پیام ویژه

آخرين مطالب

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404 اقتصادي

جزئیات تغییرات دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - بخشنامه دستمزد مبنای کسر حق‏‌بیمه در سال 1404 از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی صادر شد و براساس این بخشنامه، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع)‌ مبلغ سه میلیون و 463 هزار و 656 ریال اعلام شد. براساس این بخشنامه، حداقل مقرری بیمه بیکاری قابل پرداخت به افراد مشمول واجد شرایط نیز در سال جاری، معادل حداقل دستمزد این سال خواهد بود.
در پی صدور بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص تغییر حداقل دستمزد روزانه و سایر سطوح دستمزدی و حداقل مزایای پرداختی به کارگران مشمول قانون‌کار در سال 1404، سازمان تأمین‌اجتماعی در بخشنامه‌ای مقررات مربوط به دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال جاری را به واحدهای اجرایی این سازمان ابلاغ کرد.
براساس این بخشنامه، حداقل دستمزد روزانه مبنای وصول حق‌بیمه بیمه‌شدگان مشمول قوانین کار و تأمین‌اجتماعی (به استثنای مشاغل و فعالیت‌های دارای دستمزد مقطوع)‌ مبلغ 3،463،656 ریال اعلام شده و سایر سطوح دستمزدی مبنای کسر حق بیمه نیز براساس آخرین دستمزد روزانه سال 1403، معادل 32 درصد به‌علاوه رقم ثابت روزانه 310,535 ریال افزایش می‌یابد.
در این بخشنامه با اشاره به بند (2) مصوبه مزبور و دستورالعمل‌های صادره از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوطه، خاطرنشان شده است: تمامی کارفرمایان مکلفند از مبلغ مزد پایه سنواتی کارگران مشمول قانون کار (اعم از کارگاه های دارای طرح طبقه بندی و فاقد طرح طبقه بندی مشاغل) که "دارای حداقل یک سال سابقه کار در همان کارگاه شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته است" مبلغ روزانه 94،000ریال، حق‌بیمه متعلقه را کسر و با رعایت ماده (39) قانون تامین اجتماعی و آئین نامه اجرایی مربوطه به سازمان پرداخت کنند.
همچنین با توجه به اینکه طبق بند های (3)، (4) و (5) تصویبنامه فوق‏ الذکر مقرر شده است کارفرمایان مشمول قانون کار از ابتدای سال 1404 به کلیه کارگران اعم از دائم و موقت، مجرد یا متأهل ماهیانه مبلغ 22،000،000ریال بابت کمک ‌هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای، مبلغ 9،000،000ریال بابت کمک ‌هزینه مسکن کارگری و همچنین مبلغ 5،000،000 ریال به عنوان حق تأهل پرداخت نمایند، از این رو کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار می‌بایست طبق بند (5) ماده (2) قانون تامین‌اجتماعی و آیین‌نامه اجرایی ماده (39) قانون اخیرالذکر با رعایت بخشنامه‌های (5) و (1‏‏/5) جدید درآمد به هنگام تنظیم صورت مزد و مزایا نسبت به درج مبالغ یادشده به همراه سایر اقلام مشمول کسر حق‌بیمه از جمله اضافه کاری و ... در ستون‌ مربوطه و کسر حق‌بیمه متعلقه و پرداخت آن به شعبه اقدام خواهند کرد.
در همین رابطه یاد آور شده است؛چنانچه براساس مصوبه هیأت وزیران، مبلغ حق مسکن قابل پرداخت به بیمه‌شدگان در سال 1404 افزایش یابد، مراتب مجدداً جهت اقدام اعلام خواهد شد.
همچنین در رابطه حق بیمه نیروهایی که برای آنان ترک کار اعلام شده آورده است: به هنگام محاسبه حق‌بیمه آن دسته از بیمه‌شدگان که در آخرین گزارش بازرسی انجام شده مربوط به قبل از 01‏‏‏‏‏‏‏‏/01‏‏‏‏‏‏‏‏/1404، دستمزد آنان بیش از حداقل دستمزد روزانه (3،463،656 ریال) درج شده است، چنانچه در سال 1404 کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان مذکور خودداری و یا در لیست‌های ارسالی ترک‌کار آنها را اعلام کنند، باید دستمزد و مزایای آن‌ها به شرح بندهای فوق‌الذکر تعیین و سپس مبنای محاسبه حق‌بیمه ماه‌هایی که لیست آن ارسال نشده است قرارگیرد.
