پیام ویژه

آخرين مطالب

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست اقتصادي

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / وزیر نیرو با بیان اینکه بارش ها در سال آبی جاری مطلوب نیست، گفت: می توانیم مشکلات آبی کشور را با کشاورزی نوین و بازچرخانی منابع آب کاهش دهیم.
عباس علی آبادی، وزیر نیرو در جریان بازدید از سد قیصرق در استان آذربایجان شرقی، بر ضرورت مدیریت منابع آب و صرفه‌جویی بیشتر به دلیل کاهش شدید بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته و میانگین بلندمدت تأکید کرد.
علی‌آبادی با اشاره به وضعیت بارش‌ها در شهرستان سراب اظهار داشت: این منطقه که همواره یکی از نقاط پر بارش کشور بوده، در زمستان امسال شاهد کاهش چشمگیر بارندگی، به‌ویژه برف، بوده است. 
وی همچنین از مشکلات فنی پیش‌آمده در سد قیصرق خبر داد و تصریح کرد: وزارت نیرو در حال بررسی و رفع این مشکل است.
وزیر نیرو با اشاره به لزوم سیاست‌گذاری مناسب برای مدیریت منابع آب،توسعه کشاورزی نوین و بازچرخانی فاضلاب شهری را از راهکارهای مهم در این زمینه دانست که باید به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه‌های وزارت نیرو برای بهبود وضعیت آب و برق در استان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری، تقویت شبکه برق‌رسانی و ارتقای توان نیروگاهی از مهم‌ترین اقداماتی است که در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد تا به کمک آن بتوانیم شرایط بهتری را در حوزه آب و برق استان ایجاد کنیم.
وزیر نیرو درباره برنامه وزارت نیرو برای تامین آب پایدار و انتقال آب رودخانه ارس به شهر تبریز گفت: کشور اساسأ در منطقه پر بارش قرار ندارد، در مجموع متوسط بارش کشور طی سالیان متمادی در شرایط مطلوبی نیست.
علی آبادی با بیان اینکه میانگین بارندگی در کشور در مقایسه با بلندمدت بیش از 50 درصد کاهش یافته است، افزود: این امر می‌طلبد تا هموطنان نسبت به مصرف بهینه آب کوشا باشند.
وی اولویت اصلی در حوزه آب را جلوگیری از هدر رفت آب دانست و اضافه‌ کرد: بازچرخانی آب اقدام دوم است که در دستور کار جدی قرار گرفته است.
علی‌آبادی در این زمینه توضیح داد: از طریق بازچرخانی آب در تلاشیم فرصت‌های تازه ایجاد کنیم، در این راستا صنایع را متعهد می‌کنیم تا از آب‌های غیر متعارف استفاده کنند.
وزیر نیرو در ادامه شیرین سازی آب را دیگر اقدام وزارت نیرو در راستای تامین آب پایدار برخی از استان ‌ها و شهرها عنوان کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی نیز طرح‌های متنوعی در دست اجراست.اولین اقدامی که صورت گرفته این است که منابع آب تجدیدپذیر شونده را متنوع تر کنیم.
علی‌آبادی درباره بارورسازی ابرها اظهار داشت: بارورسازی ابرها اقدامی فناورانه است که در برخی از کشورها فعالیت‌هایی انجام شده، در ایران نیز سالهاست در این زمینه فعالیت می‌شود؛ امروز در بخشی از کشور عملیات بارورسازی ابرها انجام شد و باید منتظر اثرات آن باشیم.
وی تاکید کرد: چنانچه ابرهای مناسب بارش در کشور باشد این اقدام می‌تواند تا درصدی موثر واقع شود اما به طور کلی نمی‌تواند مشکل ما را حل کند. در استان آذربایجان شرقی و غربی برنامه ریزی شده طی چند روز آینده در این منطقه فعالیت‌هایی در زمینه انجام شود.
وی با اشاره به افتتاح برخی طرح‌های صنعت آب در استان آذربایجان شرقی اضافه کرد: باید متناسب با ظرفیت آب منطقه بارگذاری جمعیت، صنایع و کشاورزی صورت گیرد، این نکته بسیار مهمی است.
