82 درصد کودکان آسیب دیده از اتباع هستند
گزارش
بزرگنمايي:
پیام ویژه - فارس / رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: گزارشها حاکی از آن است که نزدیک به 3هزار و 700 کودک آسیبدیده شناسایی شدهاند که 82 درصد آنها از اتباع بیگانه هستند و اگر مسئله اتباع خارجی را بهدرستی ساماندهی، نظارت و قوانین را بهدرستی اجرا میکردیم، قطعاً با این آمار مواجه نبودیم.
علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران در مراسم افتتاح مجتمع شوق زندگی کودکان و نوجوانان بعثت، با تشکر از ایجاد وضعیت مطلوب در حوزه آسیبدیدگان اجتماعی، بهویژه در حوزه اطفال اظهار کرد: این وضعیت در سایه همکاری، همدلی و وفاق ایجاد شده است. وی افزود: از دادستان تهران، معاون وی و دیگر همکارانی که از سازمان بهزیستی، رئیس سازمان و مدیرکل بهزیستی استان تهران، نیروهای فراجا، اداره اتباع، شهردار تهران و معاونین وی، دادستان تهران معاونان ایشان و مجموعه امور سرپرستی که دلسوزانه این اقدام ارزشمند را انجام دادند، تشکر و قدرانی میکنم.
رئیس کل دادگستری استان تهران افزود: در قانون حمایت از خانواده، قانون تشکیل سازمان بهزیستی، قوانین مرتبط، مقررات بینالمللی و کنوانسیون حقوق کودک، وظایفی بر عهده دستگاهها گذاشته شده که در این حوزه ورود داشته باشند و نسبت به بخشهای آسیبدیده اجتماعی، اقدامات لازم را انجام دهند.القاصی تصریح کرد: در قانون اساسی که برگرفته از شرع و مکتب اسلام است نیز وظایفی بر عهده دستگاهها و سازمانها گذاشته شده و فراتر از این، از نظر مبانی و اسناد بالادستی، شریعت مقدس اسلام، مکتب و قرآن، مسئولیتهایی داریم که هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی تعریف شدهاند. وی ادامه داد: قرآن بیش از هر چیزی به این مسئولیتهای فردی و اجتماعی انسانها اشاره دارد و اگر وظایف خود در این رابطه را به درستی انجام ندهیم، آسیبهای اجتماعی رخ میدهد. اگر امر به معروف و نهی از منکر را بهدرستی اجرا کنیم، هیچگاه دچار این آسیبها نخواهیم شد.
وی با بیان اینکه از نظر مقوله پیشگیری، تجربه ثابت کرده که اگر پیشگیری بهدرستی و بر اساس مبانی علمی انجام شود، جامعه عاری از جرم و انحراف خواهد بود، گفت: اگر سه حوزه پیشگیری را همزمان، متوازن، درست و بهموقع انجام دهیم، شاهد کاهش آسیبها خواهیم بود. قوه قضاییه در قانون اساسی مسئول پیشگیری و اصلاح مجرم معرفی شده که منظور از آن، پیشگیری کیفری و پیشگیری وضعی است، بهگونهای که فرد نتواند مرتکب جرم شود. القاصی در ادامه افزود: در صورتی که در بحث آسیبهای اجتماعی، پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی نیز مطرح است، به این معنا که انسان از دوره جنینی تا مراحل بعد از تولد و تکامل، نیاز به صیانت و حمایت دارد. اگر امروز با افزایش جرایم و کثرت آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم، ریشه آن در این است که وظایف و مسئولیتهایی که در قبال رشد و تکامل انسان داشتیم، بهموقع انجام نشدهاند و کوتاهیهایی صورت گرفته است. رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه مسئله کودکان کار، بیسرپرست و بدسرپرست، ازجمله آسیبهای اجتماعی است، گفت: اگر بخواهیم این پدیده را آسیبشناسی کنیم، باید بپرسیم که چرا به این وضعیت رخ داده و مجبور به ایجاد مجتمع شوق زندگی شدهایم؟ اگر وظایف دینی، قانونی و اجتماعی خود را بهدرستی انجام میدادیم، امروز شاهد این وضعیت نبودیم.
وی خاطرنشان مرد: مسئولیت همگانی و وظیفه انسانی و تکلیف قانونی ایجاب میکند که در این مرحله نیز، پیشگیری فرهنگی و اجتماعی را تکمیل کنیم. ترک فعل و کوتاهی مسئولان مصداق بارز همین مسئله است. اگر مسئولان با امکانات خود، این آسیب اجتماعی را مدیریت نکنند، باید بپذیریم که وظایف خود را انجام ندادهایم و ترک فعل داشتهایم. القاصی خاطرنشان کرد: گزارشها حاکی از آن است که نزدیک به 3هزار و 700 کودک آسیبدیده شناسایی شدهاند که 82 درصد آنها از اتباع بیگانه هستند و اگر مسئله اتباع خارجی را بهدرستی ساماندهی، نظارت و قوانین را بهدرستی اجرا میکردیم، قطعاً با این آمار مواجه نبودیم؛ بنابراین باید بپذیریم که در این زمینه قصور و کوتاهی داشتهایم. رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: با فعالیت مجتمعهای " alt="پیام ویژه" width="100%" />
-
چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸:۳۳
-
۷ بازديد
-
-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1560776/