پیام ویژه

آخرين مطالب

مذاکرات صلح اوکراین؛ بزرگ‌ترین آزمون اروپا از زمان جنگ سرد بين الملل

مذاکرات صلح اوکراین؛ بزرگ‌ترین آزمون اروپا از زمان جنگ سرد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - رسانه انگلیسی نوشته با وجود تماس مستقیم رئیس‌جمهور آمریکا با همتای روسی خود و رایزنی آن‌ها درباره آغاز مذاکرات صلح اوکراین با دور زدن اروپا و کی‌یف، چگونگی پاسخ به این اقدام، «بزرگ‌ترین آزمون اروپا از زمان جنگ سرد» خواهد بود.
رسانه انگلیسی نوشته تنها یک هفته پیش، روسیه کشوری طردشده بود که از سوی غرب تحت تحریم‌های سخت اقتصادی و محدودیت‌ سفر علیه رهبرانش بود اما حالا، به لطف «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به میز سیاست قدرت‌های بزرگ بازگشته است.
در این یادداشت که در روزنامه تلگراف منتشر شده، آمده است: پیامدهای آنچه در عرض چند روز اخیر افتاده را به سختی می‌توان اغراق کرد. این وضعیت اروپا را به بحرانی کشانده است که باید آن را پیش‌بینی می‌کرد و برای آن آماده می‌شد اما این کار را نکرد. رهبران کشورهای اروپایی به دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ نگاه کرده و این طور محاسبه کردند که تمام صحبت‌ها درباره خروج از ناتو و رها کردن اروپا به حال خود با مشکلاتش، صرفا یک لفاظی است.
این مطلب می‌افزاید: وقتی رئیس‌جمهور آمریکا در کارزار انتخاباتی خود گفت که «یک روزه» به جنگ اوکراین پایان خواهد داد، آن‌ها با خود فکر کرده بودند که لاف می‌زند. وقتی او اشاره کرد که آمریکا دیگر امنیت اروپا را به‌رغم توافق دفاعی دوجانبه با آن تامین نخواهد کرد، تعداد کمی صحبت‌های او را باور کردند. حالا، معلوم شده است که در دور دوم ریاست‌جمهوری او این تهدیدها محقق خواهند شد یا حداقل، این طور به نظر می‌رسد.



تصویر: «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا
در ادامه این مطلب با اشاره به انتشار گزارش‌هایی درباره میزبانی عربستان سعودی برای مذاکرات آمریکا و روسیه درباره حل‌وفصل جنگ اوکراین که گفته شده از سه‌شنبه (فردا) آغاز خواهد شد، آمده است: مذاکرات با هدف پایان دادن به جنگ اوکراین که بیشتر با شرایطی مطلوب مسکو خواهد بود، قرار است این هفته در عربستان سعودی با دور زدن اوکراین و اروپا آغاز شود. اقدام واشنگتن اروپا را به حالتی بحرانی کشانده که در آن «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه از رهبران اتحادیه اروپا خواسته است نشستی اضطراری در پاریس برگزار کنند. «کر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس نیز در این نشست شرکت خواهد کرد؛ اگرچه انگلیس خارج از اتحادیه اروپا است، حضور نظامی آن با وجود کاهش توانمندی‌های آن در زمینه تسلیحات متعارف در طی چند دهه، برای دفاع این قاره اهمیت دارد. سایر کشورهای اروپایی به بازدارندگی انگلیس به عنوان قدرتی هسته‌ای در کنار فرانسه، در صورت پا پس گذاشتن آمریکا از ارائه پوشش نظامی برای این منطقه نیاز خواهند داشت.
روزنامه روسی کامرسانت خبر داده مذاکرات میان هیات‌های آمریکا و روسیه درباره حل‌وفصل بحران اوکراین، روز سه‌شنبه در ریاض انجام می‌شود و طرف آمریکایی با «مارکو روبیو» وزیر خارجه، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و «استیون ویتکاف» نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه در مذاکرات شرکت خواهد کرد.
روبیو هم‌اکنون در سفر منطقه‌ای در غرب آسیا به‌سر می‌برد و روز یکشنبه با مقام‌های اسرائیلی در سرزمین‌های اشغالی دیدار و گفت‌وگو کرده بود و قرار است امروز به ریاض سفر کند. 2 مقام دیگر آمریکایی هم گفته‌اند دوشنبه به عربستان می‌رسند. 

