پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تروریست خوب؛ تروریست بد! یادداشت

سرمقاله وطن امروز/ تروریست خوب؛ تروریست بد!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وطن امروز / «تروریست خوب؛ تروریست بد!» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم حنیف غفاری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ملاقات مقامات آمریکایی و جولانی در سوریه، مورد توجه بسیاری از تحلیلگران مسائل منطقه و نظام بین‌الملل قرار گرفته است. این ملاقات، قطعا نقطه آغاز پیوند جولانی و واشنگتن نبوده و صرفا نقطه‌ای آشکارساز در مناسبات پیوسته این 2 محسوب می‌شود. در این معادله، اساسا تفاوتی میان 2 حزب سنتی آمریکا (دموکرات و جمهوری‌خواه) وجود ندارد. به عبارت دقیق‌تر، سرمایه‌گذاری آمریکا بر جولانی و وابستگان او، از مدت‌ها قبل در اتاق فکر سیاست خارجی آمریکا به مثابه یک سیاست کلان تعریف شده و گردش قدرت در کاخ سفید (از بایدن به ترامپ) کمترین تاثیری در پیشبرد این سیاست مداخله‌گرانه و خطرناک ندارد. 
1ـ لغو جایزه دستگیری جولانی!
دولت ژوزف بایدن روز جمعه 20 دسامبر/ 30 آذر اعلام کرد تصمیم گرفته است جایزه 10 میلیون دلاری تعیین‌شده برای دستگیری ابومحمد جولانی، رهبر گروهک تروریستی هیأت تحریرالشام در سوریه را لغو کند. این اعلامیه پیش از دیدار باربارا لیف، دیپلمات ارشد آمریکا در منطقه با احمد الشرع (ابومحمد جولانی) منتشر شد. جولانی مدعی شده با القاعده و داعش همسو نیست و دیگر تعلقی به این 2 گروهک تروریست ندارد. با این حال، اعضای گروه جولانی و مناسباتی که وی با تروریست‌ها دارد، چنین ادعایی را زیر سوال می‌برد. از یک سو، جولانی دروغ نگفته است! او بیش از آنکه متغیری وابسته به القاعده و داعش باشد، متغیری وابسته به کاخ سفید محسوب می‌شود. سیاست‌گذاری‌ها و حتی نحوه عملیات گروه‌های تروریست در خاک سوریه (از ادلب و ریف حلب گرفته تا حماه و دمشق) جملگی در بطن همین وابستگی متقابل تعریف می‌شود. نباید فراموش کرد همواره میان تروریسم مولد (آمریکا) و وابستگان آن در سراسر دنیا، بویژه منطقه غرب آسیا و شبه‌قاره هند ارتباط مستقیم و غیرقابل انکار وجود دارد. 
2ـ نخستین حضور رسمی آمریکا در سوریه پسااسد

