پیام ویژه

آخرين مطالب

در تب و تاب تبلیغات گسترده معاملات آنلاین طلا؛ به کدام پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؟ اقتصادي

در تب و تاب تبلیغات گسترده معاملات آنلاین طلا؛ به کدام پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /این روزها، به هر سایت و اپلیکشن‌ خدماتی تلفن‌های همراه که سر زده باشیم یا در بزرگراه‌ها که رفت و آمد کرده‌ایم، محال است یکی از این تبلیغات معاملات آنلاین طلا با شعارهای مختلف تبلیغاتی را ندیده باشیم؛ موضوعی که این روزها، در کنار در اصلاح ترند شدن، نگرانی مردم به‌ویژه قشر متوسط جامعه که سرمایه‌ محدودی دارند و نمی‌خواهند آن را از دست بدهند، به همراه داشته است؛ سوال اصلی مردم این است که به کدام سایت و پلتفرم می‌توان اعتماد کرد؛ این درحالیست که عده‌ای از شرایط پیش آمده سواستفاده می‌کنند تا باب خالی‌فروشی را مجدداً راه بیندازند.
چند وقتی است که هر اپلیکشن و پلتفرم آنلاین مثل سرویس‌های درخواست تاکسی اینترنتی و سفارش غذا، پلتفرم‌های پرداخت یا حتی پلتفرم‌های تماشای فیلم و سریال را که باز می‌کنیم، یک تبلیغ از خرید و فروش طلا با هر میزان سرمایه‌ای را می‌بینیم؛ تا جاییکه تبلیغ‌ها به تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر هم رسیده و هر بزرگراه و میدان و خیابانی را که عبور می‌کنیم، محال است، یکی از آن‌ها را نبینیم.
این روزها که در هر سطح و جایی، یک تبلیغ معاملات برخط (آنلاین طلا) را می‌بینیم، یاد یک موضوع قدیمی، تن‌مان را می‌لرزاند؛ خالی‌فروشی تحت عنوان موسسات سرمایه‌گذاری سکه ثامن...
همین یک یادآوری و تصویر کوچک از داستان سکه‌های ثامن و ماجرای کلاهبرداری از هزاران ایرانی که از قضا با شعار "انصاف پیشه کار ماست، اعتماد شما اعتبار ماست"، مردم را تشویق به سرمایه‌گذاری می‌کرد، تن مردم را می‌لرزاند.
سکه ثامن که از سال 1395 فعالیت خود را در زمینه معاملات سکه و طلای آب شده، معاملات حواله شنبه‌ای طلا، معاملات جهانی اونس طلا، گشایش اعتبارات و LC، واردات و صادرات کالاهای مجاز، اخذ وام و اعتبارات ارزی و ریالی از تمام بانک‌های خارجی و داخلی به صورت مجازی آغاز کرد، توانست سرمایه بسیاری از مردم که سودای ثروتمند شدن را داشتند (آن روزها شاید حفظ ارزش دارایی‌ها به اندازه امروز دغدغه جدی نبود و بیشتر مردم می‌خواستند در اصطلاح، یکی خود را دو تا کنند) جذب کند، اما ماجرا از جایی شروع شد که از ابتدای شهریور ماه 1397 دیگر پاسخگوی مردم و سرمایه‌گذاران خود، نبود.
این مجموعه با عدم پاسخگویی به کاربران و عدم واریز وجوه کاربران، به کلاهبرداری میلیاردی متهم شد و پس از آن، اعلام ورشکستگی کرد؛ برآورد البته غیر رسمی و تایید نشده از مالباختگان شرکت سکه ثامن، صحبت از عددی حدود 15 هزار میلیارد تومانی از حدود 3000 نفر کاربر فعال این سایت می‌کند. این ماجرا تا چند سال ادامه داشت و مالباختگان را به راهروهای دادگاه‌ها و دادسراها می‌کشاند؛ موضوعی که هنوز هم بطور کامل مشخص نیست چه و چطور شد!؟
حال پس از سال‌ها، این روزها که اکثریت قریب به اتفاق مردم، در شرایط فعلی اقتصادی، نگران از دست رفتن سرمایه‌ خود و به دنبال راهی برای حفظ ارزش دارایی‌شان هستند، باب معاملات برخط طلا باز شده است؛ استارت این موضوع از مرداد ماه سال جاری با اخذ مجوز یک شرکت از وزارت صنعت، معدن و تجارت و راه‌اندازی اولین سامانه هوشمند خرید، فروش و انبارداری طلا زده شد.
هرچند که تا همین یکماه پیش، این معاملات با سرعت به نسبت کم پیش رفت و تعداد شرکت‌های ارائه‌دهنده این خدمات با سرعت کمی وارد عمل شدند، اما حدوداً کمتر از یکماه است که هر روز یک شرکت و سایت جدید برای این موضوع بالا می‌آید و تبلیغ می‌کند و بصورت حقیقتاً قارچ‌گونه بر تعدادشان افزوده می‌شود.
تا جایی کار پیش آمده که در همه اپلیکیشن‌ها، سایت‌ها، تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر و... تبلیغ معاملات طلا در هر ساعت از شبانه‌روز و با هر میزان سرمایه به چشم می‌خورد؛ نکته اما اینجاست که تجربه تاریک "سکه‌های ثامن" بخشی از جامعه را آگاه کرده و به دنبال این هستند که اگر می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند، دیگر به دام کلاهبرداران نیفتند.

