آغاز رقابت داوطلبان نوبت اول کنکور از فردا
فرهنگی و اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام ویژه - نوبت اول آزمون سراسری 1404 با شرکت بیش از 957 هزار داوطلب صندلی دانشگاه ها از فردا به مدت دو روز برگزار میشود.
آزمونهای گروههای آزمایشی ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح فردا و آزمونهای گروههای هنر و زبانهای خارجی عصر فردا پنجشنبه 11 اردیبهشت ماه و آزمون گروه علوم تجربی صبح روز جمعه 12 اردیبهشت ماه در 410 شهرستان، 565 حوزه امتحانی و 1714 حوزه فرعی برگزار میشود.
در این آزمون 957 هزار و 798 متقاضی ثبت نام کردهاند که از این تعداد 63 درصد زن و 37 درصد مرد هستند؛ ضمن اینکه تعداد 470 هزار و 527 نفر متقاضی شرکت در آزمون اختصاصی دانشجو-معلم شدهاند که 66 درصد آنها زن و 34 درصد مرد هستند.
آمار متقاضیان کنکور در گروههای آزمایشی
گروه آزمایشی علوم تجربی با 422 هزار و 119 متقاضی دارای بیشترین شرکت کننده در نوبت اول آزمون سراسری است که در این گروه 67 درصد زن و 33 درصد مرد هستند.
همچنین 290 هزار و 383 نیز متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم انسانی شدهاند که 65 درصد آنها زن و 35 درصد مرد هستند. در گروه آزمایشی ریاضی و فنی نیز 116 هزار و 150 نفر ثبت نام کردهاند که 37 درصد متقاضیان این گروه آزمایشی زن و 63 درصد مرد هستند.
کنکور 1405 فقط یکبار برگزار میشود
نتایج آزمون سراسری سال 1403 صرفا در صورت شرکت متقاضی در یک نوبت از آزمون سراسری سال 1404 معتبر است و نتایج آزمون سال 1404 تنها برای سال جاری معتبر است؛ ضمن اینکه آزمون در سال 1405 فقط در یک نوبت برگزار خواهد شد.
میزان تاثیر قطعی معدل
در کنکور 1404 تاثیر سوابق تحصیلی برای پایه دوازدهم میزان 60 درصد تاثیر قطعی و برای 6 درس پایه یازدهم نیز تاثیر مثبت است. همچنین برای کنکور 1405 تاثیر سوابق تحصیلی برای پایههای یازدهم و دوازدهم هر دو به میزان 60 درصد قطعی است.
دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ظرفیت بالایی برای برگزاری آزمون سراسری به خود اختصاص داده اند.
ظرفیت پذیرش دانشگاه ها
بر اساس اعلام وزیر علوم، برای سال 1404 حدود 480 هزار نفر ظرفیت پذیرش در دانشگاهها وجود دارد.
همچنین دانشگاه های فردوسی مشهد، شیراز، صنعتی امیرکبیر، قم، صنعتی اصفهان، شهید چمران اهواز، علامه طباطبایی، اصفهان، گیلان و رازی کرمانشاه میزبان بیشترین متقاضی نوبت اول آزمون سراسری هستند.
متقاضیان آزمون دانشجو معلم
بیشترین متقاضی برای آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم در گروه آزمایشی علوم انسانی است و 220 هزار و 87 نفر در این گروه ثبت نام کردهاند و کمترین متقاضی در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو – معلم مربوط به گروه آزمایشی هنر با 19 هزار و 126 متقاضی بوده است.
ثبت نام نوبت اول آزمون سراسری از روز یکشنبه 25 آذرماه تا روز شنبه اول دی ماه انجام شد. نوبت دوم کنکور نیز 5 و 6 تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
تخلفات و جرایم آزمونهای سراسری کدامند؟
طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، همراه داشتن هرگونه وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه حافظه دار (از قبیل پیجر، تلفن همراه «حتی به صورت خاموش»، تبلت، قلم نوری، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، انگشتر هوشمند و ...) در جلسه آزمون علاوه بر اینکه موجب محرومیت از گزینش در آزمون می شود، به عنوان تقلب و تخلف نیز تلقی شده و با داوطلبان ذی ربط بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری رفتار خواهد شد.
جرایم آزمونهای سراسری
الف - ارتکاب هرگونه عملی که موجب بی نظمی در برگزاری آزمون شود یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی (حتی به صورت خاموش) و دستگاه های حافظه دار
ب - ارتکاب هرگونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار سازد از قبیل ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون، تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دستاندرکاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سوال برای تخلف در آزمون و ثبت نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی
ج - استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار
د - کمک به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سوالات
ه- دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیرمجاز از آنها
و - هرگونه تغییر غیرمجاز سئوالات، اوراق و پاسخنامه های داوطلبان یا سایر مدارک و دفاتر مربوط به آزمون
ز- افشای سئوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو
ح - خرید یا فروش سئوالات آزمون یا پاسخ آنها یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینکه سئوالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیرواقعی باشد
هیأت های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم درباره چه مجازاتهایی دارند؟
الف - در مورد مشمولان بند الف ماده 5 اخطار کتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذی ربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال
ب - در مورد مشمولان بند ب و ج محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد
تبصره - آراء هیأت های بدوی جز در مورد مشموالان بند (الف) ماده 6 این قانون قابل تجدید نظرخواهی در هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون ها است.