این نخستین حضور رسمی و به اصطلاح دیپلماتیک آمریکا در سوریه از زمان پایان حکومت بشار اسد به شمار می‌رود. با این حال چنین دیداری کاملا صوری و بر اساس نوعی ظاهرسازی انجام شد و هدف از آن، ارائه تصویری کاذب از مواجهه آمریکا با تحولات سوریه است. بر این اساس، واشنگتن در صدد است هم خود و هم جولانی را بازیگرانی مستقل (و نه پیوسته) در چنین منظومه‌ای جلوه دهد. نکته جالب توجه و البته مضحک این است که هیأت تحریرالشام در آمریکا به ‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی شناخته می‌شود اما در سیاست‌گذاری علنی آمریکا، تعلق مطلق و مفرط هیأت تحریرالشام به کاخ سفید، پنتاگون و سنتکام غیرقابل انکار است. گام بعد آمریکا، رفع تحریم‌های تحریرالشام است. 
3ـ تصویرسازی آمریکا از جولانی
تطهیر جولانی، تبدیل به یک بازی تاکتیکی آشکار از سوی واشنگتن شده است. رئیس هیأت به اصطلاح دیپلماتیک آمریکایی در دمشق (که با جولانی دیدار داشت) در مواضع خود مدعی شد: «آقای(!) الشرع متعهد به کنار گذاشتن تروریسم شده و در نتیجه ایالات متحده دیگر جایزه تعیین‌شده را ارائه نخواهد کرد. ما درباره نیاز حیاتی به تضمین این موضوع صحبت کردیم که گروه‌های تروریستی نتوانند در داخل سوریه یا در خارج، از جمله علیه ایالات متحده و شرکای ما در منطقه، تهدیدی ایجاد کنند. به وی گفتم جایزه تعیین‌شده در برنامه «پاداش برای عدالت»(!) را دنبال نخواهیم کرد».
چرخش سریع آمریکا از تروریست خواندن جولانی و حتی ملاقات رسمی و دیپلماتیک با او، به وضوح نشان‌دهنده نقشه راهی است که واشنگتن در قبال تحریرالشام و مهره خود در رأس آن (جولانی) تعریف کرده و بر اساس همان نقشه پیش می‌رود. اعلام ظاهری دغدغه‌های آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس شواهد متقن، واشنگتن مولد اصلی بحران در سوریه محسوب می‌شود. بدون شک یک مولد بحران نمی‌تواند نسبت به بحران خلق‌شده توسط خود ابراز نگرانی کند! قاعده‌ای که به صورت خاص درباره واشنگتن صادق است. به عبارت بهتر تسلط گروهک‌های تروریست بر سوریه معلول حمایت‌های مستمر آمریکا و شرکای غربی/ عربی‌اش از گروه‌های تکفیری سوریه است. از این رو واشنگتن به عنوان مولد اصلی بحران اساسا صلاحیت سخن گفتن درباره این بحران را ندارد. نکته مهم دیگری که باید در این باره مدنظر قرار داد، به استراتژی و راهبرد تعریف‌شده و مدون کاخ سفید در سوریه بازمی‌گردد. واشنگتن به طور کلی مخالف تضعیف گروه‌های تروریست تکفیری است. به بیان دقیق‌تر هر آنچه منجر به تضعیف تروریست‌های تکفیری و نابودی آنها شود، با برخورد مستقیم کاخ سفید مواجه شده و پیرامون آن غوغای تبلیغاتی - رسانه‌ای بر پا می‌شود. 
ین همان حفاظ نامرئی اما ملموسی است که آمریکا حول جولانی و مهره‌هایش ایجاد کرده و بر بسط و گسترش ابعاد و عمق آن تاکید دارد. ایالات متحده آزادسازی واقعی سوریه و تحقق استقلال این کشور را مترادف با تضعیف مهره‌های خود قلمداد می‌کند. از این رو در صدد است به هر شکل ممکن جلوی این روند را بگیرد. 
نکته بعد در این باره به رویکرد آمریکا در مذاکرات مربوط به سوریه بازمی‌گردد. آمریکا در طول سال‌های اخیر بویژه ماه‌های منتهی به تحولات جاری در سوریه، تجهیزات نظامی گسترده‌ای را از طریق مرزهای ترکیه برای گروهک‌های تروریست روانه ساخته است. فراتر از آن، اصرار واشنگتن بر حفظ تحریرالشام در خاک سوریه ـ که از طریق ترکیه در مذاکرات سال‌های اخیر از لسان اردوغان منتقل می‌شد ـ در همین چارچوب قابل ارزیابی است. در واقع آمریکا در صورتی تحولات سوریه و منطقه را مطلوب می‌پندارد که برآیند آنها منجر به تروریسم نیابتی مطلوب واشنگتن شود. حفظ و گسترش دامنه بحران انسانی در سوریه، اصلی‌ترین خواسته ایالات متحده در برهه زمانی فعلی محسوب می‌شود. بدیهی است از دید مقامات آمریکایی هر اندازه بحران در سوریه بیشتر گسترش یابد، قدرت مداخله کاخ سفید در امور غرب آسیا افزایش خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1546459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برداشت از جیب پزشکان برای سرپانگه‌داشتن بیمارستان‌های دولتی!

