پیام ویژه

آخرين مطالب

حداد عادل هم فاصله گذاری میان اصولگرایان با تندروها را جدی گرفت؟ سياسي

حداد عادل هم فاصله گذاری میان اصولگرایان با تندروها را جدی گرفت؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روز سه‌شنبه 16 بهمن‌ماه حدادعادل در جلسه منظم شورای ائتلاف اصولگرایان (شانا) درباره وضعیت کشور سخنرانی کرده و رسانه‌های نزدیک به این جریان آن را بازنشر کردند.

متن این اظهارات در حالی منتشر می‌شد که یک روز قبل در مشهد عده‌ای با تجمع حکم اعدام برای ظریف و بقیه صادر کردند و در تهران همان جریان پاجوش‌ها در تجمعی که مقابل مجلس برپا کرده بودند، خبر از «کمیته‌های مجازات» و «زنده‌بودن نواب‌صفوی» دادند؛ اتفاقی که در تاریخ بی‌سابقه نبود و در ماجرای ترور حجاریان کاملا قابل ردیابی است.
حدادعادل با بیان اینکه یکی از جلوه‌های عقلانیت دوری از تندروی است، به گفت‌وگوهایش با جریان تندرو اشاره کرده و جواب آنها را برای ما فاش می‌کند: «ما گاهی به بعضی از دوستان در مجلس یا جاهای دیگر می‌گوییم تندروی نکنید و آنان می‌گویند مگر آقا نفرمودند نیروهای انقلابی را با عنوان تندرو از میدان به در نکنیم؟ ما می‌گوییم بله؛ آقا فرمودند ولی این را به آن کسانی گفتند که سال‌هاست خط خودشان را جدا کرده‌اند؛ ضمن اینکه معنی این فرمایش حضرت آقا این نبود که اصلا تندروی وجود ندارد».
رئیس شورای ائتلاف حرف‌هایی می‌زند که مشخص می‌کند دست‌کم این بار آنها عمق فاجعه پیش‌روی کشور را درک می‌کنند و خواستار برهم‌خوردن نظم نیستند: «ما باید از افراط و تفریط خودداری کنیم. همان‌طور که رهبری معظم انقلاب در سیاست خارجی صحبت از عزت و حکمت و مصلحت می‌کنند، بدانیم در سیاست داخلی هم با اصولی مثل حکمت و مصلحت و عزت سروکار داریم و ببینیم که در شرایط فعلی با اوضاع جهانی و وضعیتی که در منطقه پیش آمده و دولت چهاردهم هم تازه کار خودش را شروع کرده، اگر جامعه به هم بریزد، دودستگی ایجاد شود، وفاق ملی که دولت شعار آن را می‌دهد، محقق نشود؛ بلکه ستیزه‌ای بین گروه‌های مردم پدید آید، این بهترین زمینه است تا دشمن بتواند نقشه‌هایش را اجرا کند».
تفاوت 2 جریان اصولگرا با هم
هر دو جریان درونی اصولگرایان با مسعود پزشکیان رقابت داشتند و اساسا او را به‌عنوان فردی که شایسته ریاست‌جمهوری باشد، قبول نداشتند. اما واقعیت این است که میان آنها نه‌تنها تفاوت بسیار است، بلکه حتی می‌توان گفت جریان حدادعادل این روزها به این نتیجه رسیده که برای رهایی و خلاص‌شدن از گرفتاری که تیم جلیلی برای کشور با تحریم‌ها ایجاد کرده، راهی جز اینکه با دولت پزشکیان همکاری کند، وجود ندارد.
این شاید به نوعی چکیده همان اتفاقی بود که در انتخابات ریاست‌جمهوری هم افتاد. به این معنا که در دور دوم انتخابات، شورای ائتلاف اصولگرایان اگرچه ظاهرا از جلیلی حمایت کرد، اما درواقع می‌دانست که این جلیلی بود که با کنارنرفتن باعث شکست آنها و قالیباف شده بود.