پیام ویژه


پیام ویژه


پیام ویژه


پیش از این طی چند نوبت، به موضوع معاملات برخط طلا، پرداخته‌ایم که در برخی از آن‌ها از لینک‌های ذیل قابل مطالعه است، اما اکنون با نگاه به اینکه هر روز، بر تعداد فروشندگان مجازی طلا افزوده می‌شود، از نگاهی دیگر به شفافیت در این موضوع بپردازیم.
همانطور که اشاره شد، چند هفته‌ای است که تبلیغات معاملات آنلاین طلا بسیار زیاد شده است اما احتمال بسیار زیادی هم وجود دارد که تعدادی از این‌ها "خالی‌فروشی" می‌کنند؛ در حقیقت طلایی وجود ندارد، اما فروش انجام می‌دهند.
بر همین اساس هم بانک‌مرکزی، رئیس کمیسیون اصل نود، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و بسیاری دیگر از مسئولان به موضوع ورود کرده و نسبت به خالی‌فروشی‌ها و کلاهبرداری‌ها هشدار داده‌اند؛ حتی برخی از این پلتفرم‌ها بسته شدند؛ اطلاع دقیقی نمی‌توان از این داد که کدامیک از این پلتفرم‌ها و سایت‌ها، دارای صلاحیت هستند اما اینکه صرفاً بخاطر دارا بودن " اینماد " (نماد اعتماد الکترونیکی که از سوی بانک مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی، وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران، به عنوان تاییدیه به فروشگاه‌های اینترنتی داده می‌شود) به این پلتفرم‌ها اعتماد کاملا اشتباه است؛ درج اینماد دلیل محکمی نخواهد بود که این پلتفرم‌ها پس از مدتی کلاهبرداری یا خالی‌فروشی نکنند.

