پیام ویژه

آخرين مطالب

خبر فوری بررسی می کند؛

پرونده‌های جنجالی فساد در سالی که گذشت؛ از چای دبش و کوروش کمپانی تا زد و بندهای فوتبالی سياسي

پرونده‌های جنجالی فساد در سالی که گذشت؛ از چای دبش و کوروش کمپانی تا زد و بندهای فوتبالی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رسیدگی به چند پرونه بزرگ فساد اقتصادی از سوی دستگاه عدلیه در سال 1403 گامی قابل توجه در سال گذشته بود .

سال 1403 قوه قضاییه به چندین پرونده فساد در کشور رسیدگی کرد خبر فوری ، پر سر وصدا ترین پرونده های فساد اقتصادی در سال گذشته را بازخوانی کرده است .
پرونده چای دبش یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد اقتصادی در ایران است که در آن متهمان به دستکاری در روند واردات و توزیع چای با هدف سوءاستفاده مالی متهم شده‌اند.
ماجرای چای دبش از چه زمانی شروع شد؟
طبق اعلام سخنگوی قوه قضاییه بررسی‌های وزارت اطلاعات نشان داد که واردات چای از سال 1400 یک روند افزایش غیرطبیعی داشته و این واردات به صورت انحصاری در اختیار گروه هلدینگ چای دبش قرار گرفته است که این پرونده در همان سال تشکیل شد.
24 مهرماه 1403 کیفرخواست پرونده چای دبش در 613 صفحه صادر و به دادگاه ارسال شد.
متهم ردیف اول که مالک شرکت‌های گروه دبش و مدیرعامل شرکت دبش سبز گستر بود از تاریخ 30 آبان سال 1402 در بازداشت بود.
پرونده موسوم به چای دبش 61 متهم داشته است که 18 متهم آن مرتبط با گروه دبش و باقی متهمان از مدیران بانک‌ها و وزارتخانه‌های صمت و کشاورزی هستند.
اولین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش، شنبه 3 آذرماه 1403 در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده برگزار شد. 13 اسفند 1403، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه خبر از صدور حکم برخی محکومان پرونده چای دبش داد.
در پایان رسیدگی مرحله اول این پرونده درخصوص تعداد 42 نفر از متهمان تصمیم نهایی اتخاذ شد.
حکم اکبر رحیمی درآباد، متهم ردیف اول
محکوم‌علیه ردیف اول پرونده، اکبر رحیمی درآباد به اتهام قاچاق سازمان‌یافته از نوع کالای مجاز مشروط، قاچاق سازمان‌یافته از نوع کالای ممنوعه، مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز به میزان 2.269.160.534 یورو، اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی و پرداخت رشوه مجموعاً به 66 سال حبس تعزیری محکوم شد که طبق مقررات فقط محکومیت اشد، یعنی 25 سال قابلیت اجرا دارد.اکبر رحیمی بابت عدم رفع تعهدات ارزی نیز به استرداد عین ارز به مبلغ 2.269.163.534 یورو محکوم شد.
همچنین نامبرده مجموعاً به بیش از 244 هزار میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شد که طبق مقررات فقط محکومیت اشد یعنی مبلغی بالغ بر 158 همت قابلیت اجرا دارد.
احکام ساداتی‌نژاد و سیدرضا فاطمی امین وزارای دولت سیزدهم
طبق حکم صادره سیدجواد ساداتی‌نژاد و سیدرضا فاطمی امین وزرای وقت جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور عمده و کلان موضوع تبصره 2 ماده 2 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، هر کدام به 5 سال حبس تعزیری محکوم شدند، اما دادگاه در اجرای مواد 36 و 37 از قانون مجازات اسلامی و ماده 6 از قانون کاهش حبس تعزیری محکومیت سیدجواد ساداتی‌نژاد را به 2 سال و محکومیت سیدرضا فاطمی امین را به یک سال تخفیف و کاهش داده است.
( اینجا بخوانید) و ( اینجا ببنید)
پرونده فساد در فوتبال
رئیس کل دادگستری استان کرمان 24 اردیبهشت 1403 از تشکیل یک پرونده با موضوع اتهام فساد مالی در یکی از باشگاه‌های فوتبال در استان کرمان خبر داد.
تخلفات واقع شده در این پرونده مربوط به سال 1400 و قبل از آن بود و در زمستان سال 1402 پرونده‌ای در دستگاه قضایی استان کرمان تشکیل شده بود.
در رابطه با پرونده فساد در فوتبال ابتدا چند نفر از مسئولان سابق این باشگاه تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند و تحقیقات تکمیلی در این زمینه ادامه پیدا کرد.
عمده اتهامات افراد بازداشت شده بحث تحصیل مال نامشروع بوده است. یکی از افرادی که به نوعی با ادعای نفوذ در کمیته داوران مبادرت با اخذ تعدادی سکه کرده بود احضار و به اتهام کلاهبرداری بازداشت و روانه زندان شد.
