پیام ویژه

آخرين مطالب

تحلیل یک اقتصاددان در روزنامه شرق: منتظر دلار 110هزار تومانی باشید! اقتصادي

تحلیل یک اقتصاددان در روزنامه شرق: منتظر دلار 110هزار تومانی باشید!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تجارت نیوز / یک اقتصاددان می‌گوید که قیمت دلار در روزهای آینده به 110هزار تومان می‌رسد. در روزهای اخیر بازار ارز بیش از چند ماه گذشته متلاطم شده و با وجود این که قیمت دلاراکنون در حدود 88 هزار تومان نوسان می‌کند، اما این ارز آمریکایی طی این هفته حتی کانال 92 هزار تومان را هم لمس کرد. بازار ارز ایران این روزها در وضعیت کابوس‌واری به سر می‌برد که کارشناسان از ماه‌های قبل درباره آن هشدار داده بودند؛ بازاری که به‌شدت ترمز بریده است و در حال حاضر کسی حاضر نیست پاسخگوی این شرایط باشد. اگرچه وزیر اقتصاد به صراحت گفته که مدیریت بازار ارز برعهده بانک مرکزی است، اما شواهد این‌گونه نشان می‌دهد که کسی توان مدیریت این بازار را ندارد و بازار ارز بر تمام بازارها چیره شده است. حال آیا باید منتظر باشیم که قیمت دلار، صد هزار تومان را نیز رد کند؟
هیچ‌کدام از نهادهای اقتصادی مسئول، اختیار تصمیم‌گیری ندارند
این سوال را از حسین راغفر، تحلیلگر اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا پرسیدیم و او نیز با اشاره به افزایش قیمت ارز و تاثیر مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز کشور، توضیح داد: در حال حاضر هیچ‌کدام از نهادهای مسئول اقتصادی در کشور، اختیار کافی و لازم را برای تصمیم‌گیری ندارند. اگر هم سیاستی را مطرح می‌کنند، بیشتر به دلیل توجیه مواضع غلطی است که اتخاذ کرده‌اند که متاسفانه دستور می‌گیرند و آن را اجرا می‌کنند
بازار
پیش بینی قیمت دلار با سیگنال ریزش نرخ ارز
وی افزود: این افراد و این مسئولان، تصمیم‌گیرنده نیستند و به وضوح می‌توان دید 8 میلیارد دلار برای واردات قطعات خودرو، 4 میلیارد دلار برای واردات طلا و 3.5 میلیارد دلار برای واردات خودروی دست دوم تخصیص می‌دهند که هیچ‌کدام اولویت اصلی کشور نیست، ولی منافع گروه‌های ذی‌نفع را تامین می‌کند.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نمی‌توانند جلوی افزایش قیمت دلار را بگیرند
راغفر در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در حال حاضر هیچ کالایی نیست که با دلار 85 هزار تومانی وارد کشور شده باشد و همه کالاها با قیمت‌های گذشته وارد ایران شده‌اند که بسیار با نرخ امروز دلار فاصله دارد، اما بازهم این گروه‌ها با قیمت‌های سرسام‌آور به فروش می‌رسند. بنابراین، ذی‌نفع‌های گردن‌کلفت و پرقدرتی در این زمینه وجود دارند که صحنه‌گردان اصلی اقتصاد کشور هستند، اما مشکلات ارزی به اسم بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و … تمام می‌شود.
