پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت یادداشت

سرمقاله وطن امروز/ مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - وطن امروز / «مایکروسافت یا اسرائیل‌سافت» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مصطفی نصری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 ‌اخیراً اعتراضاتی از سوی کارمندان مایکروسافت در جریان جشن این شرکت رخ داده که توجهات را به سمت همکاری این غول فناوری با رژیم صهیونیستی جلب کرده است. کارمندان معترض خواستار شفافیت و پایان دادن به این همکاری‌ها شده‌اند که به گفته آنها، به‌ طور غیرمستقیم در عملیات نظامی اسرائیل بویژه در جنگ غزه نقش داشته است. این اعتراضات تنها بخشی از انتقادات گسترده‌تری است که مایکروسافت به دلیل ارائه خدمات فناوری پیشرفته به ارتش اسرائیل با آن مواجه شده است. مایکروسافت به ‌طور مستقیم تسلیحات نظامی تولید یا عرضه نمی‌کند اما فناوری‌های پیشرفته‌ای که در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده، به ‌عنوان ابزاری کلیدی در عملیات نظامی این رژیم به کار گرفته شده است. این همکاری‌ها بر حوزه خدمات ابری، هوش مصنوعی و پشتیبانی فنی متمرکز است.
* خدمات ابری مایکروسافت آژور (Azure)
پلتفرم ابری آژور به ارتش اسرائیل امکان ذخیره‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها و اجرای برنامه‌های نظامی را داده است. پس از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023، استفاده از این خدمات به ‌طور چشمگیری افزایش یافت. داده‌ها نشان می‌دهد مصرف ذخیره‌سازی ابری از ژوئن 2023 تا آوریل 2024 بیش از 155 درصد رشد داشته و استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مبتنی بر آژور تا مارس 2024 به 64 برابر میزان سپتامبر 2023 رسیده است. این افزایش نشان‌دهنده نقش حیاتی این فناوری در پشتیبانی از عملیات نظامی، از جمله جمع‌آوری اطلاعات و هماهنگی حملات است.
* هوش مصنوعی و مدل‌های GPT- 4
بازار
مایکروسافت از طریق همکاری با OpenAI که خود یکی از سرمایه‌گذاران اصلی آن است، مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی مانند GPT-4 را در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده است. این فناوری‌ها در ترجمه اسناد (50 درصد مصرف ماهانه)، تحلیل خودکار داده‌ها، تبدیل گفتار به متن و احتمالاً شناسایی اهداف نظامی استفاده شده‌اند. اسناد فاش‌شده حاکی از آن است این ابزارها در عملیات جنگی غزه، از جمله بمباران‌های هدفمند نقش داشته‌اند. به عنوان مثال سیستم Lavender که برای شناسایی اهداف در غزه به کار رفته، ممکن است از زیرساخت‌های مایکروسافت بهره برده باشد.
* پشتیبانی فنی و مهندسی
بین اکتبر 2023 و ژوئن 2024، مایکروسافت بیش از 19,000 ساعت پشتیبانی مهندسی به ارزش تقریبی 10 میلیون دلار به وزارت جنگ اسرائیل ارائه کرده است. این خدمات شامل توسعه سیستم‌های نظامی حساس، از جمله سیستم‌های جدا از اینترنت 
(air-gapped) است که برای عملیات محرمانه و امنیتی حیاتی هستند. این سطح از پشتیبانی نشان‌دهنده عمق همکاری مایکروسافت با ساختار نظامی اسرائیل است.
* همکاری با واحدهای نظامی خاص
واحدهای اطلاعاتی و نظامی اسرائیل مانند واحد 8200 (اطلاعات سایبری) و واحد افک (نیروی هوایی)، از خدمات مایکروسافت برای توسعه پایگاه داده‌ها، بانک اهداف و برنامه‌های عملیاتی بهره برده‌اند. این همکاری‌ها به ‌طور غیرمستقیم در عملیات جنگی، از جمله حملات هوایی به غزه که به شهادت ده‌ها هزار نفر منجر شده، نقش داشته است.
* سابقه تاریخی همکاری
همکاری مایکروسافت با ارتش اسرائیل به دهه‌ها پیش بازمی‌گردد. سال 2002 این شرکت قراردادی 35 میلیون دلاری برای ارائه محصولات و دانش فنی به ارتش اسرائیل امضا کرد که بخشی از آن با کمک‌های نظامی آمریکا تأمین شد. اگرچه مایکروسافت سال 2021 در مناقصه پروژه ابری نیمبوس (Nimbus) به آمازون و گوگل باخت اما همچنان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی فناوری برای ارتش اسرائیل باقی مانده است.
* اعتراضات کارمندان و انتقادات حقوق بشری
اعتراضات اخیر کارمندان مایکروسافت در جشن این شرکت نشان‌دهنده نارضایتی داخلی از این همکاری‌هاست. کارمندان معترض معتقدند فناوری‌های ارائه‌شده توسط مایکروسافت به ‌طور غیرمستقیم در نقض حقوق بشر و جنایات جنگی در غزه نقش داشته است. گروه‌های حقوق بشری نیز این شرکت را متهم کرده‌اند با ارائه ابزارهای پیشرفته به ارتش اسرائیل، به تشدید درگیری‌ها و رنج غیرنظامیان کمک کرده است. با این حال، مایکروسافت به ‌صورت رسمی این اتهامات را رد نکرده و تنها اعلام کرده خدمات خود را به مشتریانش در سراسر جهان ارائه می‌دهد.
* ارتباط مایکروسافت با پروژه جهانی صهیونیسم
بیل گیتس به‌ عنوان یکی از بنیان‌گذاران و چهره‌های برجسته مایکروسافت، همواره در مرکز توجهات قرار داشته است. اگرچه او در سال‌های اخیر از مدیریت روزمره مایکروسافت فاصله گرفته و بیشتر بر فعالیت‌های به اصطلاح بشردوستانه از طریق بنیاد بیل و ملیندا گیتس تمرکز کرده، نفوذ تاریخی و ایدئولوژیک او بر این شرکت غیرقابل انکار است. همکاری مایکروسافت با اسرائیل بخشی از یک پروژه جهانی صهیونیستی است که گیتس به ‌طور غیرمستقیم در آن نقش دارد. قرارداد 35 میلیون دلاری سال 2002 با ارتش اسرائیل زمانی امضا شد که بیل گیتس هنوز مدیرعامل مایکروسافت بود. این قرارداد نشان‌دهنده آغاز یک رابطه استراتژیک بود که تا امروز ادامه یافته است. گیتس با امضای این قرارداد، مایکروسافت را به بخشی از ماشین نظامی اسرائیل تبدیل کرد.
همچنین عدم انتقاد بیل گیتس از سیاست‌های اسرائیل و سکوتش در برابر اعتراضات کارمندان مایکروسافت، به تأیید ضمنی این همکاری‌ها تعبیر می‌شود. این سکوت در تضاد با مواضع او در مسائل بشردوستانه دیگر مانند تغییرات اقلیمی یا فقر جهانی قرار دارد. گیتس به ‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان، با رهبران سیاسی و اقتصادی متعددی از جمله در اسرائیل ارتباط داشته و دارد. دیدارهای او با مقامات اسرائیلی در دهه‌های گذشته و حضورش در کنفرانس‌های فناوری که اسرائیل نقش برجسته‌ای در آنها دارد، به این گمانه‌زنی دامن ‌زده که او بخشی از یک شبکه گسترده‌تر حامی صهیونیسم جهانی است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1578822/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش آمار ازدواج؛ آمار طلاق کاهشی شد