در این پرونده مدیرعامل وقت باشگاه شمس‌آذر نیز با قرار مناسب بازداشت شد. وی با تودیع وثیقه 15 میلیارد تومانی از زندان آزاد شد.
طبق آخرین اعلام سخنگوی قوه قضاییه در تاریخ 17 بهمن 1403 این پرونده در دادسرا جهت رفع نقص در حال بررسی است و به محض اینکه نواقص برطرف شود برای ادامه رسیدگی به دادگاه ارسال می‌شود.
( اینجا ببنید) و ( اینجا بخوانید)
پرونده فساد در گروه رستمی صفا
این پرونده مربوط به تخلفات گسترده در حوزه‌های مالی، بانکی و تجاری توسط یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های اقتصادی در ایران است. این پرونده نیز در سال 1403 تحت پیگرد قوه قضاییه قرار گرفت.
گم شدن 61 تن شمش طلا
این پرونده مربوط به گم شدن 61 تن طلای بانک مرکزی در سال 1403 است .بر اساس اطلاعات گمرک چیزی حدود 81 تن طلا وارد کشور شده است که از این میزان 61 تن آن گم شده است.
صدور رای بخش اول و دوم پرونده کینگ‌مانی
پرونده «کینگ‌مانی» یکی از پرونده‌های کلاهبرداری شبکه‌ای رمزارز جعلی در ایران محسوب می‌شود که با فریب سرمایه‌گذاران و تشویق آنان به خرید ارز دیجیتال جعلی، خسارت زیادی به مردم وارد کرده است.
با تشکیل پرونده، اقدامات قضایی و دستگیری اعضای اصلی باند و برگزاری جلسات متعدد، دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی، احکام متعددی شامل حبس طویل‌المدت برای متهمان و ممنوعیت فعالیت رمزارزی برای شرکت «بادران گستران» صادر کرده است.
پیگیری پرونده کوروش کمپانی
پیگیری پرونده کثیرالشاکی «کوروش کمپانی» با 6 هزار و 800 شاکی که بیشتر شکایات هم مربوط به خرید تجهیزات تلفن همراه و با مطالبه مبلغی بیش از 200 میلیارد تومان است.
روند قضایی رسیدگی به پرونده کوروش کمپانی از آبان 1402 و بر اساس گزارش ضابطان خاص شروع شد.
متهم اصلی پرونده، مدیرعامل کوروش کمپانی است. وی پیش از ورود ضابطان نسبت به موضوع و 7 ماه قبل از تشکیل پرونده (قبل از آبان 1402) از کشور خارج و متواری شد.
این فرد با استفاده از گذرنامه جعلی مربوط به تبعه خارجی افغانستانی به همراه همسرش به ترکیه رفته و سپس به امارات و از آنجا به اسپانیا رفت و مجددا به امارات برگشته است.
از ابتدای تشکیل پرونده، تلاش دستگاه قضایی برای جلب متهم اصلی پرونده که به خارج از کشور متواری شده و بازگرداندن اموال مردم بوده است.
در این رابطه 8 نفر از کارکنان شرکت بازداشت و 7 نفر از آنها بعد از تفهیم اتهام مبنی بر مشارکت در کلاهبرداری با قرار تامین وثیقه آزاد هستند.
تمام اموال متهم اصلی پرونده و اموال منقول این شرکت نقاط مختلف داخل کشور و خارج از کشور شناسایی و توقیف شده است.
طبق اعلام سخنگوی دستگاه قضا به سازمان اموال تملیکی ابلاغ شد، نسبت به فروش اموال توقیفی این شرکت به بالاترین قیمت ظرف مدت 2 ماه اقدام کند و به محض فروش اموال از طرف بانک‌های طرف حساب، مطالبات مردم پرداخت شود.
در جریان فعالیت این شرکت برخی افراد سرشناس، اقدام به تبلیغ برای آن کردند که به اتهامات آن‌ها رسیدگی شد. این افراد با پیگیری دستگاه قضایی، مبالغی که برای تبلیغات دریافت کرده بودند را به صندوق دولت برگرداندند.
در حال حاضر مدیرعامل کوروش کمپانی به اتهام کلاهبرداری تحت تعقیب است.
در رابطه با استرداد اموال متهم اصلی از امارات، مکاتبات متعددی را با کشور امارات انجام شده، همچنین برای دستگیری وی و همسرش مکاتبات لازم با امارات و پلیس اینترپل انجام شده و پاسپورت متهم اصلی و همسرش توسط امارات گرفته شده و نمی‌تواند از این کشور خارج شود و در حال حاضر دستگاه قضایی منتظر استرداد متهم اصلی به کشور برای وی و استیفای حقوق مالباختگان است.
انهدام باند 9 نفره اختلاس در شرکت زغال‌سنگ کرمان
بازرس‌کل قضایی استان کرمان در تشریح چگونگی ورود این سازمان به پرونده فساد مالی در یکی از معادن وابسته به شرکت زغال سنگ کرمان، ذیل صندوق بازنشستگی فولاد که با تشکیل شبکه عمل می‌کردند؛ در اقدامی مشترک با اداره کل اطلاعات استان، اعلام کرد که در این پرونده 9 نفر از مدیران این شرکت تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند که تاکنون هشت نفر جلب و بازداشت شده اند. ( اینجا بخوانید)

