پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟! یادداشت

سرمقاله جوان/ کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان / «کلاهبرداری اینترنتی حتی شما هم؟!» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم غلامرضا صادقیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک افسر پلیس اواخر سال پیش به من گفت یک کلاهبردار اینترنتی 21 بهمن از داخل زندان زنگ زده است به استاد یک دانشگاه فنی در تهران که به مناسبت خجسته‌سالروز 22 بهمن می‌خواهیم حقوق شما را یک هفته زودتر بدهیم و باید بروید مقابل دستگاه خودپرداز و این اطلاعات را به من بدهید و طرف پا شده لباس پوشیده و رفته توی خیابون و هرچی آقای کلاهبردار می‌خواسته بهش داده تا حسابش را خالی کنه! بدون اینکه بپرسد زمان را عوض کردید، روش را چرا عوض کرده‌اید؟! یا چرا رمز و رموز مرا می‌خواهی؟! توجه کنید که او یک مهندس و دکتر ریاضی یا فیزیک یا الکترونیک بوده است! این خبر را به یکی از رئیسان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان گفتم و تعجبم را نشان دادم. او گفت در صنعتی اصفهان نیز فردی به برخی استادان دانشگاه زنگ زده که من آقای فلانی هستم، معاون مالی دانشگاه. باید برای فلان کار نفری 2 میلیون واریز کنید و همه واریز کردند بدون اینکه ببینند آیا چنین کسی در دانشگاه داریم یا این شخص همان شخص است یا نه یا اصلاً چرا معاون مالی باید حساب شخصی بدهد و پول بگیرد! اینها همه استادان فن هستند، حساب باقی مردم احتمالاً روشن است. 
یکی از ترفند‌های کلاهبرداران آن است که به افراد می‌گویند الان روی آنتن تلویزیون هستید و صدای شما می‌خواهد به‌عنوان برنده مسابقه پخش بشه و مثلاً 50‌میلیون جایزه بگیرید. طرف اصلاً نمی‌پرسه که وقتی من توی این مسابقه شرکت نکردم چطوری باید جایزه بگیرم و فقط به این خاطر که کلاهبردار اسم او و پدرش و چند حساب بانکی‌اش را می‌داند، اعتماد می‌کند، با آنکه همین‌ها باید عامل بی اعتمادی شود و به او بگوید که اگر تو یک کارمند صداوسیما هستی این اطلاعات شخصی من را از کجا می‌دانی، ولی مسئله این است که گویا آدم‌ها در آن لحظات سحر می‌شوند. 
به نظر می‌رسد در این‌باره باید خیلی بیشتر از یک تذکر ساده در گاه‌و بی‌گاه، به مردم اطلاع‌رسانی کرد. مثلاً وسط همین سریال‌های پربیننده یا وسط مسابقه فوتبال تمهیدی اندیشه شود که مسئله کلاهبرداری اینترنتی با انواع و شگرد‌های خاص آن برای مردم روشن شود. همان افسر پلیس از برخی مجریان تلویزیونی شاکی بود که به مردم از روی آنتن زنگ می‌زنند و با تندی می‌گویند چطور من را نمی‌شناسی و من همین‌حالا می‌خواهم به تو جایزه بدهم! بعد آن ذهن حیله‌گر کلاهبردار همین نکته را پای تلویزیون می‌گیرد! و به خود می‌گوید چرا من حتی از داخل زندان نتوانم مردم را این‌طوری قانع کنم و بعد با یک ترفند ساده حساب‌شان را خالی کنم؟! او خاطره‌ای تعریف می‌کرد که روزی نزدیک به پنج خانم به محل کارش در پلیس فتا آمدند و هر یک با گردن کج می‌گفته است که یک کسی زنگ زد و گفت روی آنتن زنده است و من هم رمز‌ها را برایش خواندم! این همه گرفتاری پلیس و شعبه‌های قضایی آیا ارزش آن را ندارد که مدت قابل‌قبولی روی این کلاهبرداری‌ها آگاه‌سازی شود؟ 
حالا که رئیس‌جمهور در بازدید از وزارت دادگستری گفته است که می‌توان با فناوری‌های نوین و رمزگذاری بیشتر جلوی برخی فساد‌ها را گرفت، باید به‌عنوان کار دوم در جلوگیری از کلاهبرداری‌های اینترنتی از بانک‌ها خواست فکر تازه‌ای بکنند تا به این راحتی امکان انتقال رمز به کلاهبردار نباشد. در اقدام ساده اولیه می‌توان به همراه پیامک ارسال رمز هشدار داد که «هرکس متن پیامک را از شما طلب می‌کند یک کلاهبردار است!» و نگران استثنا‌ها هم نبود. گفته می‌شود کلاهبرداران اینترنتی معمولاً عصر پنج‌شنبه به بعد را برای عملیات خود انتخاب می‌کنند تا قربانی فرصت تماس یا حضور در بانک و مسدودکردن حساب خود را نداشته باشد و پلیس فتا نیز در آن ساعات احتمالاً حضور و پاسخ‌دهی کمتری دارد. ظاهراً پلیس فتا می‌تواند تا یک ساعت بعد از کلاهبرداری پول را از حساب کلاهبردار به حساب صاحب اصلی بازگرداند، اما به‌شرط تماس قربانی و به شرط پاسخ‌دهی به تماس او!
بازار
اما یک کلاهبردار سابقه‌دار اینترنتی چرا باید در زندان همچنان لپ‌تاپ و موبایل هوشمند در اختیار داشته باشد؟! و چرا تا این‌حد خیالش از محاکمه دوباره و محکومیت راحت است؟! شنیده‌ام که گاهی به قربانیان گفته می‌شود خب! این چند میلیون ارزش پیگیری ندارد! یا وقتی پول به قربانی بازگردانده می‌شود، آن را نشانه پایان کار و موفقیت آن می‌دانند. ابداً چنین نیست. برخی خانواده‌ها ضربه مالی و مهم‌تر ضربه روحی شدیدی از این اتفاقات می‌خورند. این ضربات روحی با هیچ نرخی قابل‌محاسبه و جبران نیست. 
قوانین را سخت‌گیرانه‌تر کنید، مردم را آگاه‌تر سازید (بخصوص دانشگاهیان را!)، رمزگذاری‌ها را قوی‌تر کنید، اما از هیچ‌کس نخواهید بی‌خیال شود. می‌توان این مسئله کلاهبرداری را حتی با به‌کارگیری فناوری و آگاه‌سازی به صفر رساند. نباید تعلل کرد یا دچار روزمرگی شد یا کسی که بخشی از وظیفه مقابله با کلاهبرداری را دارد، چه در بانک، چه در دادسرا‌ها یا جا‌های دیگر از اینکه شغلش کم‌رونق شود، هراس کند!