در این بخشنامه با اشاره به این که حداقل مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری مطابق بخشنامه 1398 برابر 2‏‏‏/1حداقل دستمزد مصوب شورایعالی‌کار خواهد بود؛ در خصوص مبنای پرداخت حق بیمه، بیمه شدگان اختیاری آمده است: مبنای پرداخت حق‌بیمه بیمه‌شدگان ادامه بیمه به طور اختیاری که مبنای پرداخت حق‌بیمه آنان در سال 1403 از رقم روزانه‌ 3،463،656 ریال بیشتر می‌باشد، همانند سایر سطوح دستمزدی معادل 32 درصد به علاوه رقم ثابت روزانه 310،535ریال مطابق روش ذیل در سال‌جاری افزایش می‌یابد که در هر حال از 2‏‏‏/1 حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار کمتر نخواهد بود. 
مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال 1404=(310،535+32‏‏‏‏‏‏‏‏/1×آخرین مبنای پرداخت حق‌بیمه روزانه در سال 1403)
بر این اساس حداقل مبنای پرداخت حق‏ بیمه بیمه‏ شدگان صاحبان حرف و مشاغل آزاد در سال 1404 معادل رقم روزانه 3،463،656 ریال خواهد بود. همچنین در مواردی که دستمزد مبنای پرداخت حق ‏بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بالاتر از حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در سال 1403 ‏باشد، باید ضریب دستمزد مربوطه نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورایعالی‌کار در سال 1404 رعایت شود.
برای نمونه، بیمه‏‌شده‌‏ای که در سال 1403 نسبت به انعقاد قرارداد بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد با دستمزد مبنای پرداخت حق‏ بیمه روزانه 9،069،685 ریال اقدام کرده است. با توجه به اینکه دستمزد روزانه مذکور نسبت به حداقل دستمزد سال 1403 معادل 8‏‏/3 می‏باشد، بنابراین دستمزد مبنای پرداخت حق ‏بیمه روزانه وی در سال 1404 برابر فرمول ذیل به مبلغ 13،161،893 ریال خواهد بود.
در این بخشنامه در خصوص مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز خاطرنشان شده است:‏‏‏ تمامی پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه ‌بیکاری که تاریخ وقوع بیکاری آنان از تاریخ 01‏‏‏‏‏‏‏‏/01‏‏‏‏‏‏‏‏/1404 به بعد می‌باشد، با رعایت حداقل دستمزد سال 1404 خواهد بود. همچنین پرداختی‌های آن دسته از مقرری ‌بگیران بیمه‌بیکاری سنوات قبل که در سال 1404 ادامه می‌یابد و مبلغ آن کمتر از حداقل دستمزد سال 1404 می‌باشد تا مبلغ حداقل دستمزد سال 1404 ترمیم خواهد شد.
در این بخشنامه ضریب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری به با توجه به جداول اعلامی دستمزد مقطوع روزانه رانندگان مشمول قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری (ضریب 65‏‏‏‏‏‏/1) معادل 032‏/715‏/5 ریال، بابت رانندگان مینی‌بوس و سواری(ضریب 35‏‏‏‏‏‏/1) معادل 936‏/675‏/4 ریال، سایر رانندگان و رانندگان تاکسی، وانت بار و مینی بوس درون شهری (ضریب 1‏‏‏‏‏/1) معادل 022‏/810‏/3 ریال تعیین و ابلاغ شده است.
بر اساس این بخشنامه در خصوص ضریب دریافت حق بیمه از کارگران ساختمانی نیز شامل ؛الف)‏‏- کارگر درجه یک (کارگر ماهر، استادکار) 9‏‏/1 برابر حداقل دستمزد؛ ب)‏‏- کارگر درجه دو (کارگر نیمه ماهر، کمک استادکار) 6‏‏/1 برابر حداقل دستمزد و ج)‏‏-کارگر درجه سه (کارگر عمومی) 3‏‏/1 برابر حداقل دستمزد خواهد بود و بر مبنای ضرایب اعلامی دستمزد مقطوع روزانه شغل مربوطه با اعمال ضرایب3‏‏‏‏‏‏‏‏/1، 6‏‏‏‏‏‏‏‏/1، 9‏‏‏‏‏‏‏‏/1 برابر حداقل دستمزد (به ترتیب 752‏/502‏/4 ، 850‏/541‏/5 و 946‏/580‏/6) ریال براساس سطح مهارت کارگران مزبور و با رعایت مصوبات هیات مدیره محاسبه و وصول خواهد شد. 
در این بخشنامه در خصوص مبنای حداکثر دستمزد روزانه مشمول کسر حق بیمه با اشاره به ‏‏‏‏‏مصوبات شورایعالی تامین‌اجتماعی و هیات امنای محترم سازمان تامین‌اجتماعی ، از ابتدای سال ‌جاری 7 برابر حداقل دستمزد روزانه تعیین و رعایت موضوع حسب مورد در ماه‌های31، 30 و 29 روزه الزامی می‌باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1578245/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

