پیام ویژه

آخرين مطالب

کنایه باهنر به تندروها: مذاکره با آمریکا بله، اما نه با دولت رقیب سياسي

کنایه باهنر به تندروها: مذاکره با آمریکا بله، اما نه با دولت رقیب
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - محمدرضا باهنر گفت: متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد.

محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در یک گفتگوی نوروزی، توضیحاتی درباره سیاسی کاری‌ها درباره بررسی لوایح مرتبط FATF و مذاکره با آمریکا ارائه کرد.
بخشی از این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید؛
چقدر سیاسی کاری و سیاسی بازی‌های برخی از افراد به این مشکلات دامن می‌زند؟ مشخصا در ایام ریاست جمهوری آقای پورمحمدی در رابطه با FATF گفته بودند که آقای جلیلی گفته است FATF را قبول داریم، ولی اگر این آقایان – دولت روحانی- اجرا کند خیر. این اتفاقات در برجام و رفع تحریم‌ها هم به شکل‌های مختلف رخ داد.
بله این را قبول دارم. متاسفانه همانطور که گفتم در کشورمان، دولت‌ها و مجالس از هم منفصل هستند. یعنی در خارج از کشور حتی دو حزب رقیب هم که دولت را عوض می‌کنند، از تمام کار‌های دولت گذشته عبور نمی‌کنند. فرض کنید یکی مالیاتش 15 درصد است، دیگری که می‌آید 13 درصد و یا 17 درصد می‌کند. اینطور نیست که یکی بگوید 100 درصد مالیات می‌گیرم و دیگری بگوید اصلا مالیات نمی‌گیرم. اینطور روال نیست.
متاسفانه در کشور ما، یک دولت را تایید و دولت دیگر را رد می‌کنند. سیاسیون هم بیشتر به این صورت عمل می‌کنند. در حالی که ظرف این چهل سال خدماتی که نظام جمهوری اسلامی انجام داده است که بسیارشان به معجزه شبیه است و نمونه در دنیا ندارد. من واقعا مدعی این هستم و حاضرم بحث کارشناسی کنم. این کار‌ها کار 13 دولت گذشته است. دولت زمان جنگ، آقای مهندس موسوی، آقای هاشمی، آقای خاتمی، آقای روحانی و آقای احمدی نژاد و آقای رئیسی هم بوده است. اشکالات هم تلنبار اشکالات گذشته بوده است.
این که دولتی ده تا کار خوب انجام داده و دو تا کار اشتباه انجام داده است، نمره اش می‌شود 18. دیگری نمره اش 17 یا 15 می‌شود. نمره 2 و صفر و چهار نداریم. من یک فرد سیاسی هستم و با برخی از دولت‌ها صد درصد رقیب بوده‌ایم. ولی با دولت‌ها همه کار کرده‌ام. الان هم که آقای پزشکیان آمده است، سه ماه است کار را شروع کرده است و می‌گویند چرا تورم را حل نکرده است. ما هفت سال است که تورم نزدیک 40 درصد داریم. آقای پزشکیان نمی‌تواند به تنهایی ظرف سه ماه تورم را حل کند و باید مجلس در کنارش باشد.
رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است
این را ناشی از چه می‌دانید؟
اولا در بحث‌های سیاسی رشد کافی نداشته‌ایم. بار‌ها گفته‌ام مشکل سیاسی کشور، نداشتن سه الی چهار حزب فراگیر و قدرتمند و پاسخگو است. ما الان 50 حزب داریم. ولی همه شب امتحانی و کوچک هستند. برخی از آنها در یک فولکس واگن جا می‌شود. شب انتخابات هم باهم جمع می‌شوند و جبهه‌ای درست می‌کنند و این طرف می‌گویند جبهه ایستادگی و یکی جبهه نشستگی و این می‌گوید شانا و آن یکی می‌گوید مانا. انتخاباتی برگزار می‌کنند و تا دوره بعدی می‌روند. به این دلیل است که مسئولین تصمیم گیر ما حداکثر در فکر چهار سال هستند. روسای جمهور ما هم که می‌آیند، فقط به فکر هشت سال خود هستند. اگر از هر رئیس جمهور بپرسید که کاری که انجام می‌دهید چهل سال دیگر نتیجه اش چه خواهد شد، می‌گویند آن زمان مملکت دارد و به نحوی حل خواهد شد.
من تنها کسی که دیده‌ام و به فکر 15 سال تا 40 سال آینده نظام باشد، شخص مقام رهبری بوده است. هیچ کسی دیگر در فکر این که چشم انداز 20 ساله و برنامه 40 ساله ما چه می‌شود {نبوده است}. در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری بحث چهل سال آینده را داشته‌اند. ولی رئیس جمهور ما در فکر هشت سال است. جالب است که هر رئیس جمهوری که می‌آید می‌خواهد کار رئیس جمهور قبلی را خنثی کند. وقتی اینها از هم منفصل باشند، این زیگزاگ‌ها بوجود می‌آید و بهره وری را به شدت کاهش می‌دهد.
