پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ عبور از سال سخت یادداشت

سرمقاله جوان/ عبور از سال سخت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان / «عبور از سال سخت» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم محمدجواد اخوان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سال 1403 را از جهت حوادث مهم و البته تلخ برای انقلاب‌اسلامی با سال 1360 مقایسه کرده‌اند. ضایعه از دست دادن بزرگانی همچون رئیس‌جمهور شهیدمان و نیز برخی فرماندهان عالی جبهه مقاومت، همچون سیدحسن نصرالله، سیدهاشم صفی‌الدین، اسماعیل هنیه، یحیی السنوار، محمد ضیف و... همه ما را به یاد عبور از تابستان داغ و پرحادثه 60 انداخت؛ تابستانی که بسیاری را در غرب به این نتیجه رسانده بود که کار جمهوری اسلامی تمام است و، اما واقعیت به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد. 
امسال نیز عبور از این گردنه سخت به این سادگی‌ها نبود، به قول شیخ بهایی «شب‌های هجر را گذراندیم و زنده‌ایم/ ما را به سخت‌جانی خود این گمان نبود». اما اکنون‌که به این سال پرحادثه نگاه می‌کنیم، کوله‌باری از تجربه را می‌بینیم که در یک مصاف بزرگ با چالش‌ها برای انقلاب‌اسلامی اندوخته شده است. شهادت شهید رئیسی عزیز و همراهانش در پرواز اردیبهشت، هرچند مردم عزیزمان را داغدار و البته نگران کرد، اما عبور بی‌خطر نظام از چالش فقدان رئیس‌جمهوری در روز‌هایی که مجلس هم به پایان دوره قانونی خود رسیده بود، بلوغ تمام‌عیار سیاسی نظام را نشان داد و خود نقطه امیدبخشی بود که مایه تسلی خاطر ملت عزادار شد. 
شهادت بزرگان مقاومت فلسطین و لبنان نیز، هم از لحاظ معنوی ثلمه‌ای بر روح بزرگ حامیان مقاومت در اقصی‌نقاط جهان، از جمله ایران وارد کرد و هم دشمن صهیونیستی تلاش کرد بعدازاین اعمال شریرانه تروریستی، کار مقاومت را تمام‌شده اعلام کند، اما خداوند حکیم هم صبر بزرگی در مقابل تحمل این مصیبت‌های بزرگ به ملت‌های مقاوم داد و هم با شگفتی‌آفرینی‌های «وعده صادق 1 و 2» نشان داد که خانه عنکبوت تا چه حد همچنان ضربه‌پذیر است و تمام تقلا‌های بعد از طوفان الاقصی نتوانسته است شکاف‌های حصار امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی را ترمیم کند. مقاومت فلسطین دشمن صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کرد و مقاومت لبنان هم پس از شهادت فرماندهانش چنان سلحشورانه جنگید که همه محاسبات ذهنی صهیونیست‌ها را برهم‌ریخت. 
نظام سوریه در این سال دچار فروپاشی شد و رژیم صهیونیستی با حملات روزافزون به خاک سوریه تلاش کرد توان دفاعی این کشور را برای مدت مدیدی از میان ببرد. بی‌دفاع شدن ملت سوریه در برابر صهیونیست‌های متجاوز، غصه بزرگی بود که بر دل ملت‌های منطقه نشست، اما در کنار این در همین سال شاهد بالندگی یک قدرت جدید در منطقه بودیم که تمام ترتیبات حاکم بر آبراه‌های راهبردی منطقه را برهم ریخت و سلطه امریکا بر دریا‌ها را به چالش کشید. مقاومت یمن هم در عرصه موشکی و هم عملیات دریایی نشان داد که قابلیت عرض‌اندام در حد یک قدرت منطقه‌ای با سطح تأثیر بعضاً فرامنطقه‌ای را دارد و صهیونیست‌ها و حامیان غربی‌شان دیگر نمی‌توانند امنیت سرزمینی و غذایی خود را تضمین کنند. در واقع اگر سوریه از مقاومت جدا شد، یمن با قدرتی به‌مراتب اثرگذارتر در میدان ظاهر شد. 
بازار
عبور از این سال سخت، ما را به یاد آن جمله زیبای سردار دل‌ها شهید حاج قاسم سلیمانی می‌اندازد که فرمود: «من با تجربه این را می‌گویم که میزان فرصتی که در بحران‌ها وجود دارد در خود فرصت‌ها نیست، اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.» تجربه امسال ما نیز تأکیدی مجدد بر همین فهم طلایی آن شهید عزیز بود، فهمی که برخاسته از معارف قرآنی «إِنَّ مَعَ العُسرِ یسرًا» و «عَسی أَن تَکرَهوا شَیئًا وَهُوَ خَیرٌ لَکم» است. مکتبی که حادثه غم‌بار عاشورا و نهضت خونین کربلا موجب زنده شدن آن می‌شود، از چالش نمی‌هراسد و خانه خود را در دامنه آتشفشان بنا می‌نهد. 
در این سال سخت، ایام‌الله بزرگی داشتیم که قدرت الهی خود را نمایان ساخت. منظور فقط در هم کوبیدن هیمنه پوشالی صهیونیست‌ها در وعده صادق 1 و 2 نیست، که البته اینها یقیناً مظهر قدرت الهی و یوم‌الله است. اما فراتر از اینها حماسه‌های میلیونی تشییع شهیدان خدمت در تهران و شهیدان مقاومت در بیروت و نمازجمعه دشمن‌شکن به امامت رهبر معظم انقلاب‌اسلامی در مقابل همه تهدیدات دشمن بود که نشان از سرزندگی و ایستادگی یک امت در پشت سر امام‌شان دارد. تلخی‌های پی‌درپی امسال را می‌توان با شیرینی عبور مقتدرانه از آن کمرنگ کرد و لذت دستاورد‌هایی که با مشقت و دشواری‌های بسیار فراهم می‌آید، دوچندان است. سال سخت 1403 به ما نشان داد که بن‌بستی در برابر جمهوری اسلامی قابل‌تصور نیست و همه موانع و بحران‌ها قابل گذر هستند، به‌شرط آنکه اتکال‌مان به ذات باری‌تعالی باشد و به قول شهید سلیمانی «نترسیم و نترسانیم.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1573450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