پیام ویژه

تصویر: دیدار هیات‌های بلندپایه اوکراین و آمریکا در حاشیه کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ، فوریه 2025
به گفته «باراک راوید» خبرنگار پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس، هنوز مشخص نیست کدام دیپلمات‌ها به عنوان مذاکره‌کنندگان روسیه خواهند آمد اما احتمال می‌رود «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور راهی ریاض شود. 
رئیس‌جمهور آمریکا نیز بامداد دوشنبه گفت که ممکن است با رئیس‌جمهور روسیه دیدار کند. به گفته او، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین هم در مذاکرات حاضر خواهد بود. 
تلگراف نوشت: هنوز مشخص نیست که رئیس‌جمهور آمریکا، دقیقا، چه برنامه‌ای برای ترامپ دارد اما نشانه‌های آن برای کی‌یف خوب نیست. یک احتمال این است که روسیه در ازای آتش‌بس در این جنگ، کنترل سرزمین‌هایی را که تصرف کرده، از جمله کریمه که در سال 2014 الحاق شد را حفظ کند. تعجبی ندارد که یک روزنامه روسی که معمولا رویکرد محتاطانه‌ای دارد، تماس 90 دقیقه‌ای میان روسای جمهور آمریکا و روسیه را «روز پیروزی برای پوتین» خواند.
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: روسیه اکنون فرصتی پیدا کرده که به آن چنگ خواهد زد. این که بقیه اروپا چگونه به این تغییر خارق‌العاده پاسخ دهد، بزرگ‌ترین آزمون آن از زمان جنگ سرد است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1564821/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر کشور: تعطیلی‌ها به استانداران واگذار شد

شکر باز هم کمیاب شد

احتمال رفع فیلتر اینستاگرام و تلگرام تا شش ماه آینده

واکنش حماس به ادعای صهیونیست‌ها درباره اجساد تحویل گرفته

بیانیه خانواده اسیر صهیونیست علیه نتانیاهو و فرافکنی بی‌بی

تاریخ عرضه بازی Dune سرانجام اعلام شد

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

خودنمایی گوزن‌های زرد در روزهای برفی

تاکید نخست وزیر لبنان بر لزوم فشار بر رژیم صهیونیستی برای عقب نشینی کامل

واکنش کرملین به طرح خروج آمریکا از سازمان ملل

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

اولین بنچمارک آیفون 16E منتشر شد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

کرملین: پوتین همچنان برای مذاکرات پایان جنگ اوکراین آماده است

تشییع نمادین پیکر دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان در عراق

نگرانی استرالیا از رزمایش دریایی چین؛ هشدار به خطوط هوایی

کنکور ارشد و دکتری در سلامت و امنیت کامل برگزار شد

ایلان ماسک می‌خواهد از مدار زمین خارج شویم

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

تراشه آیفون 16E نسخه ضعیف‌تری از A18 است

دلایل توقف سرمایه گذاری خارجی در ترکیه

وضعیت قرمز هواشناسی در 3 استان شمالی

آلمان فرمانده عملیات نظارتی ناتو در بالتیک می‌شود

جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت

نتانیاهو با پیشبندی خونین به مک‌دونالد رفت

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

باتری حجیم و شارژ‌ 100 وات؛ اطلاعات جدیدی از ردمی K80 اولترا لو رفت

ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌ها

سرویس رقیب زوم تعطیل شد

علم الهدی: در فضای مجازی فتنه می‌کنند و مردم را به نظام بدبین می‌کنند/ ما خدا داریم ولی دشمن ما خدا ندارد/ تنها راه غلبه دشمن بر مردم مذاکره است

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

رئیس‌جمهور آرژانتین به ایلان ماسک «اره برقی» هدیه داد

دستگیری افزون بر 2 هزار قاچاقچی چوب در سال جاری

گزارشی از پوشش رسانه ها در مراسم تشییع سید حسن نصرالله

ورود گرگ به یک منزل مسکونی؛ 3 نفر مصدوم شدند

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

طبق ادعای اپل عدم وجود مگ سیف در آیفون 16e ارتباطی به مودم جدید C1 ندارد

نه چینی‌ها به شهر رویایی «شی»

وضعیت فرودگاه بیروت و واکنش مردم به شایعات برخی تصمیمات بر ممنوعیت تصاویر شهید نصرالله

سخنگوی ستاد مدیریت بحران: در بارش های برف ایجاد خسارت قطعی است

محورهای کندوان و هراز مسدود می‌شود

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

القسام: 6 اسیر اسرائیلی فردا آزاد می‌شوند

گوشه ای از ویرانه‌های تجاوز صیهونیست‌ها به اردوگاه طولکرم در کرانه باختری

احتمال برگزاری کنکور یک بار در سال از 1405

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

حالا کاربران نسخه رایگان جمنای می‌توانند اسناد را تجزیه‌و‌تحلیل کنند

تصاویری از بارش برف در شمال غرب کشور

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت