پیام ویژه

آخرين مطالب

نقشه جدید تندرو‌ها بعد از حذف همتی/ رفقای جلیلی به سراغ قانون عفاف و حجاب رفتند سياسي

نقشه جدید تندرو‌ها بعد از حذف همتی/ رفقای جلیلی به سراغ قانون عفاف و حجاب رفتند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مرور ادبیات افراد جریان تندرو نشان می‌دهد که پس از این دو رخداد سیاسی حذف همتی و برکناری ظریف، به‌طور واضح ادبیاتی تندتر از قبل استفاده می‌کنند. به ثمر نشستن فشار‌های سیاسی به شکستن سدی می‌ماند که انگار در مجلس رخ داده است.

روزنامه اعتماد در گزارشی درخصوص روند نمایندگان مجلس پس از استیضاح عبدالناصر همتی در مجلس نوشته است:
حذف وزیر اقتصاد و معاون راهبردی از دولت، باعث پیشروی اصولگرایان تندرو شده است. 12 اسفند عبدالناصر همتی با 180 رایِ اعضای مجلس برکنار شد و محمدجواد ظریف نیز با انتشار پیامی از استعفای خود با مشورت رئیس قوه قضائیه خبر داد.
مرور ادبیات افراد این جریان نشان می‌دهد که پس از این دو رخداد سیاسی، به‌طور واضح ادبیاتی تندتر از قبل استفاده می‌کنند. به ثمر نشستن فشار‌های سیاسی به شکستن سدی می‌ماند که انگار در مجلس رخ داده است. دیروز در جریان نطق امیرحسین بانکی‌پور، نماینده اصفهان که از او به عنوان یکی از طراحان قانون حجاب نام برده می‌شود، محمدتقی نقدعلی، دیگر نماینده تندرو مجلس طوماری به تریبون مجلس برد که درباره تقاضا از محمدباقر قالیباف برای ابلاغ این قانون بود.
بانکی‌پور در این موقع پشت تریبون می‌گفت: «جهت جلوگیری از بی‌بندوباری، فساد، برهنگی و بدن‌نمایی به‌دنبال درخواست‌های مکرر مردمی و پیام مردم در راهپیمایی 22 بهمن، 209 نماینده مجلس شورای اسلامی با امضای نامه‌ای خطاب به ریاست محترم مجلس، خواستار ابلاغ قانون حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب شدند.»
با جدی‌تر شدن این موضوع نیز هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آنها تا کجا قصد پیشروی دارند. تعریف مشخصی از شغل حساس وجود ندارد. احتمالاً اولین گزینه‌هایی که با شنیدن این عبارت به ذهن می‌رسد، مشاغل امنیتی و خاص باشد، اما قانونی که در مجلس خالص یازدهم با پشتیبانی سخاوتمندانه دولت سیزدهم به تصویب رسید، با تعریف طیفی وسیع از جایگاه‌ها به عنوان مشاغل حساس، تبدیل به ابزاری برای حذف نیرو‌های مختلف شده است.
یک بند از این قانون یعنی عدم به‌کارگیری افرادی که خود، همسر یا فرزندشان دارای تابعیت مضاعف هستند، در حال حاضر پرکاربرد است. فعلاً گفته می‌شود پس از ظریف، نوبت برخی دیگر از مقامات دولت پزشکیان از جمله محمدرضا عارف و محمدجعفر قائم‌پناه نیز می‌رسد. اخیراً علی جعفری، یکی از فعالان رسانه‌ای نزدیک به جلیلی و از مدیران وزارت راه دولت سیزدهم در توئیتر نوشت، 5 نفر از مدیران دولت پزشکیان وضیعتی مشابه ظریف دارند.