رشد 48 درصدی تعداد خانوارهای مستاجر درگیر فقر در سال‌های 1395 تا 1401

«حذف 4 صفر پول ملی» در ایران و تجربه 48 کشور

چرا استفاده از وکیل ملکی در خرید و سرمایه‌گذاری ضروری است؟

علی‌اف و پاشینیان به مسکو نمی‌روند

پست جنجالی پسر ترامپ

امیدواریم سطح خدمات به ایثارگران در سطح کشور به صورت مستمر ارتقا یابد

آیفون با نمایشگر بدون حاشیه احتمالاً در سال 2026 نیز عرضه نخواهد شد

رئیس دفتر رهبری: کشور در وضعیت عادی نیست؛ برای صادرات نفت مشکل داریم

معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی در بازار سیب زمینی نداریم

وزارت کار: مستاجران فقیر زیاد شدند

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن: دنبال امنیتی‌کردن فضای مجازی نیستیم

زخمی شدن 7 سوری بر اثر تیراندازی نظامیان صهیونیست

لاوروف: تنها غرب به فکر سناریوی جنگ هسته‌ای است

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان: سقط جنین تبدیل به صنعت شده است

ایسنا به نقل از یک کارشناس اقتصادی: ارز ترجیحی هیچگاه به سفره مردم نمی رسد

تاکید رئیس جمهور بر حل مشکل تأمین دارو برای سال آینده

پیام جولانی برای هیات آمریکایی در دمشق چه بود؟

سرمقاله وطن امروز/ تمرکز موشک‌های یمن بر تل‌آویو

فرار 500 سرگرد ارتش اسرائیل از نبرد با مقاومت

بهینه کردن خدمات در اولویت کار بنیاد مازندران است

باند گوشی قاپ های «تُخس» متلاشی شد

ایلان ماسک درباره جذب سرمایه 6 میلیارد دلاری برای xAI: به توان پردازشی بزرگ‌تری نیاز داریم

بارش برف و باران در 26 استان

تحصیل حدود 15 درصد دانش‌آموزان کشور در مدارس غیر دولتی

حسین خانلری مدیر عامل ایران ایر شد

تحولاتی که ایران و جهان را غافلگیر کرد!

چرا ثبت نام پذیرفته شدگان کنکور 1403 در کنکور 1404 ممنوع شد؟

ترک بر دیوار فیلترینگ

سرمقاله رسالت/ بوی کباب در مشام سیا!

بازگشت شتاب‌زده هیئت پاکستانی پس از بمباران خاک افغانستان

یادداشت روزنامه دولت در مورد فیلترینگ؛ مردم بیشتر با «تلگرام» و «اینستاگرام» سروکار دارند

چگونگی تولید سلاح در غزه با ابتدایی ترین وسایل

اردوغان: کُردها یا باید سلاح‌ها را زمین بگذارند، یا در اراضی سوریه دفن خواهند شد

فعلاً اتفاقی در خصوص قانون عفاف و حجاب نیفتاده است/ رئیس مجلس باید قانون حجاب را ابلاغ کند

توضیحات سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس درباره کلیات طرح اصلاح قانون مهریه

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از 206 همت گذشت

اولین اتصال مستقیم 5G به ماهواره فضایی اروپا برقرار شد؛ آغاز عصر جدید پوشش شبکه موبایل

سرمقاله جوان/ مسئولان در سیاه‌نمایی شفاف و در واقع‌نمایی مبهم‌اند!

فاجعه فروش قرص سقط جنین در بسته‌بندی لوازم آرایشی!

استخراج رمزارز در روسیه ممنوع شد

بایدن لوایح تصویب شده در کنگره را به قانون تبدیل کرد

بررسی چالش‌ها و ارتقا خدمات به ایثارگران مهمترین اهداف برگزاری این همایش است

آخرین جزئیات پرونده تتلو از زبان وکیلش

شیطنت پسر ترامپ با انتشار یک توییت معنادار

حضور 200 هزار مزدور در سودان

کاهش 19 درصدی سرقت و افزایش 12 درصدی کشفیات در کشور

گمانه‌زنی از میزان افزایش حقوق کارگران در سال 1404

رخنه در دیوار فیلترینگ

سرمقاله جمهوری اسلامی/ باز هم زنگ هشدار اتباع غیرمجاز