پیام ویژه

آخرين مطالب

وابسته غیروابسته! درباره بنیاد رئیسی یادداشت

وابسته غیروابسته! درباره بنیاد رئیسی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
درباره بنیادی که به نام “سیدابراهیم رئیسی” تاسیس شد
 بنیاد بین‌المللی شهید آیت‌الله رئیسی به دستور مسعود پزشکیان تاسیس شد. اما ماده 13 اساسنامه این بنیاد، واکنش‌‌هایی را در پی داشت. جایی که آمده «‌منابع مالی بنیاد شامل هدایا، کمک‌های مردمی، کمک‌های دولتی، نذورات و موقوفات، وام‌های دریافتی از صندوق‌های قرض‌الحسنه، بانک‌ها، سازمان‌ها و اشخاص و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های بنیاد است.»‌
اشاره به منابع مالی دولتی،‌ بانک‌ها و سازمان‌ها همان قسمتی که عملکرد این بنیاد را مورد نقد قرار می‌دهد،‌ آن هم زمانی که اغلب بنیادهای مربوط به اشخاص،‌ وابستگی مالی به دولت ندارند. البته که در اساسنامه این بنیاد آمده که؛‌ «‌این بنیاد با ماهیت عمومی غیردولتی به‌صورت هیأت‌امنایی اداره خواهد شد و وظایفی چون پژوهش در آثار شهید رئیسی، نهادینه‌سازی رویکردهای عدالت‌طلبانه، اعطای جایزه علمی و فرهنگی دوسالانه و همکاری با نهادهای داخلی و خارجی را بر عهده دارد.»
به ریاست جمیله‌ علم‌الهدی
در این بنیاد جمیله علم‌الهدی (رئیس) است و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس سازمان صدا و سیما، محمد مخبر، ریحانه‌سادات رئیس‌الساداتی(‌دختر ابراهیم رئیسی) و 5 ‌نفر از شخصیت‌های علمی و مدیریتی به انتخاب شورای معین عالی انقلاب فرهنگی از اعضای هیات امنای آن هستند.
جمیله علم‌الهدی از همسران روسای جمهوری قبلی فعال‌تر و تحصیل‌کرده‌تر است و با این حال او در روزمه خود دکتری فلسفه تعلیم و تربیت از دانشگاه تربیت مدرس دارد. عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و دانشیار در این دانشگاه بوده و بنیانگذار و رییس پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و دبیر شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم هست. همچنین به همراه دخترش ریحانه‌سادات رئیس‌الساداتی و دامادش مقداد نیلی‌احمدآبادی ،عضو هیات مدیره موسسه فرهنگی قرآن و عترت مکتب امام رضاست. این موسسه از کلاس‌‌های مداحی تا قرآن‌خوانی و روان‌شناسی برگزار می‌کند. چند سال پیش از این ویدیویی از انگلیسی حرف زدن خانم علم‌الهدی در برلین خبرساز شده و جایگاه علمی او را زیر سوال برده بود. ویدیویی که در آن خانم علم‌الهدی به سختی و با اشتباهات زیاد انگلیسی حرف می‌زد. او دختر احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد است. فردی که به دلیل اظهارات و عقاید تندش معروف است و حتی برگزاری کنسرت در مشهد را نادرست دانسته بود.
جمیله علم‌الهدی با وجود اینکه می‌گوید «آدم سیاسی» نیست اما از نظر سیاسی با همسر فقید و پدرش، احمد علم‌الهدی «کاملا» همسو است. علم‌الهدی در انتخابات ریاست جمهوری 1400 نقش پررنگ‌تری در انتخابات ایفا کرد و در همایش‌های متعدد انتخاباتی در حمایت از همسرش سخنرانی و تلاش کرد در مقابل رسانه‌ها چهره میانه‌رویی از شهید رئیسی به نمایش بگذارد و نشان دهد که او نه تنها با حضور زنان مخالف نیست بلکه اجازه می‌دهد در محافل سیاسی نیز حاضر شود. ‌