اگرچه دولت لایحه‌ای برای اصلاح این بند به دولت فرستاد، اما این لایحه از آبان‌ماه تا امروز که در روز‌های پایانی سال 1403 هستیم، همچنان در حال بررسی است. آن زمان نمایندگان تندرو مجلس در واکنش به دوفوریتی بودن این لایحه مطرح می‌کردند که این لایحه چه ارتباطی با دغدغه و آب و نان مردم دارد.
همین طیف نمایندگان دیروز طومار درخواست برای ابلاغ قانون حجاب را در مجلس پهن کردند و می‌توان سوال را امروز از آنان پرسید که این قانون چه ارتباطی با دغدغه مردم و آب و نان آنان دارد. تجمعات کم‌جان حجاب در برخی شهر‌ها از جمله تهران و مشهد در کنار تحصن چندنفره مقابل مجلس که با دلجویی نمایندگان از آنان نیز همراه بود، به خوبی نشان می‌دهد که این دغدغه چقدر در جامعه وجود دارد.
چرا این موضوع پیشروی تندرو‌ها علیه دولت پزشکیان محسوب می‌شود؟ مسعود پزشکیان به دلیل بحران‌ساز بودن این قانون، از ابلاغ آن خودداری کرد. دبیر شورایعالی امنیت ملی نیز با توجه به عواقب اجرای این قانون، جلوی ابلاغ آن توسط رئیس مجلس را گرفت. در صورتی که این قانون محصول مجلس یازدهم اجرا شود، عواقب آن و بازخوردی که از جامعه می‌گیرد بر عهده دولت پزشکیان است.
دولت قبل به طور تمام‌قد پشتیبان این قانون بود و وزیر کشور آن برخلاف مسئولیتی که در تامین امنیت کشور داشت، از پشت تریبون اعلام می‌کرد آمران به معروف برای کار خود نیازی به قانون و مجوز ندارند. با اجرای قانون نیز مشکلی نداشتند. اما اجرا شدن این قانون به‌طور قطع از یک سو جایگاه اجتماعی متزلزل پزشکیان را با مشکل روبه‌رو می‌کند و از سوی دیگر مجموعه دولت به‌عنوان مجری قانون را دچار چالش‌های جدی خواهد کرد.
خط و نشان پشت تریبون
نمایندگان تندرو مجلس در چهار روز گذشته اظهارات تندی در رسانه و فضای مجازی داشتند که بخشی از آنها را مرور می‌کنیم. امیرحسین ثابتی منفرد، نماینده تهران و از نزدیکان سعید جلیلی، که این روز‌ها ستاره پرفروغ جریان تندرو در مجلس محسوب می‌شود، از پیگیری‌کنندگان استیضاح همتی در مجلس بود که بر اساس قانون اساسی، حق نمایندگان است. دو روز قبل، اما مصاحبه او با خبرگزاری دانشجو – وابسته به بسیج دانشجویی – منتشر شد که نکات جالب توجهی در خود داشت.
این عضو پیشین شاخه جوانان جبهه پایداری در بخشی از مصاحبه می‌گوید: «من با هر درصدی که به مجلس رفته باشم، امروز جزو 290 نفری هستم که می‌توانم وزیر را پایین بکشم و استیضاح کنم. کما اینکه دیروز – 12 اسفند – این کار را کردم و اگر لازم باشد [باز هم]این کار را می‌کنیم. این جایگاه قانونی و حقوقی است که بر اساس ساختار کشور به دست آمده و هر کشوری نیز چنین چیزی را دارد.»
