پیام ویژه

آخرين مطالب

تصاحب بازار جهانی فرش توسط کشورهای همسایه اقتصادي

تصاحب بازار جهانی فرش توسط کشورهای همسایه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف، قیمت بالای مواد اولیه و نرخ ارز و تورم را از جمله چالش‌های صنعت فرش برشمرد و گفت: کشورهایی مانند هند، چین و پاکستان با تولید فرش‌های ارزان‌قیمت و بازاریابی قوی، سهم بیشتری از بازار جهانی را تصاحب کرده‌اند.
عبدالله بهرامی اظهار کرد: فرش دستباف ایران بخشی از هویت ملی ماست که باید با تمام توان از آن حفاظت کنیم. این صنعت نه تنها میراثی فرهنگی برای کشور، بلکه منبعی اقتصادی است که می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال و ارزآوری باشد لذا وظیفه داریم تا با حمایت از قالیبافان و بازاریابی مؤثر، جایگاه ایران را در بازارهای جهانی دوباره احیا کنیم.
وی با اشاره به وضعیت تولید و صادرات فرش دستباف گفت: در دهه‌های گذشته، صادرات فرش دستباف ایران به اوج خود رسید. برای مثال، در سال 1373 ایران توانست با صادراتی بالغ بر دو میلیارد دلار، جایگاه نخست را در بازارهای جهانی به خود اختصاص دهد اما متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل عدم حمایتهای داخلی، تحریم های داخلی، افزایش قیمت مواد اولیه ، تقویت رقبا ، عدم حضور در بازار کشورهای هدف و تحریمهای خارجی این روند کاهشی شده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف ادامه داد: با اجرای مصوبه تعهد ارزی از سال 1398 توسط بانک مرکزی، صادرات فرش دستباف که در بدترین شرایط تحریمی حدود 400 میلیون دلار بود،در سالهای 1399 تا 1403 به کمتر از 50 میلیون دلار رسید و میزان تولید از شش میلیون متر مربع به کمتر از دو میلیون متر مربع کاهش یافت.
به گفته بهرامی، سهم ایران از بازار جهانی فرش دستباف که در دهه 1370 حدود 25 درصد بود، اکنون به 7٫4 درصد کاهش یافته است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های فرش دستباف در عین حال تحریم‌های اقتصادی، افزایش هزینه های تولید،رقابت کشورهای دیگر،کاهش تقاضا و مشکلات بیمه قالیبافان را از جمله چالش‌های فرش دستباف برشمرد و گفت: تحریم‌های بین‌المللی تأثیرات مخربی بر صادرات فرش گذاشته و دسترسی ایران به بازارهای جهانی را محدود کرده است اما مهم تر از آن تحریم داخلی یعنی اجرای مصوبه تعهد ارزی برای صادر کنندگان فرش دستباف توسط بانک مرکزی است که به یکباره این صنعت را دچار مشکل کرد.
بهرامی افزود: قیمت بالای مواد اولیه، نرخ ارز و تورم، هزینه تولید را برای قالیبافان افزایش داده است و کشورهایی مانند هند، چین و پاکستان با تولید فرش‌های ارزان‌قیمت و بازاریابی قوی، سهم بیشتری از بازار جهانی را تصاحب کرده‌اند.
وی در پایان اظهار کرد: تغییر سلیقه جهانی و گرایش به سمت کف‌پوش‌های مدرن و فرش‌های ماشینی، بازار فرش دستباف را محدودتر کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1561204/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتهام‌زنی وزیر اسرائیل به شورای حقوق بشر سازمان ملل

عراق مخالفت خود با طرح ترامپ را قویاً محکوم می‌کنیم

هشدار به متقاضیان بد حساب؛ از نهضت ملی مسکن حذف می‌شوید

ترامپ می‌خواهد با پول اعراب، غزه را «آمریکایی» کند

مزار شهدای ادیان الهی با حضور نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گلباران شد