این تحلیلگر اقتصادی تاکید کرد: این صحبت‌ها به این معنی نیست که مسئولان دولتی تقصیر ندارند، ولی نکته قابل توجه این است که به طور کلی، دولت نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین قیمت ارز ندارد، این در حالی است که افزایش قیمت ارز، اصلی‌ترین محرک تورم در کشور است و فسادهای بسیار بزرگی را از قبل نوسانات ارزی در کشور رقم زده‌اند که منجر به شکل‌گیری کانون‌های بسیار قدرتمند اقتصادی و سیاسی شده و عملا دولت در تسخیر این کانون‌ها است؛ بنابراین این‌گونه نیست که بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد بتوانند جلوی افزایش قیمت ارز را بگیرند، ولی این کار را انجام ندهند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بانک مرکزی هیچ نقشی در افزایش قیمت دلار و کنترل بازار ندارد. البته نه‌تنها بانک مرکزی، بلکه دولت نیز در این زمینه نقش تعیین‌کننده خاصی ندارد. در دولت قبل هم همین‌طور بود. دولت قبل هم اختیار تصمیم‌گیری نداشت و تغییر ماهوی در نظام تصمیم‌گیری اقتصادی از دولت قبل تا کنون پیش نیامده است. در 35 سال گذشته این فرآیند ادامه داشته و هر روز هم نقش مافیا قوت گرفته است.
راغفر در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی، آیا دولت می‌تواند راهکاری را برای کنترل بازار ارز اجرا کند، گفت: دولت در حال حاضر ارزی ندارد که بخواهد ارزپاشی کند. ارزپاشی‌ها را قبلا انجام داده‌اند و منافع ملی قربانی منافع الیگارش‌ها و مافیاها شده است و ارزی وجود ندارد که بخواهند با آن، بازار را مدیریت کنند. دولت کاره‌ای نیست، به نظر من، باید به مسئولین اصلی کشور این اخطارها و هشدارها را بدهند که ادامه این وضع، پایه‌های سیاسی کشور را تخریب خواهد کرد، پایه‌های اقتصادی و اجتماعی را هم مدت‌ها است تخریب کرده و از اینجا به بعد باید انتظار داشته باشیم پایه‌های سیاسی بیشتر از آن چیزی که تاکنون آسیب خورده، آسیب بخورد. مساله بسیار روشن، این است که باید بین بقای خودشان یا بقای مافیاها و الیگارش‌ها تصمیم بگیرند و یک کدام را انتخاب کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا ادامه داد: آن‌طور که نشان داده می‌شود، دولتی‌ها اصلا اختیاری ندارند که تصمیم بگیرند. با تصمیماتی که در مورد تخصیص ارز در کشور گرفته می‌شود، معلوم است که اختیاری ندارند. اگر این وضعیت ادامه پیدا کند باید آسیب‌های سیاسی را هم مسئولین اصلی کشور برعهده بگیرند.
قیمت دلار به100 هزار تومان و بیشتر هم می‌رسد
راغفر در پایان با اشاره به این که قیمت ارز به صد هزار تومان و بیشتر از آن هم می‌رسد، بیان کرد: شواهدی برای این اتفاق وجود دارد. در حال حاضر 4 میلیارد دلار طلایی را که از خارج وارد کرده‌اند، با نرخ دلار 110 و 120 هزار تومان می‌فروشند. وقتی این طلا را به سکه تبدیل می‌کنیم، نرخ دلار تقریبا 110 هزار تومان محاسبه می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با این شرایط دلار به بالای 110 هزار تومان می رسد این اوضاع فاجعه است. به نظر من این‌ها خوراک براندازی است و عناصر خارجی هم به‌شدت در این حوزه فعال هستند. عناصر و مزدوران‌شان چه در رسانه‌ها و چه در کانون‌های دانشگاهی و مراکز تصمیم‌گیری کشور قویاً فعال هستند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1572661/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ورود سامانه بارشی طی چهارشنبه به کشور