البته این نکته مورد توجه نماینده محترم تهران قرار نگرفت که تشکیل مجلس خالص‌سازی شده در نهایت به تصویب قوانینی مانند حجاب و عفاف، صیانت (محدودیت اینترنت) یا نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس منجر می‌شود. مصوباتی که کشور را زمین‌گیر می‌کند و به علت همان نگاه خالص‌سازانه، امکان قانونی برای رفع اثر آنان نیز تا حد بسیار زیادی وجود ندارد.
سید محمدمنان رئیسی، دیگر نماینده تیم جلیلی در مجلس چند اظهارنظر طی روز‌های اخیر داشت که با موضوع این گزارش همخوانی دارد. او در برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه سه سیما که سیاسی نیست، اما این روز‌ها حواشی سیاسی زیادی دارد، به موضوع استیضاح وزرا پرداخت. مجری این برنامه خطاب به سیدمحمد منان رئیسی گفت: «آقای عارف بعد از استیضاح آقای همتی گفتند ما از آقای همتی در جا‌های دیگر برای تصمیم‌های بزرگ اقتصادی می‌خواهیم استفاده کنیم. موضع نمایندگان مجلس در این باره چیست؟ شما نماینده افکار عمومی و مردم هستید. مردم به شما در شهرهایتان اعتراض کردند، معیشت مردم را دیدید و او را استیضاح کردید، گفتید ایشان صلاحیت ندارد، برود کنار. بعد دولت بیاید بگوید جای دیگر از ایشان استفاده می‌کنیم.»
منان رئیسی گفت: «آقای همتی متهم ردیف اول افزایش نرخ ارز در چند ماه اخیر بوده است. من اگر کاره‌ای بودم غیر از نمایندگی و دستم می‌رسید، حتماً او را محاکمه می‌کردم. ایشان سفره مردم را کوچک کرده است. نمی‌گویم تعمدی سفره مردم را کوچک کرده، اما شما وقتی مسئول می‌شوید، باید مسئولیت تدابیر و سیاست‌های خود را بپذیری آقای برادر. تو آمدی تعمداً نرخ ارز نیمایی را پله پله بالا بردی و گفتی می‌خواهم فاصله بین ارز نیما و بازار آزاد را کم کنم. نه‌تنها کم نشد، بلکه ارز آزاد رفت بالا و از عدد 58 - 59 هزار تومان رسید به 94- 95 هزار تومان. این تورم ایجاد و سفره مردم را کوچک می‌کند. ما هم به همین خاطر ایشان را کنار گذاشتیم. دشمنی شخصی که با ایشان نداریم.»
او سپس در پاسخ به مجری که می‌خواست پاسخ سوال اصلی خود را بگیرد، گفت: «این موضوع را آقای عارف یا هر بزرگوار دیگری مطرح کنند، اختیار با خودشان است، اما به نظر من دهن‌کجی به مجلس و مردم است. وقتی مردم اینقدر خوشحالند و از ما تشکر می‌کنند. بروید کف کوچه و خیابان نظر مردم را بپرسید. اینکه شما نیرویی را جای دیگر پستی برایش تعریف کنید، من اگر جای ایشان بودم انجام نمی‌دادم.»
او در همین برنامه از استیضاح وزیر نیرو در صورت تداوم خاموشی‌ها صحبت کرد. سوال از وزیر راه توسط او به ثبت رسید و محسن پاک‌نژاد وزیر نفت نیز توسط او روز گذشته به مجلس رفت. تمام اینها حق نمایندگان مجلس است، اما شائبه سیاسی بودن اقدامات تیم جلیلی در مجلس و استفاده از ظرفیت‌های صداوسیما به عنوان تکمیل‌کننده این اقدامات هنوز به قوت خود باقی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1569969/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واقعیت پنهان یک پیش‌بینی ارزی