پیام ویژه


پیام ویژه


قبل از خرید طلا از فضای مجازی، 2 موضوع را حتماً بررسی کنید
در رابطه با این موضوع، عبدالرضا عسگرخانی- مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها- در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در سال جاری، پلتفرم‌های آنلاین خرید و فروش طلا، به عنوان یک راهکار نوین برای سرمایه‌گذاری و معاملات فلزات گرانبها، جای خود را در بین مردم باز کرده‌اند؛ اما در ماه‌های اخیر تعداد این پلتفرم‌ها رشد قارچ‌گونه‌ای داشته که منجر به ایجاد تردید و نگرانی میان خریداران درباره صحت فعالیت، داشتن مجوزهای مربوط، اعتبار و امنیت آن‌ها شده است.
وی تصریح کرد: این پلتفرم‌ها ضمن ارائه امکاناتی نظیر خرید و فروش آسان، با هر میزان بودجه، تنوع محصولات، امکان تحویل فیزیکی طلا و...، توانسته‌اند توجه بسیاری را به خود جلب کنند، اما نکته مهم اینجاست که همه این پلتفرم‌ها قانونی نیستند و ممکن است اقدام به خالی فروشی و کلاهبرداری کنند یا حتی برخی از این پلتفرم‌ها منشأ خارج از ایران و قابلیت پیگیری نداشته باشند .
مجری طرح سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها ادامه داد: بنابراین، مردم پیش از خرید از اینگونه پلتفرم‌ها، بایستی به این موارد توجه کنند که آیا دارای اینمادِ فعال و واقعی هستند، آیا مشمول نظارت‌های ثانویه وزارت صمت هستند و در نهایت اینکه طلای خریداران را نزد بانک کارگشایی نگهداری می‌کنند یا خیر؟
عسگرخانی در تشریح بیشتر موضوع نظارت‌های ثانویه، تصریح کرد: سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها در سال جاری در ابتدا به صورت سند باکس و برای تدوین قانون با حضور مسئولان وزارت صمت و بانک مرکزی رونمایی شد. در این طرح وزارت صمت این نظارت را داشت که همزمان با خرید طلا از پلتفرم‌های فضای مجازی، معادلِ آن در بانک کارگشایی نگهداری شود تا خریداران هر زمان که تمایل داشتند و در صورت نیاز بتوانند با مراجعه، طلای خریداری شده را دریافت کنند. بر همین اساس دستگاه‌های نظارتی به صورت مستمر بر موجودی این پلتفرم ها در بانک نظارت دارند.
وی در پایان مجدد تاکید کرد: مردم پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری در پلتفرم‌های آنلاین طلا، از مجوزهای قانونی آن‌ها (شامل اینماد فعال، پذیرش نظارت‌های ثانویه و نگهداری طلای خریداران در بانک) دقت کنند تا از هرگونه خالی‌فروشی و حوادث تلخ همچون مانند سکه ثامن در امان باشند.
شایان ذکر است، بر اساس آخرین گزارش رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا که بر نگرانی و دغدغه مردم از طلاهای خریداری شده (بدون مشخص بودن محل نگهداری آن‌ها) تاکید داشت، با پیگیری ویژه پلیس و دستور دستگاه‌های قضایی، بالغ بر 1.5 تن طلا از شرکت‌های ارائه دهنده اخذ و در اختیار بانک‌های عامل (بانک کارگشایی و بانک ملت) قرار گرفته است. البته قابل ذکر است که در برخی از استان‌ها، بانک‌ها هم همکاری لازم را نداشتند و این طلاهای دریافت شده، چند روزی در پلیس امنیت اقتصادی استان‌ها نگهداری شد تا این سرمایه مردم بالاخره در یک مکان امن حراست و خیال مردم راحت شود.
سردار رحیمی تصریح کرد: یکی از نگرانی‌های اصلی این است که از این سکوهای فروش طلا و شرکت‌ها، چه میزان طلا خریداری شده است؛ آمار میزان طلای فروخته شده را بایستی وزارت صمت (بر اساس مجوزهای صادره اینماد) ارائه دهد. آمار نشان می‌دهد که بیش از هفت الی 10 میلیون نفر از طریق این پلتفرم‌ها اقدام به معاملات و خرید طلا کرده‌اند.
وی در رابطه با نظارت پلیس بر خرید، سپرده شدن و فرآیند معاملات طلا، گفت: دقیقا بحث ما در اصلاح بندهای 18گانه همین است که سازوکارهای لازم برای نظارت پلیس و دستگاه‌های نظارتی تعریف شود. تضمین این سرمایه مردم بایستی مشخص شود. ضمن اینکه سازوکار نظارت بر این‌ها بایستی تعریف جدی شود. فعالیت برخی سکوهای معاملات بر اساس همین عدم شفافیت در فروش، متوقف شده تا شائبه‌ها و نگرانی‌ها برطرف شود تا بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1559839/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منع مشارکت ایرانیان در پروژه‌های متن‌باز

اتحادیه اروپا دست به جیب شد؛ راهبرد دفاعی 500 میلیارد یورویی

نگاهی به سیاست‌های پولی و اعتباری برای رشد اقتصادی و کنترل تورم و نقدینگی

نگاهی به تجربه کشورهای مختلف در مهار بزهکاری

اسامی و قیمت سیگار و تنباکوی قاچاق اعلام شد

معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد از جانبازان شاغل در این معاونت تجلیل کرد

