خارج شود. براساس شنیده‌ها[!؟]، سرگئی لاوروف در سفر اخیر پیامی را منتقل کرده مبنی بر اینکه ایران باید مسائلش را با آمریکا حل‌وفصل کند و حالا که روسیه در حال مذاکره با آمریکا است، ایران هم زیر چتر میانجیگری روسیه، مذاکره با آمریکا را آغاز کند. مشکل اما این است که ایران در حال حاضر، و به‌خصوص بعد از امضای یادداشت فشار حداکثری درباره ایران، به مذاکره با اروپا روی آورده است. مهم‌ترین مشکل ایران و اروپا نیز ظاهراً بر سر همکاری‌های نظامی ایران و روسیه است.
در چنین شرایطی به نظر می‌‌رسد که روسیه در حال استفاده از فرصت است تا با توجه به تمایل ترامپ به برقراری صلح در اوکراین و اعمال فشار غیرمعمول بر اوکراین برای پذیرش صلح، در شکاف میان اروپا و آمریکا از یک طرف و شکاف میان ایران و اروپا از سوی دیگر شنا کند. آن‌طور که شنیده‌ها حکم می‌کنند، ظاهراً روسیه به ایران پیشنهاد کرده تا از مذاکره با اروپایی‌ها دست بشوید چراکه اروپایی‌ها در نهایت بدون آمریکایی‌ها کاری از پیش نخواهند برد. در چنین شرایطی اگر ایران به توصیه روسیه عمل کند، این امکان وجود دارد که به کارتی تمام‌عیار در دستان روسیه تبدیل شود و کیست که نداند که سیاست بین‌الملل از نظر روس‌ها عرصه منافع صرف است نه دوستی‌های راهبردی دائم. البته به نظر می‌رسد که پیشنهاد روسیه در تهران با استقبال گرمی مواجه نشده است. 
ممکن است متناقض به نظر برسد اما روسیه درحالی‌که پایبندی خود به برجام را اعلام می‌کند، می‌داند که در صورت دستیابی به یک توافق هسته‌ای بین آمریکا و ایران و به دنبال آن لغو تحریم‌های ایران و کاهش همکاری کلی بین تهران و مسکو، مواضع ایران در قبال اوکراین تغییر خواهد کرد. معنای آنچه نوشته شد لزوماً این نیست که روسیه با احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران به کلی مخالف است. روسیه درخصوص برنامه هسته‌ای ایران به دنبال راهی میانه است که در چارچوب آن نه بحران به‌طور کامل حل‌ و فصل شود و نه چرخه بحران از گردونه خارج شود.» 
هم‌میهن همچنین در تیتر اصلی خود با عنوان «گـره را پوتین هم نمی گشاید؟»، نوشت: برخی از تحلیلگران در ایران معتقدند که روسیه همواره ترجیح داده‏ است که روابط ایران و غرب شکرآب باشد تا تهران مجبور باشد به مسکو پناه ببرد. در چنین شرایطی در میان بسیاری از تحلیلگران ایرانی بدبینی زیادی نسبت به مداخله مسکو در مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا وجود دارد. اقدام ترامپ در امضای یادداشت احیای کارزار فشار حداکثری علیه ایران، باعث شد تا جمهوری اسلامی در بالاترین سطح مذاکره با دولت او را منع کند. حالا خبر می‌رسد که ترامپ، در گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، از او خواسته است تا در مذاکرات با تهران کمک کند. اما معلوم نیست در شرایط کنونی آیا ایران حاضر به پذیرش میانجیگری روسیه برای گفت‌وگو با آمریکا خواهد شد یا نه. مسکو چه چیزی را می‌تواند روی میز بگذارد که واسطه‌های دیگر توان ارائه آن را ندارند؟ نعمت‌الله ایزدی سفیر پیشین ایران در روسیه می‌گوید تعارض منافع مانع میانجیگری مفید است. همچنین حسن بهشتی‌پور تحلیلگر معتقد است: مسکو عادت دارد از جیب دیگران خرج کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1570750/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر علوم: 80 هزار عضو هیات علمی، مشمول ارتقای مرتبه می‌شوند

ضربه ١5٠ میلیارد دلاری مهاجرت نخبگان از کشور

هوش مصنوعی جمنای از تاریخچه جستجوهای شما استفاده خواهد کرد!

