کامپیوترهای نوری آماده ورود به بازار هستند
خواندنی ها
بزرگنمايي:
پیام ویژه - شهر سخت افزار / کامپیوترهایی که به جای الکترونها از نور (فوتون) استفاده میکنند، حالا بیشتر از همیشه به واقعیت نزدیک شدهاند. مطالعات جدید نشان میدهند که تراشههای فوتونی که با فوتون به جای الکترون محاسبه میکنند، برای اولین بار توانستهاند مسائل واقعی را با سرعت بسیار بالایی حل کنند. به گفته محققان، این فناوری وارد مرحله پیش تولید شده و به زودی در دیتاسنترها و کامپیوترها مورد استفاده قرار میگیرد. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار بخوانید.
رایانههای فوتونی سرعت بیشتر و مصرف کمتری دارند
به گزارش newscientist، کامپیوترهای فوتونی به جای جریان الکتریکی (الکترون) از نور (فوتون) برای انجام پردازش استفاده میکنند. این یعنی اطلاعات با سرعت نور منتقل میشود و از آن بهتر اینکه بر خلاف سیستمهای سنتی گرمای زیادی هم تولید نمیشود.
در حقیقت چون فوتونها سریعتر از الکترونها حرکت میکنند، محاسبات میتوانند بدون وقفه و با تاخیر بسیار کمتری انجام شوند. از طرفی فوتونها برخلاف الکترونها مقاومت الکتریکی ندارند و در نتیجه انرژی کمتری برای خنک سازی سیستم مصرف میشود.
بازار

از همه مهمتر اینکه برای این فناوری نیازی نیست کارخانههای جدید ساخته شوند، چرا که این تراشهها را میتوان با همان کارخانههایی ساخت که چیپ سیلیکونی تولید میکنند. این یعنی این فناوری میتواند مستقیم وارد زنجیره تولید صنعتی فعلی شود، بدون اینکه نیازی به بازطراحی از صفر باشد.

شرکتهای Lightelligence و Lightmatter به دنبال ارائه کاربرد واقعی این تراشهها هستند
تا همین چند سال پیش، کامپیوترهای نوری فقط در حد مقالههای دانشگاهی و روی کاغذ ممکن بودند. اما حالا شرکتهایی مانند Lightelligence و Lightmatter موفق شدهاند که کاربرد این تراشهها را در دنیای واقعی هم نشان بدهند.
شرکت Lightelligence تراشهای به نام PACE ساخته که میتواند مسائل پیچیده در زمینه لجستیک و بهینه سازی را به راحتی حل کند. شرکت Lightmatter هم تراشه Envise را طراحی کرده که میتواند مدل معروف BERT که یک مدل زبان هوش مصنوعی است را اجرا کند. جالبتر اینکه دقت آن به پردازندههای الکترونیکی فعلی بسیار نزدیک است و مصرف انرژی کمتری هم دارد.
نکته قابل توجه این است که هردوی این شرکتها تراشههایشان را در قالب کارتهای PCI Express تولید کردهاند، همان فرمتی که کارت گرافیک را به مادربرد وصل میکند. با این اوصاف این تراشهها همین حالا هم میتوانند به سیستمهای کامپیوتری فعلی اضافه شوند، فقط کافی است که نرم افزارها بتوانند با آنها ارتباط بگیرند.

آینده این فناوری چطور خواهد بود؟
کارشناسان میگویند که کامپیوترهای فوتونی میتوانند به زودی وارد بازار بشوند، بو پنگ، از شرکت Lightelligence میگوید که این تراشهها دیگر آزمایشگاهی نیستند و دیگر میتوان آنها را یک محصول واقعی دانست.
رابرت هدفیلد از دانشگاه گلاسگو میگوید که این صنعت به نقطهای نزدیک شده که واقعا بتوان پردازندههای فوتونی را به عنوان جایگزین جدی برای پردازندههای الکترونیکی در نظر گرفت.
حتی برخی میگویند از آنجا که این تراشهها در همان کارخانههایی تولید میشوند که تراشههای سیلیکونی فعلی تولید میشوند، پس میتوان این تراشهها را به تولید انبوه رساند.
-
جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۷:۳۰
-
۲۴ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1579294/