مطلوب آنها این بود که قالیباف رئیس‌جمهور شود اما موفق نشدند. در نبود قالیباف باید تصمیم می‌گرفتند که یا به ترکیب تیم جلیلی و دولت رئیسی تن دهند یا مسعود پزشکیان را در ریاست‌جمهوری ببینند. آنها تجربه رفتار حذفی تیم پاجوش‌ها در انتخابات مجلس دوازدهم را داشتند. ازاین‌رو به‌خوبی روشن بود که در صورت حضور دوباره جریان «خالص‌ساز» در قدرت، بار دیگر پروژه‌های بزرگ‌تر آغاز می‌شود.
جریان مخالف قالیباف در میان پاجوش‌ها هم این را خوب می‌فهمد. ازاین‌رو به او انتقاد می‌کند که همراهی آنها با دولت پزشکیان نه به خاطر فرمان یا دستور رهبری برای همکاری با دولت، بلکه به این دلیل است که با این طیف از اصولگرایان زاویه دارند. اما نکته اینجاست که شورای ائتلاف اصولگرایان تصمیم گرفته تا به صورت علنی با پاجوش‌ها فاصله‌گذاری کند. این از سخنان اخیر حدادعادل که آنها را «تندرو» خطاب کرده، کاملا مشخص است.
آیا این جنگ زرگری است؟
اگرچه جریان شورای ائتلاف و پاجوش‌ها ارتباطات وسیعی با یکدیگر دارند و این از حرف‌های خود حدادعادل هم مشخص است، اما آنها خودشان به اختلافات زیربنایی که با جریان پاجوش‌ها دارند، واقف‌اند. مشخص است که از درون جریان شورای ائتلاف با پاجوش‌های مجلس گفت‌وگوهایی شده و از آنها خواسته‌اند که باید دست از تندروی بردارند. اما آنها هم پاسخ داده‌اند که این‌طور نیست و ما تندرو نیستیم. استناد آنها به حرف‌های رهبری است که نباید انقلابی‌ها را تندرو خواند. اما حدادعادل درباره آن توضیح داده و حالا سعی کرده این گفت‌وگوها را علنی کند. چرا؟ دلیل آن این است که چنارها نمی‌خواهند «پاسوز پاجوش‌ها» شوند.
چنارهای اصولگرایی بیش و پیش از همه از عمق وجود این جریان آگاه هستند. آنها حدفاصل سال‌های 76 تا 82، دوشادوش یکدیگر در مقابل جریان اصلاحات قرار داشتند. اینکه در آن مقطع چرا راه خود را با حمایت از احمدی‌نژاد از جریان دیگر جدا کردند، موضوعی است که پیش‌تر در یادداشت «رقابت اصلی در جای دیگری است»، یک روز قبل از انتخابات دور اول ریاست‌جمهوری در تاریخ 7 تیرماه 1403 در روزنامه «شرق» منتشر کردیم.
این جریان از آن تاریخ در مقاطع مختلفی به یکدیگر نزدیک و از هم دور شدند، با این حال وقایع زمستان 1402 اصولگرایان شورای ائتلاف را (که به هسته اصلی قدرت نزدیک‌تر هستند) به این جمع‌بندی رساند که پاجوش‌ها آمدند تا قبل از جریان رقیب، ریشه چنارها را بزنند.
این بار نیز حدادعادل تلاش می‌کند تا خود و جریان اصلی اصولگرایان را در «منطقه وفاق» تعریف کند. این جریان اگرچه به‌ظاهر سروصدای کمتری دارد، اما به هسته اصلی قدرت نزدیک‌تر است. جریانی که این روزها آتش توپخانه رسانه‌ای خود را علیه پزشکیان خاموش کرده است و آن‌طور که به دولت‌های خاتمی و روحانی حمله می‌کرد، رفتار نمی‌کند. دلیل آن مهم‌تر از اینکه امیدداشتن به پزشکیان باشد، ترس از قدرت‌گیری عجیب و رفتار برهم‌زننده نظم عمومی و نظم ساختاری از طرف پاجوش‌هاست.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1561069/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ "تالاب انزلی" در آینده‌ای نه چندان دور!