پایان دورکاری در Dell؛ نیروها باید 5 روز در هفته سر کار حاضر شوند

مرکز اسناد انقلاب اسلامی: سندی از ارتباط ظریف با ساواک در این مرکز وجود ندارد

113 برنامه ملی و سراسری در ایام دهه فجر برگزار می‌شود

جشن میلاد علمدار کربلا

سرمقاله سازندگی/ رابطه بحران و تکنولوژی

پیش‌بینی سرویس اطلاعات روسیه از پایان قریب الوقوع زلنسکی

روایتی از یک جوان که به خاطر اعتیادش، سارق شد

قاتل راننده پراید باجناقش بود

هوش مصنوعی Qwen رقیب جدی برای ChatGPT و DeepSeek خواهد بود

تجاوز راننده مسافرکش به زن جوان؛ در دادگاه چه گذشت؟

300 بار مزاحمت برای اورژانس در یک روز!

لحظه حمله فیل وحشی به هندی‌ها

حجم انتقال گاز به 880 میلیون مترمکعب گاز در روز رسید

هراس نتانیاهو از بازداشت و تغییر مسیر پرواز به سمت واشنگتن

نماینده اسرائیل: چرا مصر در حال تقویت ارتش خود است؟

دست برتر در نبرد روایت‌ها؛ مقاومت فلسطین چگونه از تبادل اسرا یک پیروزی ساخت؟

خروج دومین گروه از بیماران و مجروحان از غزه به مصر

5 کشته و زخمی در انفجار شمال غرب مسکو

رویترز: عربستان و امارات گزینه‌های احتمالی برای نشست ترامپ و پوتین هستند

لحظه واژگونی خودروی کوییک از دید دوربین مداربسته

تعداد فوتی‌های درگیری خانوادگی به 5 نفر رسید

نماینده مجلس: نیروهای شرکتی‌ از ابتدایی‌ترین حقوق استخدامی محروم هستند

سرمقاله صبح نو/ پشت‌پرده خطرناک دوقطبی‌سازان

دستگیری اعضای یک شبکه تکفیری - سلفی در کرمانشاه

عرضه بیش از 15 تن شمش طلا در مرکز مبادله ایران

ابهامات افزایش قیمت حامل‌های انرژی و قاچاق سوخت از زبان رئیس کمیسیون انرژی مجلس

«وفاق ملی»؛ راه‌حل مشکلات از نظر روسای قوا

علی مطهری: بی‌نیازی به مذاکره شعاری بیش نیست/ با شعار نمی‌توان کشور را اداره کرد/ رهبری با اصل مذاکره مخالفتی ندارند/ دسته‌ای برای حفظ منافع خود با مذاکره مخالف هستند

مانور شگفت انگیز هزار پهپاد در چین

واکنش به مخالفت وزیر کشور با اعمال محدودیت تردد برای خودروهای پلاک شهرستان در تهران

جزئیات تازه از قتل دختر 7 ساله توسط مادر و دایی اش

توضیحات گمرک در مورد روغن‌های آلوده موجود در بنادر هرمزگان

قابلیت Deep Research برای ChatGPT معرفی شد

سرمقاله وطن امروز/ برخورد اتمی با هوش مصنوعی

انتقاد یک اقتصاددان از صادرات و واردات بی ضابطه سیب‌زمینی

افشاگری نماینده مجلس در مورد مکاتبات برخی نمایندگان با خودروسازان

مردم ایران پیشرفت و عقب نیفتادن علمی را می‌خواهند و تحجر و واپس زدگی را نمی‌خواهند

انتقاد زیدآبادی از سخنان اخیر معاون وزیر اطلاعات درباره ضرورت مذاکره/ آیا پیامی جز «هیچکاره» بودن پزشکیان ندارد؟

واژگونی پراید سه فوتی برجا گذاشت

وزیر جهاد کشاورزی: جلوی ضرر کشاورزان را می‌گیریم

هزینه 1/6 میلیارد دلاری و 50 هزار تراشه انویدیا برای توسعه دیپ‌سیک

سرمقاله فرهیختگان/ مردم رادیکال نیستند

تجلیل از پاسداران فرزند شهید و جانباز در حرم مطهر بانوی کرامت به مناسبت روز پاسدار

انفجار یک آپارتمان مسکونی در مسکو