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

کدام نهاد متولی مصوبه ایجاد دسترسی به سکوهای خارجی است؟

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

مشخصات کامل، قیمت و تاریخ عرضه ردمی توربو 4 پرو لو رفت

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

جزئیات دیدار محمود عباس با جولانی

سرنگونی پهپاد پیشرفته دیگر آمریکایی در آسمان یمن

کشف شهاب‌سنگ این‌بار در اصفهان!

پزشکیان مثل روحانی مذاکره را به برگی برای افزایش قدرت تبدیل نکرد

بلومبرگ: ترامپ قصد دارد حاکمیت روسیه بر جزایر کریمه را به رسمیت بشناسد

انتقال متجاوز سریالی به انفرادی/ شاکی: جلوی چشم فرزندم به من تعرض کرد

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

دبیر شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور 8 برابر شده است!

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

انتقال 199 زندانی افغانستانی به کشورشان

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

جمینای 2.5 فلش معرفی شد؛ اولین هوش مصنوعی هیبریدی گوگل

مهدی نصیری به کانادا مهاجرت کرد؟

قلهٔ 3 میلیونیِ بورس فتح شد

سرمقاله هم میهن/ سیاستِ پویا

دیپلماسی چندجانبه، پیام معنادار ایران به واشنگتن

مقام حزب‌الله: هیچ بحثی درباره خلع سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم

تغییر طراحی منو تنظیمات اندروید؛ رنگی‌تر و جذاب‌تر از قبل

سرمقاله جام جم/ ارتش در خدمت ملت و امنیت

یمن: آماده‌ایم وارد بالاترین سطح از درگیری با آمریکا شویم

2762 میلیارد تومان جریمه رانندگی در نوروز!

درخشش بیمه دی در خدمات‌رسانی به ایثارگران؛ رتبه اول توانگری و پرداخت به‌روز مطالبات درمانی

پرداخت 50 میلیون تومان پاداش برای این افراد

توقف شماره‌گذاری خودروهای تولیدی ایران خودرو به دلیل به‌روزآوری سامانه‌های دولت و فراجا

«آکسیوس»: تهدیدات «ترامپ» خطاب به اوکراین است نه روسیه

سرمقاله سازندگی/ تبعات خودتحریمی

گزارش "اعتماد" از تنبیه بدنی 13 دانش‌آموز در سنندج

نیم میلیون سلاح آمریکایی در افغانستان در اختیار گروه های شبه نظامی قرار گرفته است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شرط کافی توافق

زلنسکی باز هم به چین اتهام زد

وقتی دخل و خرج دولت باهم نمی خواند

مایکروسافت گیفت‌کارت رایگان به گیمرهای ایکس‌باکس هدیه می‌دهد

آتش سوزی قایق در کنگو؛ 148 نفر کشته شدند

معمای مرگ دختر جوان در جنگل های عباس آباد

درآمد روزانه ثروتمندترین و فقیرترین افراد در برخی کشورها

سرمقاله خراسان/ ده‌ها «پایتخت» می‌خواهیم

OpenAI از «پردازش فلکس» رونمایی کرد؛ کاهش 50 درصدی هزینه استفاده از o3 و o4-mini

تندروها توجهی به مشکلات مردم ندارند / صداوسیما چرا به افراطی‌ها تریبون می‌دهد؟

اندروید 16 بتا 4 رسماً منتشر شد

تاریخ پیش‌فروش جدید نینتندو سوییج 2 اعلام شد؛ قیمت همان 449٫99 دلار