در مورد مشموالان بندهای(د)،(ه)،(و)،(ز) و(ح) ماده 5 هیأت های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون تا یک میلیارد ریال یا حبس از یک تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاکم دادگستری معرفی میشود.
ارتکاب هر یک از اعمال موضوع ماده (5 )چنانچه در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه باشد موجب تشدید مجازات می شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به حداکثر مجازات محکوم می شود. مجازات هر یک از اعضاء که در ارتکاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند حسب مورد حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکب می باشد.
روند رسیدگی به مجازات متخلفات
رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات در آزمون ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت های انتظامی اعضای هیأت علمی یا کمیته های انضباطی دانشجویان نیست و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد 6 و 7 این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می شود.
در صورت محکومیت قطعی فردی به یکی از مجازات های مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند الفماده 6 هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون ها، قبولی وی در آزمون را ابطال می کند.
در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرک به وی خودداری خواهد نمود و چنانچه گواهی فارغ التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی می باشند.
چنانچه با بررسی های فنی و علمی بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلب و سوابق تحصیلی وی مغایرت های غیرمتعارف مشهود و اساسی از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش دانشگاهی با رتبه و نمره اکتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تأیید هیأت های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون ها از داوطلب در یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می آید.
تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیأت بدوی می باشد.
هر موسسه یا آموزشگاه علمی و آموزشی که برای افزایش آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون های مورد بحث این قانون فعالیت می کند چنانچه در تخلفات ماده 5 مشارکت داشته باشد مجوز تاسیس آن لغو می شود و مدیران مسئول آنها علاوه بر محرومیت دائمی از تاسیس و اداره این گونه مراکز به مجازات های پیش بینی شده در این قانون و سایر قوانین محکوم می شوند و چنانچه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد مجازات مدیران مسوول آنها حداکثر مجازات مندرج در ماده 6 می باشد.
در مورد آموزشگاه هایی که فاقد مجوز باشند علاوه بر اقدام مراجع قانونی ذیربط مدعی العموم نیز می تواند راسا نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام نماید.
هشدار پلیس به داوطلبان
با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور سرهنگ جواد مختاررضایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به نزدیک شدن به روزهای برگزاری آزمون سراسری، گفت: برخی کلاهبرداران سایبری با سوءاستفاده از فضای رقابتی کنکور از داوطلبان و خانوادههای آنها کلاهبرداری میکنند. فروش سوالات آزمون سراسری ترفند کلاهبرداران مجازی است و به داوطلبان کنکور و والدین آنها توصیه میکنیم فریب این افراد را نخورند، چرا که هرگونه آگهی و تبلیغ با موضوع تقلب و فروش سوالات کنکور یا دسترسی به سوالات، کذب و صرفاً ترفندی برای کلاهبرداری است.
وی با اشاره به شرایط قرنطینه سوالات کنکور تا لحظه برگزاری آزمون، ادعای دسترسی به سوالات را ترفند کلاهبرداران برشمرد و گفت: برابر قانون برای تخلفات حوزه آزمون سراسری مجازات جزای نقدی، حبس و محرومیت از شرکت در آزمون تعیین شده و در این رابطه از شهروندان نیز میخواهیم به هیچ وجه به ادعاهای بیاساسی همچون ارائه سوالات، تضمین قبولی و کسب رتبه برتر در کنکور اعتماد نکنند.
معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با بیان اینکه یکی از روشهای معمول برای فروش غیرقانونی سوالات کنکور سراسری استفاده از شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای آنلاین است، یادآور شد: بر اساس اقدامات صورت گرفته مشخص شد که بیشترین سوءاستفاده از داوطلبان کنکور در تلگرام و اینستاگرام صورت میگیرد؛ به طوریکه 45 درصد تخلفات در تلگرام و 43 درصد نیز در اینستاگرام اتفاق میافتد.
سرهنگ مختاررضایی با اشاره به اینکه مجرمان سایبری با شیوههای مختلف فروش سوالات کنکور را تبلیغ میکنند و سپس از طریق چت کردن با افراد اعتماد آنها را جلب کرده و مبالغ زیادی پول از افراد کلاهبرداری میکنند، افزود: برای دریافت پول نیز به مرور روشهای مجرمان سایبری پیشرفتهتر شده و از کارتهای بانکی اجارهای و یا ارزهای دیجیتال استفاده میکنند تا ردی از خود به جای نگذارند.
وی به داوطلبان آزمون سراسری توصیه کرد: به جای آنکه انرژی و وقت خود را صرف کنکاش وعدههای دروغین عدهای سودجو و کلاهبردار برای خرید سوالات کنکور کنند، بهتر است با انرژی مثبت و توکل به خدا و با اتکاء به روشهای علمی مطالعه، خود را جهت شرکت در آزمون آماده نمایند.
این مقام انتظامی از داوطلبان و خانوادههای عزیز آنها خواست: هشدارهای پلیس فتا را جدی گرفته و هرگونه آگهی تبلیغ فروش سوالات و تقلب در کنکور سراسری در فضای مجازی یا پیامهای مشکوک مرتبط با کنکور را فوراً به شماره096380 (مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا) و یا سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir جهت رسیدگی سریعتر در میان بگذارند.
بازار ![]()
-
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۷:۱۸
-
۶ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1585647/