تصاحب بازار جهانی فرش توسط کشورهای همسایه

سیاست‌مدار افراطی یک قدم دیگر به نخست‌وزیری انگلستان نزدیک شد

سم آلتمن برای جذب سرمایه با هدف تقویت OpenAI به ابوظبی امارات می‌آید

ترامپ: اسرائیل غزه را به آمریکا می‌دهد

عروس ترامپ مجری فاکس نیوز شد

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: کسی پس‌اندازی ندارد که بخواهد طلا بخرد؛ استفاده از سرویس نقره برای ازدواج

سرورهای بازی Resident Evil Re:Verse در ژوئن 2025 خاموش می‌شوند

افزایش مخالفان حضور ایلان ماسک در دولت ترامپ

تخم مرغ شب عید تامین شد

هشدار نارنجی سازمان هواشناسی؛ کاهش دما و یخبندان در 19 استان

رسانه صهیونیست: ما برای مزخرفات ترامپ وقت نداریم

کشف تریاک در پوشش شیرینی

سود یکساله کشاورز کمتر از 30 درصد؛ سود یک‌شبه مغازه‌دار 120 درصد!

درآمد کوالکام فراتر از انتظار ظاهر شد

دعوت ماکرون از الجولانی برای سفر به پاریس

هلاکت 2 نظامی صهیونیست در غزه

سخنگوی قوه قضائیه: نتیجه نهایی پرونده شهادت 2 قاضی قوه قضائیه بزودی مشخص می شود

رشد 12 درصدی حباب سکه در معاملات امروز

تاس: کرملین، جزئیات گفت‌وگوی روسیه و آمریکا را فاش نکرد

دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به ارتش برای تهیه طرح اخراج فلسطینی‌ها از غزه

ارائه خدمات رایگان به جانبازان کشور توسط 20 کانون تخصصی

حسینه‌های شهید پایگاه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت است

سامسونگ بار دیگر برترین تولیدکننده جهانی تراشه شد

سرمقاله سازندگی/ تصمیم ترامپ

علت آلودگی هوای تهران چیست؟

سنت‌شکنی ترامپ در برابر تهران

یک شرکت مونتاژکار برای تصاحب سایپا دست به جیب شد

ناگفته‌هایی از برگزاری مجمع پرحاشیه ایران خودرو توسط کروز

ظرفیت باتری و زمان عرضه گوشی میکس فلیپ 2 شیائومی فاش شد

تمایل نماینده کنگره آمریکا برای استیضاح ترامپ

کلاهبرداری به اسم وام‌ همچنان قربانی می‌گیرد!

توصیه یک اقتصاددان به دولت پزشکیان: سازمان حمایت را منحل کنید

سرمقاله وطن امروز/ انقلاب ناتمام!

جزئیات عیدی 1403 کارمندان دولت

گوگل مدل‌های جمینای 2.0 Pro و 2.0 Flash را با قابلیت استدلال بهتر منتشر کرد

معاون وزیر رفاه: تا پایان سال 2 مرحله کالابرگ توزیع می‌شود

سرمقاله فرهیختگان/ خطر ندیدن واقعیت‌های ترامپ

جزئیات گفتگوی تلفنی ولیعهد عربستان با پادشاه اردن

پیرمحمدی، مدیرعامل ایران‌خودرو شد

ذن‌فون 12 اولترا معرفی شد؛ قدرت‌نمایی با اسنپدراگون 8 الیت و لرزشگیر گیمبال 6 محوره و ارتقایافته

سرمقاله جوان/ خیال ترامپ راحت؟! این خیلی خام بود

فرار مالیاتی 20 هزار میلیاردی!

توصیه‌های رئیس عدلیه به مقامات قضایی در موضوع کارشناسی در پرونده‌ها

استخراج رمزارز در برخی سفارتخانه‌ها تکذیب شد

قیمت برنج، روغن، حبوبات و گوشت اعلام شد

هیدئو کوجیما اشاره‌هایی به ویرایش تریلر جدید Death Stranding 2 داشته است

نیویورک‌تایمز: طرح ترامپ درباره غزه تخیلی و دیوانه‌وار است

تکذیب نقل قولی از سردار شریفی درباره طلب مرخصی آزادگان

ادامه روند افزایش قیمت ها در بازار؛ سکه در کانال 69 میلیون جاخوش کرد