58 قطع عضو و مصدومیت 822 نفر در حوادث چهارشنبه سوری

فهرست کشیک نوروزی بانک‌ها اعلام شد

مدل متن‌باز جدید Mistral معرفی شد؛ سریع‌تر از مدل‌های مشابه گوگل و OpenAI

سازمان هدفمندسازی: 5.4 همت یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

زمان خدمات‌رسانی‌ مراکز شماره‌گذاری خودرو در سال آینده اعلام شد

ارزش معاملات صندوق های طلا از 5.7 همت عبور کرد

سونی در ژاپن و انگلستان پلی‌استیشن 5 اجاره می‌دهد

در سوریه چه خبر است؟

فرمانده روس: تقریباً تمام قلمرو منطقه کورسک آزاد شده است

هشدار به خریداران طلا

برج فناوری نخبگان شاهدو ایثارگر آماده بهره برداری شد

3 پرونده مهم قاچاق سوخت به دادگاه ویژه ارجاع شد

رئیس اتحادیه خشکبار: کمبود آجیل نداریم

حق بیمه کارفرمایی کارگران ساختمانی افزایش یافت

نتانیاهو با جنگ غزه، بن‌گویر را به کابینه بازمی‌گرداند

پنجاه و نهمین شماره نشریه خط زندگی منتشر شد

استفاده تخصصی از پهپادها و ریزپرنده‌ها در ماموریت‌های نوروزی پلیس

عید نیامده 62 نفر در تصادفات جان باختند

اختلاف در ائتلاف حامیان اوکراین بر سر اعزام نیروی حافظ صلح

کاروان نوروزیِ اقوام ایرانی در بازار

فراخوانی ChatGPT در گوشی‌های سامسونگ ساده‌تر شد

تصویر ترودو پس از 10 سال نخست وزیری کانادا

نماینده مجلس: وزارت جهاد کشاورزی نمی‌تواند از تامین امنیت غذایی شانه خالی کند

سرمقاله جام جم/ مرگ مغزی سازمان ملل زیر تیغ یاغی‌گری

هشدار سخنگوی آتش‌نشانی تهران درباره خطرات بالن‌های آرزوها

اکرمی: وزارت اقتصاد به من پیشنهاد نشده و نمیخواهم هم پیشنهاد شود

اطلاعیه سازمان مالیاتی درباره بند (ت) تبصره 6 قانون بودجه

جزئیات مجموعه‌های امتحانی آزمون دکتری 1405 اعلام شد

بورس 1403 با ریزش تمام شد

نظر عضو کارفرمایی شورایعالی کار در خصوص افزایش 45درصدی حقوق کارگران

اظهارات عارف درباره معرفی وزیر اقتصاد

ماهواره «گوگل» برای نظارت بر آتش‌سوزی جنگلی پرتاب شد

سرمقاله اطلاعات/ خودتان هر چه صلاح می‌دانید!

حرم امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) سیاه‌پوش شد

دبیر انجمن صنایع نساجی: 300 میلیون دلار صادرات فرش ماشینی داریم که تا یک میلیارد دلار قابل افزایش است

جلسه دادگاه نتانیاهو لغو شد

دادگستری: از خرید آنلاین طلا در صفحات نامعتبر خودداری کنید

قیمت گذاری گلکسی S25 اج سامسونگ شاید سبب شکست آن شود

سرمقاله شرق/ ژئوپلیتیک حوزه نوروز

حق بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال 1404 اعلام شد

مهدی کروبی درس معرفت داد؛ کاظم صدیقی خوش شانس بود، قالیباف حسرت به دل ماند

ازدحام مسافران نوروزی عتبات در مرز مهران

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: هیچ‌گونه اختلالی در تامین سوخت نداشته‌ایم

رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: میلیارد دلار انرژی را 3 میلیارد دلار می‌فروشیم!

عارف: نیازمند تصمیم‌گیری‌های شجاعانه اقتصادی هستیم

تاخت و تاز قیمت‌ها در بازار سکه و دلار؛ طلا از مرز 8 میلیون تومان عبور کرد

تراشه هواوی Kirin X90 مخصوص کامپیوترهای شخصی برای اولین بار مشاهده شد

سرمقاله کیهان/ سال افتخار

تصاویری از جنایات جدید رژیم صهیونیستی در غزه؛ حماس هشدار داد

واژگونی اتوبوس بر اثر خواب آلودگی راننده در زنجان