"اسماعیلی" مستشار شعبه اول دیوان عالی کشور شد

تداوم برخورداری مؤسسات خیریه از قانون نرخ صفر مالیاتی

متقاضیان گواهی اسقاط خودرو بخوانند

گلکسی S20 در مسیر فراموشی؛ دیگر منتظر آپدیت‌های جدید نباشید

مذاکرات ترکیه و اسرائیل؛ حوادث در سوریه چرخش خواهد داشت؟

ادامه مناقشه سیاسی در ترکیه

یونیسف: هیچ کالای بشردوستانه‌ای وارد غزه نمی‌شود

رگبار و رعدوبرق در شمال غرب و شمال شرق کشور

گلفروشان دوره‌گرد به اتهام 3 قتل محاکمه می‌شوند

بیت‌کوین در کف پنج ماهه

افزایش53 درصدی نرخ برق خورشیدی و 85 درصدی بادی

معادله اجاره در 1404

هندزفری LinkBuds Fit سونی رونمایی شد؛ شارژدهی 21 ساعته و مقاومت بالا در برابر آب

سرمقاله وطن امروز/ هسته سخت علیه مردم امام

رصد لحظه‌ به‌ لحظه جزیره دیگو گارسیا از تهران

کره جنوبی سربازان کره شمالی را به عبور از مرز متهم کرد

پیک مصرف برق به مرز 49 هزار مگاواتی رسید

اصابت بمب آمریکایی به فروشگاهی در یمن

فیلم «صیاد» محصول بنیاد شهید و امور ایثارگران به سینما می‌آید

ضارب 2 قاضی شهید با منافقین مرتبط بوده است

برداشت توت فرنگی در دلند گلستان

نقشه نتانیاهو برای توافق آمریکا و ترکیه

صهیونیست ها و ترور خبرنگاران غزه

سقوط بازارهای جهانی، ماسک در مقابل ترامپ!

72 درصد مردان ایرانی ناامنی شغلی را اصلی‌ترین مانع فرزندآوری می‌دانند

دیوان عدالت اداری ایران‌خودرو را به کروز داد

مشکلات متعدد درایورهای گرافیک انویدیا آن را به بدترین عرضه تاریخ این شرکت تبدیل کرد

سرمقاله فرهیختگان/ پشت بیسیم هنوز صدای آوینی است

تظاهرات سوری‌ها در بازار حمیدیه دمشق

سامانه تشکل‌های شاهد و ایثارگر بشری رونمایی شد

برج فناوری شاهد و ایثارگر در جهت توانمندسازی نخبگان است

«میرو»؛ فیلمی راهبردی در ترویج فرهنگ ایثار از دل سیستان و بلوچستان

کاهش تدریجی قیمت سیب‌زمینی در بازار؛ ورود محموله‌های جدید از جنوب

بیل پتراس کارگردان هنری بازی‌های World of Warcraft و Overwatch درگذشت

واگذاری کنترل پایگاه «بگرام» افغانستان به آمریکا واقعیت دارد؟

تعیین تکلیف اتباع افغانستانی سرشماری شده تا پایان تابستان

بروجردی: آقای علی‌آبادی! قطع برق خانه‌های مردم را متوقف کنید

سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی با 40 درصد سود پیش‌بینی‌شده

قیمت هر دست کله پاچه به دو میلیون تومان رسید

سرمقاله جوان/ تمهیدات مردمی‌سازی شعار سال

افشای ابعادی از رسوایی در ارتش رژیم صهیونیستی

ترامپ از بودجه نظامی یک تریلیون دلاری آمریکا خبر داد

تظاهرات در پاریس در حمایت از مردم غزه

پایان کابوس 8 ساله مرد اعدامی

عاقبت بیت‌کوین واقعا چه خواهد بود؟

علی مطهری: اکثر مردم ایران خواهان یک توافق بین ایران و آمریکا هستند/ تصمیم مذاکره غیرمستقیم، تصمیم نظام است

سرمقاله جام جم/ مذاکرات غیرمستقیم آزمون دیگری برای ترامپ

واکنش منفی سنای آمریکا به تمدید مهلت تیک‌تاک

قالیباف: در یک خانواده بی مسکن، همه درآمد زن و مرد صرف مسکن می‌شود/ ویدئو

وضعیت دما و بارش کشور تا پایان اردیبهشت ماه