تلاش برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌های چابکسر گیلان

توقیف 500 حساب بانکی مظنون به پولشویی فعالان طلا و ارز

ارسال پرونده FATF به صحن مجمع؛ شرط تصویب مشخص شد

هیئت وزارت خارجه روسیه وارد کره شمالی شد

توافق محرمانه آلمان با دولت انتقالی سوریه

نبیه‌بری: لبنانی‌ها از یک وجب خاک خود کوتاه نمی‌آیند

تعقیب و جریمه خودروهای متخلف توسط پهپاد جدید پلیس

ارتباط پنهانی زن جوان با مرد همسایه جنایت آفرید

ایلان ماسک با نورالینک تله‌پاتی و کنترل اشیا با افکار را ممکن می‌کند

حزب‌الله، هدف از تجاوزات به لبنان را افشا کرد

هشدار معاون ترامپ به اتحادیه اروپا درباره «خودکشی تمدنی»

ترکیه برای میانجی‌گری در جنگ اوکراین عزمش را جزم کرد

افشاگری نبویان از تندروهایی که تجمعات حامیان حجاب در مقابل مجلس را ساماندهی می کنند/ از موضوع عملیات وعده صادق تا مخالفت با واکسن کرونا و رهبری/ ویدئو

کشف جدید دانشمندان؛ بروز «طوفان در مغز» به دلیل آلودگی هوا

رصد تخلفات رانندگی با پهپاد پلیس در طرح نوروزی

عصر «کارخانه‌های تاریک» در چین؛ ربات‌ها حالا 24 ساعته مشغول کارند

ویژگی کامیونیتی نوتس از هفته آینده به اینستاگرام، فیسبوک و تردز خواهد آمد

چرا مذاکره با آمریکا منتفی است؟!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ آیا برای ایران رابطه متعارف با آمریکا ضرورتی دارد؟

وقتی نماینده آمریکا، حماس را تایید کرد

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، وظیفه همگان است

برپایی میز خدمت بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

ماجرای گروگانگیری 8 ساعته پرستار خانگی

حملات جدید ارتش اسرائیل؛ 5 فلسطینی شهید شدند

ترامپ: مذاکرات آتش‌بس غزه بسیار پیچیده است

کاهش 60 درصدی عفونت‌های تنفسی نسبت به آبان و آذر

توقیف خودروهای با خلافی بالای 5 میلیون تومان در نوروز

کنسول نینتندو سوییچ 2 احتمالا هم‌قیمت پلی‌استیشن 5 خواهد بود

وزیر خارجه دولت جولانی: هیچ‌گونه تعدی به حقوق اقشار سوریه پذیرفتنی نیست

نتانیاهو امشب به پیشنهاد حماس پاسخ می‌دهد

نماینده ترامپ در امور غزه استعفا داد

هشدار سازمان غذا و دارو؛ سم خاموش در آجیل‌های نامرغوب

هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس

چرا سیب زمینی گران شد؟

سرمقاله خراسان/ پایان سرایش شاهنامه، آغاز پاسداری از زبان ملی

آمریکا، سفیر آفریقای جنوبی را عنصر نامطلوب خواند

خیز رشد، صعود سرمایه گذاری

عدم تحویل برخی خودروهای وارداتی با گذشت 3 ماه از تکمیل وجه

چرا به نامه ترامپ نمی توان خوشبین بود؟

انگلیس: پوتین درباره صلح در اوکراین جدی نیست

رایزنی مشاوران امنیتی سران سه کشور اروپایی و آمریکا درخصوص اوکراین

جمینای رسما جایگزین دستیار گوگل اسیستنت در گوشی‌های اندرویدی می‌شود

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت راه عبور از گردنه‌ های سخت است/ وجود 671 نخبه در جامعه ایثارگری مازندران

تحلیلگر اپل: تیم کوک باید شخصاً به مشکل تاخیر در هوش مصنوعی سیری پاسخ دهد

ویژگی جذاب و کاربردی دوربین گلکسی S9 احتمالا به گلکسی S26 اولترا برمی‌گردد

علت رفتن علی طیب‌نیا از دولت چیست؟

کاخ سفید: پیشنهاد آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه است/ زمان به نفع حماس نیست

مدودف نظامیان اوکراینی در کورسک را به نابودی تهدید کرد

ردمی نوت 14S با تراشه مدیاتک و دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی رسماً معرفی شد