وی با بیان اینکه از همه بخش‌ها انتظار داریم با اتکا به روش‌های فناورانه مصرف آب را در بخش خود کاهش دهند، گفت: به ویژه در بخش کشاورزی و صنعت باید با استفاده از روش‌های متداول مصرف آب را به حداقل ممکن و در حد استانداردهای بین المللی کاهش داد.
وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه به منظور احیای دریاچه ارومیه شورای عالی تشکیل شده است افزود:برنامه‌هایی که تاکنون اجرا شده وضعیت را تا حدودی بهبود بخشیده اما این امر کافی نیست. امیدواریم با همکاری همه دانشمندان و اندیشمندان کشور راهی برای بهبود این شرایط پیدا شود و در این زمینه تلاش خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه وزارت نیرو همه تلاش خود را خواهد کرد حقابه دریاچه ارومیه را تامین کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه وسعت دریاچه زیاد است، به هر میزان آب وارد دریاچه شود تبخیر نیز باعث کاهش سطح تراز دریاچه می‌شود، در این باره در حال انجام مطالعاتی هستیم که در ادامه به اطلاع مردم خواهیم رساند.
وزیر نیرو در ادامه هدف اصلی از سفر به استان آذربایجان شرقی را بررسی و شناسایی نیازها عنوان کرد و گفت در این راستا با مسئولان منطقه گفتگوهایی صورت گرفت و همچنین از طرح‌هایی که در حال اجرا است بازدیدهایی صورت گرفته است، افتتاح طرح‌های تکمیل شده و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های جدید از دیگر اقدامات است. امروز حدود 380 میلیارد تومان پروژه افتتاح و عملیات اجرایی حدود 500 میلیارد تومان نیز آغاز شد.
وزیر نیرو یادآور شد: این اقدامات کافی نیست و بر این اساس طرح‌های دیگری را نیز در دست مطالعه داریم.
علی‌آبادی خاطرنشان کرد: باز چرخانی تمام آب‌هایی که به مصرف می‌رسد از طریق احداث تصفیه‌خانه‌های مختلف از اولویت‌هایی است که در استان آذربایجان شرقی در حال پیگیری و انجام است.
وی یکی از اهداف سفر به استان آذربایجان شرقی را مرور و بررسی مشکلات و نیز طرح‌های ناتمام دانست و خاطرنشان کرد: بازتوانی نیروگاه‌های فرسوده و قدیمی از جمله این طرح‌ها است. با توجه به ناترازی انرژی این امکان وجود دارد از طریق بازتوانی نیروگاه تبریز برق بیشتری را تولید کنیم و در تابستان پیش رو کمک موثری خواهد کرد، در این زمینه نیز سرمایه‌گذار خصوصی اعلام آمادگی کرده و در حال مذاکره هستیم.
وی گفت: در حال حاضر از مجموعه 93 هزار مگاوات نیروگاه موجود در کشور حدود 3000 مگاوات مربوط به بازتوانی نیروگاه‌ها و ارتقاء واحدهای فعلی است. ضمن اینکه در دستور کار است نیروگاه‌هایی که آب بیشتری را برای تولید برق مصرف می‌کنند به سمت طرح‌های کم آب‌بر بروند.
وی بر مصرف پساب در نیروگاه‌ها تاکید کرد: هدف‌گیری ما این است که در پایان دولت چهاردهم نیروگاهی وجود نداشته باشد که حتی آب ناچیزی مصرف کند.
علی آبادی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی نیز در کنار استفاده از روش‌های نوین به منظور افزایش بهره‌وری آب باید از کشت‌های پر آب‌بر نیز پرهیز شود و الگوی کشاورزی به سمت تامین امنیت غذایی از طریق روش‌های فناورانه برود.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1570033/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برخورد قضایی با عوامل مراسم جایزه طراحی داخلی ایران