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1578182/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاس گل کیهان به ایران‌‏هراسان

مذاکره با آمریکا مستقیم یا غیر مستقیم

گوشی میان‌رده CMF Phone 2 Pro ناتینگ 8 اردیبهشت رونمایی می‌شود

تله مذاکره مستقیم

یک تحلیلگر: اسرائیل به این 3 کشور حمله می‌کند

نگران بحران آب

در غزه چه می‌گذرد؟

کاخ سفید ظاهراً اشتباه آیفون را عامل رسوایی گروه محرمانه سیگنال خود می‌داند

نقطه‌زنی در پاسارگاد و تهران

چه کسی کندی را کشت؟

طرح کمیسیون اروپا برای وضع تعرفه 25 درصدی بر کالاهای آمریکایی

سه فوتی و 18 مصدوم در آتش سوزی مرکز درمانی مشیریه تهران

بریتانیا نمی‌تواند مبارزه با اپل بر سر رمزنگاری را مخفی نگه دارد

حریق در درمانگاه مرکزی مشیریه؛ 3 نفر کشته و 18 تن زخمی شدند

سوریه در چنگال تل‌آویو و آنکارا؛ رسانه عبری از توافق اسرائیل و آنکارا پرده برداشت

بچه های غزه نه غذایی دارند، نه خانه ای، نه پناهی...

حریق یک درمانگاه در پایتخت؛ فوت 2 نفر و نجات 12 نفر توسط آتش‌نشانان

گلفروش تبر به دست به خاطر قتل 3 نفر محاکمه می‌شود

علت حادثه مرگبار معدن دامغان چه بود؟

صحبت های رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه از تخلیه صندوق توسعه

قتل هولناک مرد جوان با دعوت سرایدار جنایتکار

حریق یک درمانگاه در پایتخت؛ فوت یک نفر و نجات 12 نفر توسط آتش‌نشانان

بیانیه میراث فرهنگی درباره شایعات حفاری در بهشت زهرا

گزارش صداوسیما از پیگیری اتصال خدمات بانکی به سامانه املاک و اسکان

غیبت خریداران واقعی در بورس؛ تحلیلی از آخرین وضعیت بازار سرمایه

کمبود قطعات یدکی خودروهای مونتاژی در بازار

تیزر لپ تاپ موتورولا به معرفی قریب‌الوقوع این محصول اشاره دارد

تماس تلفنی مشترک سران مصر، اردن و فرانسه با ترامپ

در پی تهدید چین توسط ترامپ، بازارهای سهام جهان قرمز پوش شدند

اروپا پاسخ تعرفه‌ای ترامپ را داد؛ تعرفه 25 درصدی بر کالاهای آمریکایی

تنش در روابط لندن و تل‌آویو بالا گرفت؛ انگلیس اسرائیل را محکوم کرد

هیات پارلمانی عراق نیز از نشست رؤسای پارلمان‌ها انصراف داد

میلیاردر حامی ترامپ: سیاست تعرفه‌ای او موجب فروپاشی اقتصاد آمریکا می‌شود

تمجید حماس از اتحادیه آفریقا به سبب اخراج سفیر اسرائیل از کنفرانس خود

ماسک زیر ذره‌بین؛ تحقیق کنگره آمریکا درباره تعارض منافع اسپیس ایکس و ناسا

افزایش هزینه‌های درمان و اقدامات بیمه برای کاهش بار مالی

کارشناس اقتصادی: تاثیر افزایش قیمت دلار بر تورم به دلیل بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انضباطی پولی و مالی دولت است

سم آلتمن: هوش مصنوعی تا یک سال دیگر عملکرد برنامه‌نویسان را 10 برابر بهتر می‌کند

خلخالی گفت دیر آمدید

مکزیک تسلیم ترامپ شد

پیام دبیرکل مقاومت نجباء عراق به ترامپ: ما مانند برخی حاکمان، بزدل نیستیم!

ادعای خبرنگار فاکس نیوز در مورد جلسه ترامپ و نتانیاهو

مصوبه کنکور فردا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی می‌شود

نجات کارگر جوان از طبقه منفی یک ساختمان در حال ساخت توسط آتش‌نشانان

پیش بینی بورس سه شنبه 19 فروردین 1404

پیام دبیرکل جنبش مقاومت نجباء عراق به ترامپ: ما مانند برخی حاکمان، بزدل نیستیم!

کشف گوشت اسب در یک منزل مسکونی

واژگونی اتوبوس 15 مصدوم برجا گذاشت

ضرر 90 میلیارد دلاری غول نفتی عربستان در یک روز

لیست 10 گوشی پرچمدار قوی اندروید بر اساس بنچمارک AnTuTu