حماس با نمایندگان مصر، قطر و آمریکا بر سر میز مذاکره نشست

آتش سوزی پژوهشکده رویان تهران؛ حادثه مصدوم نداشت

تشدید نظارت بر نرخ‌های اعلامی بلیت در نوروز 1404

ترامپ 240 هزار پناهنده اوکراینی را اخراج می‌کند

رومانی روسیه را به توطئه متهم کرد

گزارش تبیینی حکم دادگاه دبش؛ رشد 45 برابری ارز دریافتی برای واردات چای

هوش مصنوعی برگ برنده کنگره جهانی موبایل

انتشار اوراق گواهی طلای بانک مرکزی، تا قبل از پایان سال

افشای طرح بعدی مخالفان دولت در مجلس برای استیضاح سه وزیر دیگر

عمر پولدارها بیشتر است؟

اپل حالا مدل آبی آسمانی کابل شارژ مک‌بوک را هم می‌فروشد

فیدان: اطلاع قبلی از حمله هیئت تحریر شام به حکومت اسد نداشتیم

از شرکت‌های دارای مجوز بلیت تهیه کنید؛ آغاز پروازهای نوروزی از 24 اسفند

متاکریتیک بهترین ناشر بازی 2024 را مشخص کرد

سرمقاله وطن امروز/ آزادی به سبک آمریکای ترامپ

واکنش مسکو به ایده چتر هسته‌ای فرانسه برای اروپا

اینجا بیشتر از شمال درخت دارد

روایت جانباز لبنانی از اتفاقات تلخ روز حادثه پیجر

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی

واکنش جنبش انصارالله به اقدام خصمانه آمریکا علیه یمن

پزشکیان از نمایشگاه دارو و تجهیزات پزشکی بازدید کرد

نیمی از جمعیت کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها بازگردانده شدند

آیپدهای جدید اپل به تراشه اختصاصی C1 مجهز نیستند

سرمقاله جوان/ سرنوشت گروه‌های کردی پس از بیانیه اوجالان

جلائی پور: همه از کنار گذاشته شدن ظریف ضرر می‌کنند، حتی جبهه پایداری!

انتقاد نماینده مجلس از قطعی‌های مکرر برق: چرا کشوری با این همه منابع باید به این روز بیفتد؟

رشد آمار اهدای خون در 11 ماه سال 1403

معاون سابق وزارت صمت: چرا اتاق بازرگانی در حوزه چین فعالیتی نمی‌کند؟

مصرف 71 درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری

سیستم مورد نیاز بازی کشتی کج 2025 اعلام شد

سرمقاله شرق/ مرثیه‌ای برای ارز

وزیر گردشگری: معتقدم دچار یک شکاف فرهنگی با نسل جدید شده‌ایم

گزارش شهردار تهران از سرانه توسعه فضای سبز پیرامون و داخل پایتخت

نماینده مجلس: کاهش قیمت ارز نشان دهنده کنار رفتن سیاست‌های غلط است

طلای آب شده طلاسی، راهی امن برای سرمایه‌گذاری

زمان حدودی عرضه بازی کلیدی Marvel 1943: Rise of Hydra مشخص شد

سرمقاله همشهری/ درباره احکام قضایی 2 وزیر

سفیر جدید روسیه در واشنگتن تعیین شد

پنتاگون: آمریکا آماده جنگ با چین است

پلیس امنیت اقتصادی: نگرانیم کوروش کمپانی دیگری در سکوهای طلا به وجود بیاید

کلاهبرداری با نقاب وام بدون ضامن!

پرچمدار جدید آنر با نمایشگر 6.3 اینچی در راه است؛ کوچک، قدرتمند و جذاب!

آذری جهرمی: برای حفظ نظام دست از لجبازی با مردم بردارید!

بازار سیاه رحم اجاره ای؛ قیمت‌ از 400 میلیون تومان تا 900 میلیون تومان می‌رسد!

عبده تبریزی: بالای 90 درصد مردم در شهرهای بزرگ، توان خرید حتی یک واحد 40 متری را هم ندارند

سرمقاله کیهان/ «وفاق» به سبک شهید رئیسی

بازار نسبتا آرام سکه و طلا؛ دلار در آستانه بازگشت به کانال 89 هزار تومان

حمله سایبری به 100 سازمان آمریکایی؛ ایالات متحده علیه 12 تبعه چینی اعلام جرم کرد

حال‌وهوای مسجد الاقصی در پنجمین روز از ماه رمضان