حزب هم باید در فکر نان امشب مردم و هم در فکر برنامه میان مدت مردم و هم در فکر درازمدت باشد. چون این حزب می‌خواهد پنجاه سال بماند. رئیس جمهور و نماینده مجلس نمی‌خواهد پنجاه سال بماند. ولی حزب می‌خواهد چهل سال در قدرت بماند؛ بنابراین باید هم در فکر امشب و هم فکر پنج سال و چهل سال آینده باشد و تصمیمات بگیرد. نگوید امشب مشکل مردم را حل می‌کنم، فردا به جهنم هرچه شد. این رویه حکمرانی مطلوب نیست. اشکال قضیه اینجا است.
دولت آقای رئیسی یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت
الان این را شاهد هستیم. مثلا درمورد برجام یا FATF و خیلی مسائل کلیدی دیگر، رقابت‌های سیاسی می‌بینیم که انگار شخصی می‌شوند.
حتی مورد داریم که فرد می‌گوید با آمریکا حاضریم مذاکره کنیم. ولی اگر دولت رقیب باشد نمی‌گذاریم.
چرا مذاکره در دولت سیزدهم که دولت متبوع آقای جلیلی بود رخ نداد؟
دولت آقای رئیس یک سری اتفاقات خوبی را راه انداخت و کار‌های خوبی کرد. اشکال دیگری هم وجود داشت که قبلا هم آقای ظریف در دوره آقای روحانی برخی جا‌ها که برای مذاکره می‌رفت و با برخی متخاصمین و دشمنان و رفقا و 5+1 مذاکره می‌کرد، برخی اوقات این واژه را به کار می‌بردند که برو رئیست را بفرست.
می‌دانستند وزیر خارجه سخنگوی کل حاکمیت نیست. ولی با آقای امیرعبدالهیان و آقای رئیسی زمانی که مذاکره می‌کردند می‌دانستند که سخنگوی حاکمیت‌اند. یعنی برخی اوقات، چون خارجی‌ها رزومه‌های ما را درست در می‌آورند. اگر بگویید باهنر، می‌دانند چه کسی است و چه کاری می‌کند. به همین دلیل، کار‌ها به خوبی جلو رفت.
شما در زمان مسئله شهادت آقای رئیسی دیدید که چه پیام‌هایی که برای کشور ما فرستادند و چه کسانی که در تشییع و مراسم شرکت کردند. در همان زمان آقای رئیسی مسئله شانگهای و بریکس مطرح شد. کار‌ها به خوبی جلو می‌رفت. کار‌ها به خوبی جلو رفته بود. در عمان بحث‌هایی با دست دو‌های آمریکا و واسطه‌ها می‌شد. الان هم این بحث‌ها هست. همین آقای شیخ تمیم امیر قطر که تشریف اورده بودند، مقام معظم رهبری به خوبی فرمودند. اولا آمده بودند که احتمالا پیغامی بدهند. حضرت آقا فرمودند آن پولی که کره به شما داده است پول ما است. پول ما را بدهید تا ببینیم می‌توانیم مذاکره کنیم یا نه. ترجمه عامیانه آن را می‌گویم.
ترامپ می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم
همان پولی که در دولت آقای رئیسی سه چهار بار آزاد شده بود.
بله، پاسخ‌ها به این صورت بود. الان هم وقتی بحث مذاکره می‌شود و حضرت آقا می‌گویند مذاکره نه؛ کاملا روشن است و می‌گویند ما این مسیر را رفته‌ایم و تجربه کرده‌ایم. طرف مذاکره ما متعهد به بحث نیست. باید این بار خودتان را برای ما ثابت کنید که بدانیم اهل گفت‌و‌گو و پایبندی به تعهد هستید. وگرنه الان نقشه راه ترامپ یکی است. می‌خواهد از سر تسلیم و گرفتاری و بدبختی شروع به مذاکره کنیم.
ما می‌گوییم که این مذاکره را قبلا کرده‌ایم و تعهد و امضا کرده‌ایم. شما زیر امضا زده‌اید. این کلاه سر ما نمی‌رود. شما – سیاستمداران غرب – باید خودتان را ثابت کنید که اهل گفت‌و‌گو و متعهد و پایبند به تعهداتتان هستید. این بار هم اگر خواستیم، قدم به قدم خواهیم رفت. یک قدم شما می‌آیید و یک قدم ما خواهیم آمد. مانند آن دفعه نیست که به همه تعهداتمان عمل کنیم و شما قرارداد را پاره کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1577136/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر گردشگری: 40 درصد جمعیت کشور به سفر نوروزی رفتند