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1577295/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر گردشگری: 40 درصد جمعیت کشور به سفر نوروزی رفتند

ترافیک سنگین در جاده‌های منتهی به کلان شهرها

شگفتانه بیل گیتس برای پنجاهمین سالگرد تأسیس مایکروسافت: باحال‌ترین کدی که تا به حال نوشته‌ام

یک گیمر آلمانی موفق شد تنها با جمع‌آوری بطری بازیافتی، یک کنسول PS5 خریداری کند

حمله اسرائیل به یک مدرسه در غزه؛ آنچه به آسمان پرتاب شده بدن انسان است!

هشدار به صاحبان آیفون؛ مراقب کلاهبرداری جدید با iMessage باشید

بوسه مجدد آب بر لب تشنه یزد

کالبدشکافی گوشی پیکسل 9a، میان‌رده جدید گوگل

بی‌بی در برابر سلطان؛ تقابلی که آینده سوریه را شکل می‌دهد

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر فعال باشد

آب شرب انتقالی یزد به مدار بازگشت

کیفرخواست فرد توهین‌کننده به مقدسات و قرآن صادر شد

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر در آمریکا فعال باشد

سومین مصدوم‌ حادثه انفجار در کلانتری مشهد جان باخت

القسام: نیمی از اسرای زنده دشمن در مناطق تحت حمله ارتش اسرائیل هستند

حمله موشکی روسیه به اوکراین، 12 کشته برجای گذاشت

دختر اراکی هنوز پیدا نشده؛ کسی او را دیده است؟

پیش بینی بورس هفته سوم فروردین 1404

وضعیت تورم در استان‌های ایران، کدام شهر صدرنشین است؟

سیستم شناسایی سرقت اندروید 15 کاربران را سارق تشخیص می‌دهد!

شهادت مؤذن حین اذان گفتن به همراه همه نماز گزاران مسجد در نوار غزه

احتمالا 1.5 میلیون اوکراینی پس از جنگ دیگر به کشورشان بر نمی‌گردند

روایت تسنیم از تنها هنر حکام عرب در برابر کشتار مردم غزه

آب سد زاینده‌رود به ناژوان اصفهان رسید

پیش بینی قیمت دلار 16 فروردین 1404

بازی جدید Donkey Kong با انتشار تریلری معرفی شد

بازی‌های گیم‌کیوب وارد نینتندو سوییچ می‌شوند

مدل جدید تولید تصویر میدجرنی برای رقابت با GPT-4o معرفی شد

زمان صحبت‌ درباره سلاح هسته ای فرارسیده است/ زمانی استعمال توتون و تنباکو هم حرام بود

روز رهایی یا آغاز سقوط؟

دبیر ستاد سفر: ازدحام غیرعادی مسافر نداشتیم

واژگونی مرگبار پراید

8.9 میلیون فقره چک وصول شد، یک میلیون چک برگشت خورد

از هر 2 شهروند فرانسوی یکی می‌خواهد لوپن در انتخابات نامزد شود

بارش شدید تگرگ در سنندج

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 فروردین 1404

پلتفرم جدید تیک‌تاک برای هنرمندان راه‌اندازی شد

رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را امضا کرد

آنروا: وضعیت در شمال کرانه باختری هنوز نگران کننده است

نزاع خونین در روز طبیعت؛ ضارب پیش از خروج از مرز دستگیر شد

شکاف درآمدی در روستا بیشتر است یا شهر؟

فونت ایرانی وزیر به هوش مصنوعی گراک ایلان ماسک اضافه شد

انتقاد آلمان از مجارستان به سبب خروج از دیوان لاهه

حضور ده‌ها هزار فلسطینی‌ در نماز جمعه مسجدالاقصی

تاکید الحوثی بر ادامه حمایت یمن از فلسطین و تقابل با آمریکا

حماس: دولت تروریست نتانیاهو بیش از 2 میلیون انسان را از آب، غذا و دارو محروم کرده است

برگزاری اولین نشست فصلی معاونین و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان

بخت بازار مسکن باز می‌شود؟

هفت میلیون ایرانی خارج از ایران

بارش باران و برف در اکثر جاده‌های مواصلاتی کشور