سهم بخش خصوصی از اقتصاد چقدر است؟
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام ویژه - فارس / ترکیب سبد مدیریت اقتصادی کشور در سال گذشته نشان میدهد که عددی نزدیک به 86 درصد دست دولت، صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای خصولتی بود و تنها 16% در اختیار تعاونی و بخش خصوصی بود که وقتی سهم 2.8 درصدی بخش تعاونی از این رقم کم میکردیم، یک چیزی حدود 13.2 درصد از بخش خصوصی درست شد، این مطالعه در سال 1403 مجدداً صورت گرفت و وضع بدتر شد. این ترکیب برای سالی که تازه گذشته، 90 درصد اقتصاد در دست دولت، صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای خصولتی باشد و 10 درصد برای خصوصی و تعاونی است که 2.8 درصدش برای تعاونی و 7.2 درصد برای بخش خصوصی است.
به گفته نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران، با سرمایهگذاری در صنعت نفت و صدور خدمات فنی مهندسی، نقش ایران در بیضی انرژی جهان برجسته میشود.
بازار ![]()
رضا پدیدار نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران معتقد است، برای رسیدن به رشد اقتصادی ،ایران باید سهم خود در بیضی انرژی جهان،شامل منطقه خلیج فارس،خاورمیانه و شمال آفریقا را به نحو شایسته ایفا کند.
به گفته وی، با توجه به وجود مهندسان نفت و گاز و صنایع مرتبط در ایران،امکان دستیابی به نقش برجسته ایران در منطقه انرژی جهان وجود دارد و ما باید به توان مهندسان ایران و سازندگان قطعات و تجهیزات نفت و گاز توجه بیشتر داشته باشیم.
پدیدار گفت: در درجه اول اقتصاد ملی ایران در یک شرایط کاملا بحرانی است، حالا علت اینکه این را عرض میکنم ، برای اینکه هر اقتصادی اگر بخواهد در مسیر درست حرکت بکند، نیاز به تعادل دارد، تعادل اقتصادی هم یکی از لازمههای پایداری و هم توسعه است، یعنی ما بتوانیم چگونه پایدار بکنیم و بعد در مسیر توسعه حرکت کنیم.
وی گفت: تلاطم سیاسی منطقه و بعد تلاطم اجتماعی به عدم تعادل دامن زده است و یک سری بحرانهایی را ایجاد کرده که یک بخش آن به نظر من غیر واقع است و یک بخش هم واقعی است.
به باور نایب رئیس هیات مدیره فدراسیون صنعت نفت ایران، توان و ظرفیت کشور ایران برای تولید نفت و گاز یک بستر بسیار قوی و محکمی است که این بستر در شرایط خودش نمیتواند به صورت ساکن بماند، بلکه باید هم سطح نگهداری آن را باید تغییر داد و هم رشد داد و دوم آن جریانی که بتواند پایداری ایجاد کند، وقتی که شما از یک منبعی برداشت میکنید، این منبع تحلیل میرود، حالا باید برایش جایگزین داشته باشید، لذا ما در مسیر توسعه و اکتشاف که عمدتاً در بخش بالا دستی صنعت نفت تعریف میشود، چندین برنامه داشتیم، آخرین برنامه در بالادستی صنعت نفت بود.
پدیدار عنوان کرد، اگر خاطرتان باشد، در دولت یازدهم بود که بحث قراردادهای نفتی آی پی سی مطرح شد، درسته ما یک گام اولیه را برداشتیم، ظرفیت شناسی کردیم، در قرارداد آی پی سی ظرفیت شناسی به این مفهوم بود که ما از ظرفیت موجود در بخش خصوصی چقدر میتوانیم برداشت بکنیم، از ظرفیت مشارکتی به مفهوم ظرفیت خودمان به اضافه ظرفیت شرکتهای بینالمللی در هم ادغام بشود، بتوانیم استفاده کنیم.به باور رضا پدیدار، این تقسیم بندی که در بخش بالادستی، میان دستی و پایین دستی نفت داشتیم، در اثر نقض مدیریت است، اشکال سر این است که نقض مدیریت، یعنی یک گروهی از مدیران انتخاب شدهاند، سر کار قرار گرفتهاند و یک مانعی جلو دست و پایشان ایجاد شد، لذا اینها محافظهکار شدند، پس یک اتفاق خیلی بدی که افتاد، این بود که گفتند، برای اینکه برای ما مسئلهای درست نشود، دولت خودش متولی شد.
به گفته نایب رئیس فدراسیون صنعت نفت، دومین اشتباه که بر اساس آخرین مطالعاتی که سال گذشته در مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی انجام شد، این بود که سهم بخش خصوصی از اقتصاد کشور افت کرده است.من هم توفیق داشتم، در این بررسی مشارکت داشته باشم، ترکیب سبد مدیریت اقتصادی کشور در سال گذشته نشان میدهد که عددی نزدیک به 86 درصد دست دولت، صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای خصولتی بود و تنها 16% در اختیار تعاونی و بخش خصوصی بود که وقتی سهم 2.8 درصدی بخش تعاونی از این رقم کم میکردیم، یک چیزی حدود 13.2 درصد از بخش خصوصی درست شد، این مطالعه در سال 1403 مجدداً صورت گرفت و وضع بدتر شد.
پدیدار ادامه داد: یعنی روی همان نقص سیستمی که در ابتدا عرض کردم، مدیران محافظهکار و عدم بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی باعث شد که این ترکیب برای سالی که تازه گذشته، 90 درصد اقتصاد در دست دولت، صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای خصولتی باشد و 10 درصد برای خصوصی و تعاونی است که 2.8 درصدش برای تعاونی و 7.2 درصد برای بخش خصوصی است.
-
جمعه ۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰:۱۶
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1576119/