سال 1400 در 30 دی‌ ماه، خانم علم‌الهدی در یک سخنرانی از کتاب «شدن» (یا میشل اوباما شدن) نوشته میشل اوباما، همسر باراک اوباما به عنوان بانوی اول پیشین آمریکا تمجید کرد و گفت «کتاب را خواندم خیلی قشنگ و جذاب و تاثیرگذار بود.»
سخنان علم‌الهدی و مقایسه خودش با میشل اوباما مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و رسانه‌ «رویداد 24» با مقایسه همسر دو رئیس جمهور، پرسید «جمیله علم‌الهدی تاکنون تحصیلکرده‌ترین همسر رئیسان جمهور در ایران است و به این لحاظ از تمام آنها جلوتر است اما آیا او روشنفکرترین آنها نیز هست؟ و اساسا آیا در این جایگاه قرار دارد که بتواند کتابی برای الگوی زنان ایرانی بنویسد؟»
هدف بنیاد
همچنین مطابق با ماده 2 آن «بنیاد بین‌المللی شهید رئیسی» که از این ‌پس در این اساسنامه؛ به ‌اختصار «بنیاد» نامیده می‌شود؛ نهادی علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی با ماهیت عمومی غیردولتی است که به‌صورت هیأت‌ امنایی اداره می‌شود. مدت فعالیت بنیاد از تاریخ تأسیس، نامحدود است. محل استقرار بنیاد، شهر تهران است و اهداف آن تبیین و تعمیق سیره فرهنگی، سیاسی و قضایی، رویکرد حکمرانی و مدیریتی، سلوک اخلاقی و عملی، منظومه فکری و اندیشه‌های فقهی آیت‌الله شهید رئیسی و ترویج و نشر آگاهی‌ها، باورها و ارزش‌های انقلاب اسلامی و گسترش و تقویت الگوهای‌ فرهنگی جامعه با بهره‌گیری از اندیشه‌های آیت‌الله شهید رئیسی است. در حوزه وظایف و اختیارات بنیاد هم آمده که پژوهش در آثار، بیانات و تجارب شهید رئیسی، نهادینه‌سازی و تداوم علمی و عملی سلوک سیاسی و سبک مدیریتی و رویکرد تقویت جبهه مقاومت، عدالت‌طلبی و محرومیت‌زدایی و فسادستیزی شهید رئیسی، اعطای جایزه دوسالانه آیت‌الله شهید رئیسی به آثار علمی و عملی اثرگذار در جهت کارآمدسازی، فسادستیزی، پاسخگویی به مشکلات مردم و نظامات حکمرانی در سطح ملی و بین‌المللی با رویکرد تمدن‌سازی،‌ انجام فعالیت‌ها و ایجاد مراکز پژوهشی، آموزشی و فرهنگی با مجوز مراجع قانونی، فعال‌سازی ظرفیت‌های مردمی،‌ همکاری با نهادها و صاحب‌نظران داخلی و خارجی،‌ مشارکت در برگزاری رویدادهای علمی و فرهنگی، ‌مشارکت در اعطای جوایز، نشر، تولید و عرضه محصولات فرهنگی و رسانه‌ای است.
همچنین تاکید شده که؛ «‌انحلال بنیاد پس از موافقت اکثریت اعضای هیأت ‌امنا و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا به پیشنهاد و تصویب این شورا صورت می‌پذیرد. در صورت انحلال بنیاد و پس از تسویه بدهی‌ها و عودت امانات و موقوفات (مطابق وقف‌نامه و نظر تولیت آن) تمامی سرمایه‌ها و اموال منقول و غیرمنقول آن با رعایت موازین قانونی و شرعی در اختیار ولی ‌فقیه خواهد بود.
وابسته به دولت نیستند