سناریوی جدید علیه پاستور

فرستاده ترامپ : ما ایالات متحده هستیم نه عوامل اسرائیل

پیش‌بینی «فارن افرز» از آغاز عصر جدید هسته‌ای با «ترامپ»

تشکیل کمیته ملی مستقل برای بررسی وقایع ساحل سوریه

عراق نسبت به افزایش تعداد عناصر داعش در منطقه هشدار داد

تصمیم اسرائیل برای قطع برق نوار غزه

سلاح‌ها و مهمات کشف شده از مخفیگاه شرور معروف ایذه

علت عجیب طلاق پس از 40 روز ازدواج!

پیش بینی قیمت دلار 20 اسفند 1403

ایلان ماسک: اگر استارلینک را خاموش کنم، تمام خط مقدم اوکراین فرو می‌پاشد

تاکید نماینده ترامپ بر «مفید بودن» مذاکرات آمریکا و حماس

اردن و ترکیه درباره تحولات سوریه به مذاکره نشستند

آتش زدن 6 روستا و اجساد شهروندان سوری از سوی عناصر مسلح

جانباز 70 درصدگیلانی به یاران شهیدش پیوست

تحصن‌کنندگان مقابل مجلس شاکی شدند!/ویدیو

متهمان پشتیبانی از عاملان حملات تروریستی به حرم شاهچراغ(ع) محاکمه شدند

وزیر خارجه آمریکا حکومت جولانی را «تروریست‌های افراطی» خطاب کرد

«روبیو» با مقام‌های اوکراینی در عربستان سعودی دیدار می‌کند

ژاپن و فیلیپین برای رویارویی با تهدیدات اقیانوس آرام آماده می‌شوند

وکیل خبرنگار فقید ایرنا: قاتل قصد دارد خود را مجنون جلوه دهد

تامین زمین برای ساخت 1.5 میلیون واحد مسکونی

پیش بینی بورس دوشنبه 20 اسفند 1403

تراشه پرقدرت AMD 9950X3D با پیشرفت نسلی 14 درصدی رؤیت شد

پکن یک پیام برای ترامپ دارد: آمریکا نمی‌تواند رشد ما را متوقف کند

عامل ذبح و توزیع گوشت الاغ دستگیر شد

کشف 35 تن چوب جنگلی قاچاق از نوع راش و توسکاه

نیویورک تایمز: ترامپ آرزوی دیرینه روسیه را برآورده می‌کند؟

تظاهرات در دمشق در همبستگی با ساکنان غرب سوریه

آفریقای جنوبی «دیپلماسی پشت بلندگو» و قلدری ترامپ را رد کرد

دو اسلحه محبوب به Call of Duty باز خواهند گشت

بحران پشت سدهای پایتخت

پادشاه اردن: در کنار سوریه می‌مانیم

تل‌آویو در جستجوی آشوب در سوریه؛ حمایت در دروزی‌ها و تهدید نظامی اسرائیل

اتحادیه اروپا: طرح عربی پایه و اساس جدی برای بررسی آینده نوار غزه است

معدوم‌سازی 200 کیلو شیرینی فاسد در پی پلمب 2 قنادی

برخورد 2 موتورسیکلت 4 کشته و مصدوم بر جا گذاشت

کبد: بمب ساعتی بدن!

جولان جانی‌ها

مجلس اعلای شیعیان لبنان: از حجم جنایات در سوریه، شوکه شده‌ایم

هند: فضا میدان اصلی جنگ‌های آینده خواهد بود

قاچاق 6 هزار لیتر سوخت توسط مسئول یک جایگاه

قیمت لبنیات در 6 ماهه ابتدایی دولت پزشکیان چقدر تغییر کرد؟

روند صعودی قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار وارد کانال 92 هزارتومانی شد

آیا پزشکیان باید زیر میز وفاق بزند؟

غزه برای فروش نیست؛ تقابل ترامپ و مخالفان جنایات اسرائیل

سخنان تحقیرکننده ترامپ علیه زلنسکی؛ مانند نوزادی بود که آب‌نباتش گرفته شده باشد

تلاش برای حل مشکل خدمت وظیفه فارغ التحصیلان تربیت معلم