ترافیک سنگین در جاده‌های منتهی به کلان شهرها

شگفتانه بیل گیتس برای پنجاهمین سالگرد تأسیس مایکروسافت: باحال‌ترین کدی که تا به حال نوشته‌ام

یک گیمر آلمانی موفق شد تنها با جمع‌آوری بطری بازیافتی، یک کنسول PS5 خریداری کند

حمله اسرائیل به یک مدرسه در غزه؛ آنچه به آسمان پرتاب شده بدن انسان است!

هشدار به صاحبان آیفون؛ مراقب کلاهبرداری جدید با iMessage باشید

بوسه مجدد آب بر لب تشنه یزد

کالبدشکافی گوشی پیکسل 9a، میان‌رده جدید گوگل

بی‌بی در برابر سلطان؛ تقابلی که آینده سوریه را شکل می‌دهد

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر فعال باشد

آب شرب انتقالی یزد به مدار بازگشت

کیفرخواست فرد توهین‌کننده به مقدسات و قرآن صادر شد

ترامپ اجازه داد «تیک‌تاک» 75 روز دیگر در آمریکا فعال باشد

سومین مصدوم‌ حادثه انفجار در کلانتری مشهد جان باخت

القسام: نیمی از اسرای زنده دشمن در مناطق تحت حمله ارتش اسرائیل هستند

حمله موشکی روسیه به اوکراین، 12 کشته برجای گذاشت

دختر اراکی هنوز پیدا نشده؛ کسی او را دیده است؟

پیش بینی بورس هفته سوم فروردین 1404

وضعیت تورم در استان‌های ایران، کدام شهر صدرنشین است؟

سیستم شناسایی سرقت اندروید 15 کاربران را سارق تشخیص می‌دهد!

شهادت مؤذن حین اذان گفتن به همراه همه نماز گزاران مسجد در نوار غزه

احتمالا 1.5 میلیون اوکراینی پس از جنگ دیگر به کشورشان بر نمی‌گردند

روایت تسنیم از تنها هنر حکام عرب در برابر کشتار مردم غزه

آب سد زاینده‌رود به ناژوان اصفهان رسید

پیش بینی قیمت دلار 16 فروردین 1404

بازی جدید Donkey Kong با انتشار تریلری معرفی شد

بازی‌های گیم‌کیوب وارد نینتندو سوییچ می‌شوند

مدل جدید تولید تصویر میدجرنی برای رقابت با GPT-4o معرفی شد

زمان صحبت‌ درباره سلاح هسته ای فرارسیده است/ زمانی استعمال توتون و تنباکو هم حرام بود

روز رهایی یا آغاز سقوط؟

دبیر ستاد سفر: ازدحام غیرعادی مسافر نداشتیم

واژگونی مرگبار پراید

8.9 میلیون فقره چک وصول شد، یک میلیون چک برگشت خورد

از هر 2 شهروند فرانسوی یکی می‌خواهد لوپن در انتخابات نامزد شود

بارش شدید تگرگ در سنندج

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 فروردین 1404

پلتفرم جدید تیک‌تاک برای هنرمندان راه‌اندازی شد

رئیس جمهور ارمنستان قانون پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا را امضا کرد

آنروا: وضعیت در شمال کرانه باختری هنوز نگران کننده است

نزاع خونین در روز طبیعت؛ ضارب پیش از خروج از مرز دستگیر شد

شکاف درآمدی در روستا بیشتر است یا شهر؟

فونت ایرانی وزیر به هوش مصنوعی گراک ایلان ماسک اضافه شد

انتقاد آلمان از مجارستان به سبب خروج از دیوان لاهه

حضور ده‌ها هزار فلسطینی‌ در نماز جمعه مسجدالاقصی

تاکید الحوثی بر ادامه حمایت یمن از فلسطین و تقابل با آمریکا

حماس: دولت تروریست نتانیاهو بیش از 2 میلیون انسان را از آب، غذا و دارو محروم کرده است

برگزاری اولین نشست فصلی معاونین و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان

بخت بازار مسکن باز می‌شود؟

هفت میلیون ایرانی خارج از ایران

بارش باران و برف در اکثر جاده‌های مواصلاتی کشور