بنیادهای جمهوری اسلامی ایران که به نام یا مرتبط با شخصیت‌های برجسته تأسیس شده‌اند، هر یک نقش کلیدی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایفا می‌کنند. این بنیادها از منابع مالی متنوعی بهره می‌برند و اغلب آن‌ها وابستگی به دولت ندارند!
بنیاد هاشمی‌ رفسنجانی
بنیاد آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی یکی از مؤسسات فرهنگی و اجتماعی است که پس از درگذشت ایشان در سال 1395 تأسیس شد. این بنیاد با هدف ترویج اندیشه‌های آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و حفظ میراث فرهنگی و اجتماعی او تشکیل گردید. بنیاد به فعالیت‌های پژوهشی، آموزشی، اجتماعی همچنین حمایت از امور خیریه و بشردوستانه می‌پردازد.
این بنیاد تحت نظارت هیات مدیره‌ای قرار دارد که شامل افراد برجسته از حوزه‌های مختلف است. این هیات تصمیم‌گیری‌های کلیدی را انجام می‌دهد. منابع مالی بنیاد عمدتاً از طریق کمک‌های مردمی، برنامه‌های خیریه و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های مختلف تأمین می‌شود. بنیاد در پروژه‌هایی همچون برگزاری مراسم‌های بزرگداشت، حمایت از نیازمندان و برگزاری همایش‌های علمی و فرهنگی مشارکت دارد.
بنیاد باران
بنیاد باران یک نهاد غیرانتفاعی است که در سال 1384 توسط سیدمحمد خاتمی، رئیس‌جمهور پیشین ایران به همراه جمعی از وزیران و فعالان سیاسی تأسیس شد. این بنیاد با هدف گسترش فرهنگ دموکراتیک، آزادی‌خواهی و ترویج حقوق بشر و توسعه پایدار در ایران فعالیت می‌کند. این بنیاد تحت نظارت هیات مدیره‌ای با حضور شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی برجسته اداره می‌شود. اعضای هیات مدیره تصمیمات اجرایی و برنامه‌ریزی‌های استراتژیک بنیاد را هدایت می‌کنند. منابع مالی بنیاد عمدتاً از طریق کمک‌های مردمی، اشتراک‌ها و درآمدهای حاصل از برگزاری کنفرانس‌ها و نشست‌های علمی تأمین می‌شود. این بنیاد امروز از سوی محمدرضا عارف،‌ معاون اول ریاست جمهور اداره می‌شود.
بنیاد آیت‌الله بهجت
بنیاد آیت‌الله بهجت به عنوان نهاد دینی و فرهنگی از طرف پیروان و علاقه‌مندان به آیت‌الله محمدتقی بهجت، یکی از مراجع تقلید برجسته شیعه، تأسیس شده است. این بنیاد به ترویج علوم دینی و نشر اندیشه‌های آیت‌الله بهجت در زمینه‌های فقهی، اخلاقی و عرفانی می‌پردازد. این بنیاد به صورت غیرانتفاعی و با نظارت اعضای علمی و دینی اداره می‌شود. مسوولان آن عموماً از علما و روحانیون برجسته شیعه هستند. منابع مالی بنیاد از طریق کمک‌های مردمی، موقوفات و درآمدهای حاصل از فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی تأمین می‌شود.
محمود احمدی‌نژاد نیز تمایل زیادی به ایجاد یک نهاد شخصی داشت اما در نهایت اجرای این ایده با محدودیت و مخالفت روبه‌رو شد. حسن روحانی نیز که پیش از ابراهیم رئیسی،‌ اداره کشور را بر عهده داشت‌ به جز یک وب‌سایت هیچ بنیاد و نهاد مربوط به خود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1548138/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تبدیل خانه جلال آل احمد به موزه مردم شناسی