نتانیاهو: طرح ترامپ درباره غزه، طرح پساجنگ است

هشدار خصوصی مصر درباره طرح ترامپ برای غزه

معاون رییس جمهور: دهک‌بندی ایثارگران، جانبازان و آزادگان حذف شد

سهمیه 4.6 میلیارد دلاری واردات ملوانی؛ شوتی‌ها حذف می‌شوند

تعداد بازیکنان همزمان Kingdom Come: Deliverance 2 در استیم از 172,000 نفر عبور کرد

بازی Call of Duty: Black Ops 6 موقتا رایگان شد؛ اما نه‌ به‌طور کامل

فرصت‌ها و تهدیدهای کمپین فشار

پاسخ فلسطینیان نسبت به طرح ترامپ درباره کوچ اجباری ساکنان غزه

حسینیه‌های شهید پایگاه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است

کشف 6 هزار 400 اسکناس تقلبی دلار؛ چهار نفر دستگیر شدند

اجبار به زندگی مردم غزه در میان اجساد شهدا در زیر آوار

چین: غزه ابزار معامله سیاسی نیست، بلکه بخشی جدایی ناپذیر از خاک فلسطین است

محصولات مدرن گروه زم (ZEM) ترکیبی از زیبایی و عملکرد فوق‌العاده؛ استفاده از لوستر و چراغ سقفی چه تاثیری در دکوراسیون دارد؟

صیدی: بورس 100 میلیارد دلاری در شأن اقتصاد ایران نیست

بدافزاری بسیار خطرناک و نادر در اپ استور آیفون رؤیت شد

عقب‌نشینی ترامپ از طرح تصرف و مالکیت آمریکا بر غزه

نجات پسر 12 ساله از چنگ گروگانگیران 300هزار دلاری

فشار حداکثری؛ کاتالیزور توافق؟

بورس در بزنگاه تصمیمات کلان

میان‌رده‌های جدید سامسونگ در آستانه رونمایی قرار گرفتند

تذکر معنادار یک مرجع تقلید درباره امر به معروف و نهی از منکر: جامعه باید با فطرت کامل بشود، نه با بگیر و ببند

ترامپلماسی

شورشیان سوریه به روستاهای همجوار مرز لبنان یورش بردند

اتحادیه اروپا: غزه باید بخش اساسی دولت فلسطینی باشد

زمین پوست می‌اندازد!

دستکش مخملی به دست ترامپ

انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد

حماس: جایگزینی یک اشغالگر با اشغالگری دیگر را نمی‌پذیریم

اوج‌گیری اعتراضات در آمریکا به مواضع ضد فلسطینی ترامپ

سافت‌بانک احتمالاً شرکت تراشه‌سازی Ampere را خریداری می‌کند

پاسخ اسپانیا و ایرلند به طعنه تل‌آویو

انتقاد اتحادیه اروپا از طرح مهاجرتی بروکسل؛ نقض مشخص حقوق بشر است

قتل هولناک کارگر جوان با ضربات چاقو در بومهن

ارزش روز سهام عدالت

بلومبرگ: ترکیه در تکاپوی نفوذ در سوریه پس از اسد است

پاک‌سازی و ارتقای امنیت کویر با رزمایش فراجا

واکنش پاناما درباره ادعای عبور رایگان کشتی‌های آمریکایی از این کانال

بانک‌ها در پرداخت وام‌های خرد سخت‌گیری نکنند

مدیرعامل نینتندو: قیمت Switch 2 معقولانه خواهد بود

مرگ "تالاب انزلی" در آینده‌ای نه چندان دور!

تصاحب بازار جهانی فرش توسط کشورهای همسایه

سیاست‌مدار افراطی یک قدم دیگر به نخست‌وزیری انگلستان نزدیک شد

سم آلتمن برای جذب سرمایه با هدف تقویت OpenAI به ابوظبی امارات می‌آید

ترامپ: اسرائیل غزه را به آمریکا می‌دهد

عروس ترامپ مجری فاکس نیوز شد