رشد 22 درصدی صادرات ایران به کشورهای عضو اوراسیا

یک‌دندگی در مجلس بر سر تعطیلی شنبه

آمریکا مستقیما با حماس وارد مذاکره شد

ترکیه به دنبال نقش پررنگ‌تر در مناسبات جهانی؛ در صورت لزوم به اوکراین نیرو می‌فرستیم

شهادت یکی از کارکنان نیروی دریایی سپاه در پی حادثه آتش سوزی

مهم‌ترین دلایل محکومیت دو وزیر سابق؛ ساداتی‌نژاد و فاطمی امین از روند ثبت‌ سفارش‌های چای دبش مطلع بودند

واتساپ یک میانبر جدید برای تعامل سریع‌تر با هوش مصنوعی متا اضافه می‌کند

پشت پرده افزایش فشار تندروها علیه دولت

روسیه مدعی شد: سخنان ماکرون مجموعه‌ای از «تزهای دروغین» است

فیدان؛ جاسوس سابق که معمار جاه‌طلبی‌های خارجی ترکیه است

دیدید زلنسکی وطن‌فروش بود و نه قهرمان دفاع از اوکراین؟

آب سردی که آمریکا روی سر «عاشقان مذاکره» ریخت

اعتراض عضو کارگزاران به ساده‌لوحی درباره مذاکره با آمریکا

تهدید تند چین: برای هر گونه جنگی آماده‌ایم!

گوگل بار دیگر زمان انتشار اندروید 16 را تأیید کرد

مقام سابق اسرائیلی نسبت به تضعیف ارتش توسط نتانیاهو هشدار داد

بازداشت تعدادی از ارسال کنندگان پیامک و لینک‌های آلوده در پایتخت

واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث همراه با سود 1402

اسرائیل 1000 واحد غیرقانونی در قدس می‌سازد

ژنرال صهیونیست: نتانیاهو به خودبزرگ بینی دچار است

بن گویر: التماس اسرائیل از حماس مایه شرمساری مضاغف است

تحلیلگر دیگری هم اعتقاد دارد که جی تی ای 6 با قیمتی بی‌سابقه عرضه خواهد شد

انگلیس تحریم 24 نهاد سوری را لغو کرد

بارش باران طی امروز و فردا در جنوب کشور

ضرورت صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف آب شرب

جنبش مجاهدین فلسطین: ما از یک تاجر املاک نمی‌هراسیم

حماس: اظهارات ترامپ مسائل را پیچیده‌تر می‌کند

هشدار قرمز هلال احمر به کوهنوردان تهرانی

نینتندو از پرونده پرحاشیه دادگاه سربلند بیرون آمد

پسکوف: برای روسیه، آمریکا «کشور دوست» نیست

افشاگری رسانه آمریکایی: تیم ترامپ پنهانی با رقبای سیاسی زلنسکی مذاکره می‌کنند

تعطیلات به نفع خانواده

قیمت سکه‌های دور‌ جدید پیش فروش اعلام شد

لاوروف: لفاظی‌های مکرون، تهدیدی برای روسیه است

حماس تاکید کرد از ترامپ ‌نمی‌ترسد و هیچ اسیری بدون توافق آزاد نمی‌شود

ترکیه به رغم آتش‌بس با پ‌ک‌ک به مواضع آن در عراق و سوریه حمله کرد

برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور

سونی سرویس کرایه PS5 را راه‌اندازی کرد؛ 11 پوند در ماه

سوخت‌گیری با حساب بانکی از ماه‌های آینده

چرا زعفران ایرانی بدون بسته‌بندی و داخل گونی صادر می‌شود؟

بولدوزرهای اسرائیلی به جان خانه‌های نور شمس افتادند

نرم‌افزار شازم حالا سازگاری بیشتری با اسپاتیفای و اپل موزیک دارد

واقعیت پنهان یک پیش‌بینی ارزی

حماس با نمایندگان مصر، قطر و آمریکا بر سر میز مذاکره نشست

آتش سوزی پژوهشکده رویان تهران؛ حادثه مصدوم نداشت

تشدید نظارت بر نرخ‌های اعلامی بلیت در نوروز 1404

رومانی روسیه را به توطئه متهم کرد

ترامپ 240 هزار پناهنده اوکراینی را اخراج می‌کند

گزارش تبیینی حکم دادگاه دبش؛ رشد 45 برابری ارز دریافتی برای واردات چای