بانک مرکزی: ذخایر ارزی خارجی و ذخایر ارز و طلا مطمئن است

طلب 96 میلیارد دلاری صندوق توسعه از دولت

یاسر جبرائیلی: یا آقایون باید مثل سال 74 دلار را پایین بیاورند یا بروند و کسانی دیگر این کار را انجام دهند

اشک‌های نماینده فلسطین در سازمان ملل؛ فریادی برای پزشکان قربانی غزه

اجتماع بزرگ دختران حاج قاسم در اصفهان

هواوی Enjoy 70X معرفی شد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ سیاست خارجی کجا تدوین می‌شود؟

اردوی جهادی سلامت اینبار در چشم پزشکی/ 200نفر از ایثارگران خدمات رایگان عینک و فرم دریافت کردند

ترافیک عجیب در یک مرکز تعویض پلاک

ویدئویی از بازداشت اراذل و اوباش

جهش 61 هزار واحدی شاخص کل بورس

آپدیت HyperOS 2 برای Redmi Note 12 4G با اندروید 15 در ایران عرضه شد

مُهره‌های آنکارا و واشنگتن در سوریه به جان هم افتادند؛ افسر بلندپایه ترکیه کشته شد

تظاهرات محکومیت حمله به غزه در نیویورک

مرگ مشکوک دستفروش در درگیری میدان تجریش

«هفتک» معادل فارسی «تیک»

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 79 هزار تومان بازگشت

یاسر جبرائیلی: اگر اراده سیاسی باشد همین الان دلار 20 هزار تومان می‌شود

انتشار بازی GTA 6 تا سال 2026 به تأخیر می‌افتد؟

سرمقاله شرق/ ارائه خدمات درمانی‌ نه تولید درمان

نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه

توضیحات پیام طبرسی درباره زمان فروکش کردن آنفلوآنزا در کشور

شایعه وقوع زلزله بزرگ در سوادکوه برای سرقت از منازل مردم

مکاتبه وادکنندگان برنج با رئیس‌جمهور

عضویت سومالی در شورای امنیت بعد از 54 سال

جدیدترین فیلم از جمع‌آوری اتباع افغانستانی غیرمجاز

نخستین اسکله نفتی بخش خصوصی در پارس جنوبی بهره‌برداری شد

سرمقاله همشهری/ حماسه حماس بعد از فرمانده سنوار

تیراندازی در واشنگتن

تجمع گسترده یهودیان ارتدکس ضدصهیونیسم در نیویورک

تحویل فهرست اسامی 34 اسیر صهیونیست به حماس

بازرسی خانه به خانه برای پیدا کردن هواداران بشار اسد در حمص!

معاون ترامپ در بیمارستان بستری شد

آمریکا احداث پایگاه در عین العرب سوریه را تکذیب کرد

برخورد پرنده با هواپیمای آموزشی دردسرساز شد

انجام 356 عملیات امداد و نجات در 72 ساعت گذشته

جهش 50 درصدی نرخ دلارپایه محصولات عرضه شده در بورس کالا

سوال 45ساله: تخصص یا تعهد؟

2600 سرباز انگلیسی به جبهه شرقی ناتو اعزام شدند

هدایای گران قیمتی که همسر بایدن در 2023 گرفت

تصاویر خواهر کیم جونگ اون، مورد توجه آژانس جاسوسی کره جنوبی

مهریه دختر رئیس ستاد دیه کشور چقدر است؟

وضعیت بد خودروی لوکس BMW بعد از تصادف با یک پژو

مشاهده یک قلاده پلنگ در سبزکوه لردگان

غضنفری: با ورود صندوق توسعه ملی به بنگاه‌داری مخالفیم

جنگ انرژی

سرمقاله کیهان/ یا خوابند، یا مست‌اند یا دیوانه‌اند!

ارائه خدمات تعمیر ویلچر به جانبازان عازم عتبات عالیات از سوی شرکت متد

بزرگترین بازار لباس‌های دست دوم جهان در آتش سوخت